Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från FU augusti 2017

Handledarskap, inkludering och tolerans!

- en kostnadsfri föreläsning för medarbetare i fastighetsbranschen

Fastighetsbranschen behöver rekrytera minst 11.000 personer de kommande 10 åren. Branschen behöver akut få in nytt blod för att säkra tillväxten och skapa en hållbar framtid. 

Nya svenskar är en viktig resurs för fastighetsbranschen. Därför har Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd, med hjälp av mångfaldsexperten Mary Juusela, utvecklat ett utbildningsstöd för handledning, inkludering och tolerans på arbetsplatsen. Stödet erbjuds i form av tre filmade moduler med tillhörande arbetsmaterial. Som komplement till detta material föreläser Mary på 14 orter för att ge medarbetare i branschen inspiration till att handleda och lära känna våra nya svenskar.

En rörande och ytterst aktuell föreläsning som inte lämnar någon oberörd!

Anmälan är öppen nu!

Fördjupning under Business Arena


Den 21 september kl. 11.00 bjuder FU in till en fördjupning på Business Arena. Under rubriken: Fastighetsbranschen storsatsar - nya verktyg för en hållbar framtid" diskuterar vi de unika steg som branschen nu tar för att säkra kompetensförsörjningen.

Moderator är Håkan Berg, från HSB Norra Storstockholm, och övriga som medverkar är:

Joel Hellstrand – Arbetsförmedlingen
Mary Juusela – LikaOlika
Hanna Larsson – SABO
Lena Nyquist – Fastighetsbranschens utbildningsnämnd
Ulf Nyqvist – Fastighetsutveckling AB

Välkomna till ett spännande samtal om branschens framtid!

FASST 2017 - Vi skapar mötesplatser

FU har beviljats medel från Skolverket för projektet FASST 2017. Tio gymnasieskolor med Fastighetsinriktning på VVS- och Fastighetsprogrammet har anmält sig till projektet som löper året ut. Projektet syftar dels till att få fler elever att söka fastighetsinriktningen på VVS- och Fastighetsprogrammet, dels till att utveckla skolans kontakter med branschföretag.

Under hösten kommer därför FU besöka dessa tio gymnasieskolor och hålla olika informations- och samverkansmöten med elever, föräldrar, lärare, studie- och yrkesvägledare samt branschrepresentanter i syfte att sprida information och öka det lokala samarbetet. 

Den 6 september hålls den första träffen i Linköping och sedan besöker vi även Härnösand, Stockholm, Gävle, Arvika och Borås innan månaden är över. Vi ser fram emot intressanta och givande möten!

FU har en ny kommunikatör!

 

I mitten på augusti påbörjade FU:s nya kommunikatör Kamilla Toresson sitt arbete. Hon har, efter flera år inom utbildningssfären, valt att nu ta steget in i fastighetsbranschen. 

- Jag ser verligen fram emot att ta mig an denna varierade och utmanande tjänst på FU, säger Kamilla. 

Vi tackar den tidigare kommunikatören Eva Blomberg för hennes tid på FU!

Har du frågor eller funderingar kan du kontakta oss här.

Besök oss på www.fastun.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooktwitteryoutubelinkedin

Vi tryggar branschens framtid!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.