Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Krinovas vd har ordet

Jag hoppas att alla har haft en skön sommar och fått chansen att ladda batterierna. Nu väntar en rolig höst, många spännande projekt är på gång och flera internationella samarbeten. Förra veckan fick vi på Krinova ett mycket välkommet besked. Region Skåne och Kristianstads kommun beslutade då om en satsning som ska ger oss möjlighet att utöka och vidareutveckla vårt innovations-, start- och växtstöd för livsmedelsföretag. Region Skåne och Kristianstads kommun satsar 22,5 miljoner kronor, fördelat på tre år, för att stödja Krinova i en ansökan till Vinnova om att utveckla stödet till att bli nationellt. Det här är ett fantastiskt förtroende som vi jobbat för länge och vi kan nu gå från tanke till handling att växla upp vårt innovations- växt- och start stöd för att kunna erbjuda mer och till fler matföretag. Mer om satsningen finns längre ner i nyhetsbrevet.

Charlotte Lorentz Hjorth


Rejlers – framtiden stavas automation

Hyresgäst på Krinova 
Rejlers är idag runt 2000 medarbetare runt om i hela Skandinavien. I Kristianstad etablerade man sig årsskiftet 2015/16 och nu efter ett och ett halvt år har organisationen växt till 13 personer som huserar på Krinova.

Läs mer här

Savannah Persson, Mathias Lindvall, Håkan Eklund, Richard Landin, Magnus Lindau, Camilla Hemberg, och Oskar Edvinsson är några av de tretton som jobbar på Rejlers Kristianstads kontor.


Se Krinovas och Skåne Nordost seminarie i Almedalen

Johan Wester intervjuar Johan Ljungkvist från Gårdfisk under seminariet i Almedalen.

Kan gränslöst innovationsarbete ge nytändning för livsmedelsbranschen? Så löd rubriken på Skåne Nordost och Krinova Incubator & Science Park seminarie i Öresundshuset under Almedalsveckan i juli. På scen stod Johan Wester som på sitt underfundiga sätt ledde samtalen med Krinovas vd Charlotte Lorentz Hjorth, entreprenörerna Johan Ljungkvist och Isabelle Falck samt en panel bestående av Tina Robertsson - The Absolut Company, Magnus Lundin - Swedish Incubators & Science parks och Pierre Månsson, kommunalråd Kristianstads kommun. Här har du chansen att se seminariet i sin helhet (45 min) 


En våning för innovation, tillväxt och nystart

På Innovationsarenavåningen, en trappa upp från receptionen på Krinova, finns innovations-, nystart- och tillväxtstöd för företag samlat. Här finns förutom företag på Krinovas Innovationsarena även Nyföretagarcentrum, Företagarna, Almi och Krinovas business designers. På fredagsförmiddagar finns också Arbetsförmedlingen på plats med sina representanter. Välkomna, titta gärna in hos oss!


Rösta på Änglamarkspriset

Varje år får svenska folket chansen att rösta fram vem som de vill se som vinnare av Coops Änglamarkspris. Priset syftar till att ge uppmärksamhet och uppmuntran till personer som gör förtjänstfulla insatser för miljön. Förra året vann  skånska Scandinavian Aquasystems priset.

Nu är det åter dags att rösta. Temat för årets Änglamarkspris är Food tech - smart teknik som möter mat. Bland de fem finalisterna finns skånska företaget Simris Alg som tillverkar omega-3 från odlade alger, som ett växtbaserat och hållbart alternativ till fiskolja. Ett annat spännande företag är Tebrito, ett företag från Dalarna som sökt sig till Krinova för att få stöd på Innovationsarenan. Tebrito utvinner protein ur mjölmask och de siktar på en storskalig automatiserad produktion. Förhoppningen är att insekter ska bli en naturlig del av kosten och att Tebrito därmed kan bidra till en mer hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. 

Grattis säger vi till de fem finalisterna. Vill du läsa mer om dem och rösta klicka här


600 nya jobb i Skåne när KrinovaMAT växlar upp sitt stöd

Den 24 augusti presenterade Region Skåne och Kristianstads kommun en satsning som ska utöka Krinovas innovations-, start- och växtstöd för livsmedelsföretag till nationell nivå.

Läs mer här

Mätta Ivarsson (MP), ordförande i regionala utvecklingsnämnden Region Skåne, Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande, Charlotte Lorentz Hjorth, VD Krinova Incubator & Science Park och Pierre Månsson (L), kommunalråd Kristianstad vid presskonferensen på Krinova den 24 augusti


Under sommmaren har vi välkomnat 3 nya företag till Krinova

Läs mer om våra nya hyresgäster här


Fredagsfrukost på Krinova

Fredagsfrukost på Krinova är mötesplatsen för företagare, politiker, tjänstemän och alla som är intresserade av innovation och utveckling. Det är en chans att knyta nya kontakter, få inspiration och dela med sig av kunskaper och erfarenheter.

Frukosten serveras 9.15 varje fredag till alla de närmare 100 företag och organisationer som finns på Krinova samt alla dem som valt att köpa frukostbiljett.

Anmäl er här senast torsdag förmiddag

Ni som inte sitter på Krinova är självklart också välkomna. Ni betalar 50 kr per frukostbiljett. Hör av er till oss på info@krinova.se om ni vill köpa biljetter.

Om ni har anmält er men får förhinder är vi tacksamma om ni vill meddela receptionen på Krinova detta.


facebooklinkedininstagramyoutubehomepage

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.