Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Regionen växer. Fler vill bo här. Fler företag vill verka här. Stadens ytor blir allt mer attraktiva och vi förtätar allt mer för att kunna erbjuda bra lägen. Något som tar mycket plats i staden är bilen och hur ska vi hantera det i en allt trängre stad? Förutom att allt fler arbetsplaster uppmuntrar ett resande med gång, cykel och kollektivtrafik, så närmar sig nu också alltmer innovationer kring självstyrande fordon och kreativa tankar kring vad parkeringsöknar kan användas till istället. Det är en spännande utveckling där stadsbilden kan komma att se helt annorlunda ut inom ganska snar framtid".

Ulrika Frick, ordförande näringslivsutskottet


Kontakt

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314

Jessica Waller
Näringslivsutvecklare
jessica.waller@molndal.se
Tel. 031-3151379


Frukostmöte på Mölndal Energi 25/10

Mölndals stad och Fastighetsägarna GFR bjuder in till ett gemensamt frukostmöte. Mölndal Energis vd, Christian Schwartz, samt vice vd och marknadschef, Peter Maksinen, ger oss information.

Tid: Onsdagen den 25 oktober klockan 08.00-10.00. Plats: Mölndal Energi, Aminogatan 21, Mölndal

Läs mer och anmälan


Ny arena för kreativt återbruk

Inom ett par år planerar Mölndals stad att slå upp dörrarna till Västsveriges nya arena för kreativt återbruk och hållbar handel i Kikås. Flexibla ytor att hyra, tillgång till material och socialt företagande är exempel på vad som väntar.

Vi söker just nu kontakt med alla som har en affärsidé inom ramen för återbruk och upcycling. Är du den vi söker?  

Kontakt: andreas.svendsen@molndal.se 0704-67 74 92, vanessa.maciel-pinto@molndal.se 0765-17 61 60 


Fortsatt het konjunktur i Göteborgsregionen

Läs Business Region Göteborgs rapport om konjunkturläget i regionen.

Läs rapporten här


Stora sociala företagsdagen

Kil Lunman var en av många entreprenörer som berättade om sin "resa" i livet under en inspirerande dag på Hotel Post. Nu är hon verksamhetschef på Returum, second hand.  


Känner du någon som vill starta företag?

Vamt välkommen till Lilla Götafors, Götaforsliden 15, den 17/10 mellan kl 17-19. Då träffar du Petra Forsell från Nyföretagarcentrum som ger information och svarar på frågor.

Varmt välkommen. Anmälan karin.kempe@molndal.se, senast 16/10.


Värdeskapande integration

Mölndals stad engagerar sig i Språkpraktik.

Mölndals stad har ett avtal med Arbetsförmedlingen Syd om att under ett år ta fram 120 praktikplatser för dem som ingår i det så kallade etableringsuppdraget. Under tre månader varvas praktik med SFI-studier. Praktikperioden kan förlängas till sex månader. Mölndals stad har en praktiksamordnare som matchar praktikplatsen mot erfarenhet och intresse hos den nyanlända.

Vill du veta mer kontakta martin.brohede@molndal.se


Sveriges 9:e bästa arkitekturstad

Utmärkelsen Årets Arkitekturkommun bygger på två olika komponenter. Ett index som bygger på enkätsvar från Sveriges arkitektkår där de bedömt hur bra kommunen arbetar med arkitektur. Och en del där offentlig statistik värderar kommunerna utifrån förmågan att planera byggande i relation till bostadsbehovet. Mölndal hamnade på 9:e plats!

Läs rapporten här


Vad är Yesbox?

Yesbox är Göteborgsregionens nya mötesplats från 4/10 för entreprenörer och innovatörer. I Yesbox samverkar ett flertal aktörer inom vägledning, rådgivning och utbildning riktad till alla som utvecklar idéer, funderar på, planerar för eller driver företag i någon form. 

Varmt välkommen till Gamlestadens Fabriker, Gamlestadsvägen 4  

Läs mer


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar.

Till hemsidan

Nu över 1450 på sändlistan!

September 2017

Feedback Forsåker 26, 27, 28 oktober

Forsåker är ett av de större byggprojekten i Västsverige och det finns ett stort intresse kring utvecklingsprocessen. Vi vill samla in friska idéer som ska hjälpa oss att skapa en modern och hållbar stadsdel. Vi tar gladeligen emot tankar och idéer, men ber samtidigt om förståelse för att det är en lång process med många inblandade parter. Vi kommer inte att kunna genomföra allt, men vill inte heller gå miste om något.

Öppet hus tre dagar i rad– på olika tider för att fler ska ha möjligheten att komma förbi och träffa oss. På torsdagskvällen är du välkommen på en presentation av Forsåker på Lilla Götafors och övriga öppet hus äger rum i vår dialoglokal Forsåker Workspace.

Se tider och mer information


Before Work på tisdag 3/10

På Before Work den 3/10 kl. 8.00-9.30 är stadsbyggnadschef Björn Marklund vår gäst. Han kommer att berätta om allt som händer i Mölndal nu och framåt under rubriken ”Mölndal växer – går det för fort?” Anmälan: jessica.waller@molndal.se

Varmt välkomna till Lilla Götafors

Tillsammans för ett bättre företagsklimat i Göteborgsregionen

I slutet av september bjöd Business Region Göteborg (BRG) och Svenskt Näringsliv in politiker och tjänstemän från de 13 kommunerna i Göteborgsregionen till en gemensam träff för att prata om företagsklimatet i regionen. Resultatet från Svenskt Näringslivs senaste enkätundersökning presenterades och företagare, däribland Matti Ahlqvist, site director för AstraZeneca Gothenburg, delade med sig av sin syn på betydelsen av ett gott företagsklimat.

Mölndals stad vill gärna fortsätta samtalet om det lokala företagsklimatet med dig som företagare och hoppas att du har möjlighet att avsätta lite tid den 5 oktober mellan kl 11.30-13.00, inklusive lunch på Mölndals Bro.

Info och anmälan 


If Skadeförsäkring - nu i Mölndal

Den 19 juni flyttade If Skadeförsäkring från Gullbergsvass i centrala Göteborg till Södra Porten i Mölndal.

Med Hemfosas hjälp har de funnit ett kontor som motsvarade de förväntningar som de hade på Ifs nya svenska Flagship-kontor. I januari 2016 påbörjades planeringen för att skapa ”Sveriges bästa arbetsplats” och de är stolta och glada över de nya fina lokalerna.

I dagarna hade de officiell invigning av kontoret där ledningen höll tal med sedvanlig band-klippning. De riktar ett stort tack till Hemfosa och Mölndals stad som välkomnade alla medarbetare till Mölndal/Södra Porten. 

Läs mer


Bli leverantör till Mölndals stad

Mölndals stads upphandlings- och näringslivsenheter bjuder in till ett frukostseminarium den 26/10.

Där kan du som företagare får lära dig om upphandlingsprocessen och hur det går till att lämna anbud. Upphandlingsenheten ger tips och råd om hur du kan bli leverantör till kommunen och besvarar frågor som rör upphandling.

Datum: torsdag 26 oktober, kl. 8.00 - 9.30. Plats: Stadshuset, Göteborgsvägen 11-17, Mölndal. Anmälan: jessica.waller@molndal.se


Mölndals stad stöttar Ung Företagsamhet

Förra läsåret var det 132 elever med Mölndal som sin hemkommun som drev UF-företag i Göteborgsregionen. Mölndals stad tycker det är viktigt med unga företagare .

Med ett genomslag på 30 % av den totala årskullen är Göteborgs-regionen den storstadsregionen i Sverige där det drivs procentuellt flest UF-företag. Studien Entreprenörskap i skolan skapar jobb visar att UF-företagare har en positiv effekt på det lokal näringslivsklimatet genom att före detta UF-företagare oftare startar företag. Dessutom får de högre snittlön, färre arbetslöshetsdagar och blir oftare chefer. Mölndals stad stödjer därför Ung Företagsamhets verksamhet.

Läs mer


Nya biblioteket - en tillgång för näringslivet

Den 2/12 slår Mölndals stads nya stadsbibliotek upp dörrarna. Det blir en helt ny arena för kunskap, livslångt lärande och gränsöverskridande möten. Vad kan näringslivet ha för nytta av det? Med ett nytt modernt bibliotek får vi mer plats för möten, dialog, lärande och ny teknik vilket är en förutsättning för att kunna fortsätta utveckla läsandet och det livslånga lärandet för alla i samhället. 

På det nya biblioteket kommer det finnas helt nya möjligheter till samarbeten. Här planeras bl.a. ett Makerspace – en verkstadsliknande miljö som uppmuntrar till delning av kunskap, verktyg och idéer – och som lämpligast drivs i samarbete med näringslivet, studieförbund, skola eller föreningslivet. På det nya biblioteket kan man arrangera branchspecifika föreläsningar och nå målgrupper man kanske vanligtvis inte når. Mölndals nya stadsbibliotek är till för alla.  Välkommen till Mölndals nya stadsbibliotek!

Läs mer här


Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Jenny Senelius, vd på The Compadres Kommunikationsbyrå.

Kan man starta en reklambyrå i Mölndal?

"Jag heter Jenny Senelius och är VD/projektledare och delägare i The Compadres Kommunikationsbyrå.

Efter många år som anställd i storbolag insåg jag att det bodde en entreprenör i mig och att lusten att äga och driva eget företag var min mission."

Läs hela texten här


Utmaningar kring de stora byggprojekten

Två frukostseminarier om pågående och framtida byggprojekt och de utmaningar dessa innebär för näringslivet – och vilka lösningar som finns. Den 3 och 18 oktober kl 8.30 – 12.00 (registrering från klockan 08.00). Frukost ingår. Lindholmen Science Park, Lokal: Pascal.

Läs mer och anmälan


Oppurtunity Day 30/10

Den 30/10 sätts strålkastarljuset på Göteborgs initiativ för jobbrelaterad integration. Då är det för andra året i rad dags för Opportunity Day där civilsamhället, nya göteborgare, gamla göteborgare, kommunen, forskare, myndigheter och näringslivet får en arena att mötas på. Arrangemanget äger rum på Hotel Post och i Nordstan men också bland företag runt om i Göteborg.

Läs mer


Inspirationsdagen 5/10

Business Region Göteborg välkomnar företagare till sitt stora årliga företagarmingel! Årets Tillväxtföretag och Årets Företagsledare uppmärksammas.

Läs mer och anmälan

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter