Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej!

September 2017

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF arbetar för att barn och unga med celiaki ska ha en vardag utan hinder. Vi skapar mötesplatser och ser till att vi tillsammans har en stark röst i frågor kring celiaki.

Tillgängligskola.nu

Säkerhet och inkludering i skolan

I tre år har vi tillsammans med Unga Allergiker drivit ett skolprojekt för att förbättra skolsituationen för elever med astma, allergi, celiaki och intolerans. Nu har vi släppt vårt metodmaterial och allt finns tillgängligt på vår nya hemsida, tillgängligskola.nu

Gå in och titta, samt tipsa skolpersonal och klasskompisar att göra detsamma. Tillsammans kan vi laga skolan!


På gång nationellt

Aktuellt i SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Fri Från Gluten

Fri Från Gluten

Platserna är fyllda! Den 7-8 oktober anordnas en helg med föreläsningar och aktiviteter för personer mellan 15-29 år och är ny med celiaki

Mat för livet

Mat för livet-mässan

På specialkostmässan i Stockholm, 10-11 november, kan du provsmaka och köpa glutenfria produkter direkt från producenterna. SCUF kommer att ha en monter och ser fram emot kul dag! Resor anordnas från olika orter, håll utkik!


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Det goda livet

Malmö - Det goda livet

Vi vill tipsa om att besöka specialkostmässan i Malmö den 30 september mellan klockan 10.00 – 16.00. Passa på att provsmaka glutenfria nyheter! Inträde 40 kr för medlemmar och gratis för barn upp till 12 år.

Bad och pizza

Borlänge - Bad och Pizzabuffé

Den 11 november kan du följa med SCUF D.Ö.W till Aqua Nova i Borlänge. En härlig dag med bad och glutenfria pizzor! Familj och vänner är välkomna att följa med, läs mer på hemsidan.


Vill/kan du inte delta?

Berätta varför du inte kommer så hjälper du oss att förbättra verksamheten, tack!

Skicka svar


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


Rideftermiddag

Den 20 augusti red SCUF-medlemmar i Huskvarna! En aktivitet som anordnades av SCUF Öst.

Förbundsstyrelsemöte

SCUF:s förbundsstyrelse hade sitt första styrelsemöte den 19-20 augusti. Du kan läsa protokollet och se kommande mötesdatum på hemsidan. Läs mer här

Lisebergsresa

Den 2 september anordnades en bussresa till Liseberg med SCUF Öst och SCUF Syd. En jättekul dag, tack alla som följde med!

anordnare på konferensen

LAGA-konferensen

Över 100 deltagare kom på avslutningskonferensen för vårt projekt Tillgängligskola.nu - för en säker och inkluderande skola för elever med astma, allergi, celiaki och intolerans. Läs om dagen


Fler saker att göra

Var med och påverka, dela erfarenheter och tips med andra medlemmar


Vad vill du hitta på?

Medlemmar i alla åldrar kan hitta på aktiviteter, påverka och göra annat kul i SCUF. Maila info@scuf.se så hittar vi något som passar dig!

Tipsa om glutenfritt

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit! Både i Sverige och utomlands. 

Glutenfria tips

Pärla celiakiarmband

Barn och unga kan stötta celiakiforskningen genom att pärla armband. Pärla på egen hand eller tillsammans med andra på aktiviteter. 

Läs mer

Facebook-grupp för barn och unga

Ung med celiaki

Är du med i SCUF:s Facebook-grupp? Dn grupp där du kan dela erfarenheter, tips och pepp!

Till gruppen


Skicka förslag och önskemål

Har du åsikter om nyhetsbrevet eller SCUF:s verksamhet? Eller vill du dela med dig i nyhetsbrevet? Maila till nyhetsbrev@scuf.se!


Som medlem är du med och ökar tillgängligheten för barn och unga med celiaki. Du kan delta på medlemsaktiviteter och bidrar till att vi kan påverka i samhället.

Sociala medier

facebookinstagram

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

scuf.se

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.