Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Den kommunala organisationen verkar inte i ett vakuum. Vi är en del av samhället och därmed beroende av fungerande samverkan med andra aktörer. Näringslivet är en sådan aktör. Därför har vi etablerade kontakter med branschorganisationer, vilket är bra. Men jag saknar ett oberoende forum där vi kan möta företrädare som har mandat att representera hela näringslivet. Där skulle vi kunna gnugga tankar kring strategier och långsiktig utveckling, med fokus på vad som är bäst för Mölndal som en plats att bo och verka på. Den idén jobbar jag på att få gehör för".

Håkan Ahlström, stadsdirektör Mölndals stad


Kontakt

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031 315 13 14


Känner du någon som vill starta företag?

Vamt välkommen till Lilla Götafors, Götaforsliden 15, den 7/9 mellan kl 17-19.

Då träffar du Petra Forsell från Nyföretagarcentrum som ger dig information och vägledning.

Varmt välkommen. Anmälan karin.kempe@molndal.se, senast 5/9.


Lunchträff om företagsklimatet i Mölndal?

Mölndals stad och Svenskt Näringsliv bjuder in till ett samtal om företagsklimatet i Mölndals stad. Mötet inleds med en genomgång av det senaste resultatet av Svenskt Näringslivs undersökning och kommunranking.

Tid: 5/10 kl 11:30-13:00

Plats: Hotel Mölndalsbro, Nämndemansgatan 5, Mölndal

Varmt välkommen! Vi bjuder på lunch.

Anmäl dig här


Frukostträff om besöksnäring och turism

Tycker du att turism- och besöksnäring är en spännande bransch? Den här frukostträffen i Mölnlycke ger dig inspiration att utveckla din befintliga verksamhet eller kanske våga ta steget till eget!

Bland annat pratar Anders Nykvist, chef produktutveckling på Turistrådet Västsverige om hur besöksnäringen ser ut i regionen och delar med sig av olika framgångsexempel.

Program och anmälan


Värdeskapande integration

Att få möjlighet att ta vara på sin talang

Vi träffar Rodrigo Arvidsson och Fajr Olba i Oceanbryggeriets nybyggda, vita fastighet på Åby Stallbacken. Man kan se de stora tankarna genom de höga fönstren mot gatan utanför.

Läs mer


Vad är Yesbox?

Yesbox är Göteborgsregionens nya mötesplats från 4/9 för entreprenörer och innovatörer. I Yesbox samverkar ett flertal aktörer inom vägledning, rådgivning och utbildning riktad till alla som utvecklar idéer, funderar på, planerar för eller driver företag i någon form. 

Varmt välkommen till Gamlestadens Fabriker, Gamlestadsvägen 4  

Läs mer


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar. Skriv in Mölndal i sökrutan på sidan så får du upp de aktuella upphandlingarna för tillfället.

Till hemsidan


Nu över 1450 på sändlistan!


Augusti 2017

Höststart för Before Work 5/9

På Before Work den 5/9 kl. 8.00-9.30 är site director Matti Ahlqvist från Astra Zeneca vår gäst.

Hankommer att berätta om både företagets och Göteborgsanläggningens nuläge och vision för framtiden.

Varmt välkomna till Lilla Götafors

AstraZeneca Gothenburg är ett av tre strategiska forskningscentra inom AstraZeneca i världen. I år firar anläggningen i Mölndal 50 år. Varmt välkomna till Lilla Götafors, Götaforsliden 15.

Anmälan: karin.kempe@molndal.se


Vi välkomnar Jessica till Mölndal

Den 1/8 började Jessica Waller som näringslivsutvecklare hos oss. Jessica har lång erfarenhet av att ha jobbat med näringslivs- och regionala utvecklingsfrågor, bl a med olika uppdrag på Business region Göteborg (BRG) och som näringslivschef i Härryda kommun.

”Det är verkligen kul att få möjligheten att jobba här, där det händer så mycket och finns så många spännande företag.

Jessica Waller

För mig är det viktigt att vi tillsammans arbetar för ett bra företagsklimat och att vi fortsätter det goda arbete som Mölndals stad redan gör angående de serviceområden som mäts i Insikt, så som bland annat bemötande, rättssäkerhet och effektivitet”.

Kontakt: jessica.waller@molndal.se, 031-315 13 79, 0704-67 70 13


Förhandstitt Mölndal Galleria 11/10

Citycon välkomnar till ett frukostmöte den 11/10 kl 8-9.30.

Nya Mölndals innerstad växer fram och om ett år invigs Mölndal Galleria. Välkomna att kika in i gallerian och lyssna på Mölndals stad, NCC och Citycon som berättar om arbetet med den nya innerstaden. Citycon bjuder på morgonfika! Anmälan: karin.kempe@molndal.se


Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Kristian Höglind, marknads- och försäljningschef Aspelin-Ramm Fastigheter AB.

Kristian Höglind

Mölndal för hela slanten…

"En Nordbohusläning med i:ande dialekt som både verkar och bor i Mölndal. Jag heter Kristian Höglind, arbetar som marknads- & försäljningschef på Aspelin Ramm Fastigheter AB som är fastighetsägare av bland annat Pedagogen Park. Dessutom bor jag och min familj (min fru Ulla och barnen Moa o Ludwig) här i Mölndal ".

Läs hela texten här


Få fart på ditt nya företag

Vill du få ditt företag att lyfta eller växa? Vill du hitta fler kunder? Vill du skapa nya nätverk?

Då ska du anmäla dig till Företag365 – ett affärsutvecklingsprogram för dig som är nyföretagare och som vill få fart på ditt företag. Företag365 arbetar utifrån helheten och skapar förståelse för sambanden mellan affärsmodell, marknadsföring, ekonomi och försäljning.

Läs mer


Ett företag i Mölndal – Oceanbryggeriet

Från och med 1/5 finns Oceanbryggeriet på Ragnar Thorngrens Gata 12. Flytten från Göteborg har gått bra, och alla trivs i det nybyggda och ändamålsenliga huset nära Åby travbana.

Bryggeriet startade 2007. De har ett bassortiment men brygger också special- och säsongssortiment.

Läs mer


Oppurtunity Day 30/10

Den 30/10 sätts strålkastarljuset på Göteborgs initiativ för jobbrelaterad integration.

Då är det för andra året i rad dags för Opportunity Day där civilsamhället, nya göteborgare, gamla göteborgare, kommunen, forskare, myndigheter och näringslivet får en arena att mötas på. Dagen består av mässa, speedmatchning och forumet O-zone med seminarier, panelsamtal och mingel. Arrangemanget äger rum på Hotel Post och i Nordstan men också bland företag runt om i Göteborg.

Läs mer


Inspirationsdagen 5/10 Lindholmen

Business Region Göteborg välkomnar företagare till sitt stora årliga företagarmingel! Trender lyfts fram inom kommunikation och ledarskap och Årets Tillväxtföretag och Årets Företagsledare uppmärksammas.

Läs mer och anmälan

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter