Göteborg den 28 augusti 2017

Hej ##firstname##!

 

   

Nytt POD-avsnitt!

Nu kan ni lyssna på ett nytt POD-avsnitt på vår hemsida. Denna gång möter Anders Källström Lars-Börje Björfjäll, VD för Göteborgs Spårvägar.

 

Lars-Börje berättar bland annat om svårigheterna med spårbunden trafik. Göteborgs Spårvägar är en otroligt viktig aktör i Göteborg. De kör trafik 24 timmar om dygnet och är det centrala transportsystemet i Göteborgs stad. Dock medför spårbunden trafik problem när ett fordon får stopp, stannar alla fordon bakom. Vilket betyder en dominoeffekt för alla resenärer. 

Därför har Göteborg spårvägar bestämt sig för en nollfelsvision. Men hur kan en vision om fortsatt hållbar utveckling och Smart Maintenance uttryckas?

 

Lars-Börje fortsätter att berätta om Göteborgs Spårvägars 140-åriga historia som länge varit väldigt teknikorienterat men nu skiftar riktning till ett större fokus på organisationskultur och gott ledarskap. Lars-Börje belyser även vikten av att befrukta organisationen med nya människor och nya kompetenser.

Om ni vill lyssna på hela Pod-avsnittet, klicka här

 

Lars-Börje är en av våra talare på Sustainability Circle Meeting i oktober, följ länken för att ladda ner hela programet, passa på att anmäla er redan nu! 


Referensgruppsmöte om Smart Maintenance Development

Vi vill kalla till ett extra referensgruppsmöte den 31/8 för att diskutera höstens program för Smart Maintenance Development. Klicka här för att ladda ner foldern. 

Vi skulle vilja ha arbetsgruppens synpunkter på programet, frågeställningar och utveckling.

Alla medlemar i Smart Maintenance Development kommer att få en kalenderinbjudan till referensgruppsmötet den 31/8 klockan 8.00. Den vanliga referensgruppen kommer även att cc:as och är välkomna att delta. 

Vi ser fram emot att få höra era tankar och funderingar!


Kalendarium 2017

Workshops/Nätverksaktiviteter

Smart Maintenance Strategies

  • 6 september - Värd Valmet
  • 22 november - Värd Chalmers

 

Nyttan Med Underhåll

  • 25 januari - Värd Trafikverket

 

Arbetsgruppen, Säkerhet och Hälsa

  • 19 september - Värd Chalmers
  • 7 december - Värd Valmet

 

Arbetsgruppen, Att Köpa Underhåll

  • 7 februari - Värd Enerco och Sandvik

Konferenser

På Sustainability Circle Meetings samlas vi kring konkreta case som visar hur långt Smart Maintenance kommit just nu. Konferensen är dessutom ett viktigt tillfälle för oss alla att nätverka med likasinnade.

Under 2017 har vi följande datum att se fram emot:

  • Sustainability Circle Meeting: 11 oktober, i Stockholm
  • Sustainability Circle Meeting: 14 december, i Lund

Medlemmar


linkedinfacebookyoutube