Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Information från Startmötet 2017


Hej allesammans, 

Nu är det inte allt för länge till Skördefesten är här igen. Hoppas era förberedelser går bra. Har ni några frågor, problem eller andra funderingar vet ni att ni alltid kan höra av er till oss på Skördefestkontoret. 1:a september får vi leverans av programblad från tryckeriet och vi håller som bäst på att förbereda allt Skördefestmaterial till er. Den 4:e september börjar vi köra ut materail till er. 


SAMMANSTÄLLNING FRÅN STARTMÖTET
Här kommer en kort sammanställning av Startmötet inför Skördefesten som hölls den 17 augusti. Skriver ner det viktigaste punkterna som togs upp nedan och så kan ni hitta bildpresentationen här. Hör av er om ni har några frågor. 


TILLSTÅND

I vanlig ordning vill ÅMHM att samtliga försäljare skall ha egenkontrollblanketten ifylld ute på gården. Blanketten behöver inte skickas in men om någon från ÅMHM kommer och kontrollerar bör blanketten finnas i fylld och på plats. 

Egenkontrollblankett hittar du här


Här kan du även läsa om hygienregler för försäljare
För er som har aktiviteter ute på gårdarna t.ex. halmhoppning, ponnyridning, traktor och vagn bör det finnas en ansvarsperson för varje aktivitet. Även för detta bör en blankett vara ifylld på plats.

Säkerheten för aktiviteter och evenemang 
Trots detta reckommederar vi att ni sätter upp skylt eller liknande där ni uppmanar att "alla aktiviteter sker på egen risk och att föräldrar ansvarar för sina barn". 


Förflyttning av djur
 
För er som skall förflytta djur mellan gårdar till Skördefesten läs detta. 

Blankett för förflyttning av djur 


SKYLTNING 

Vi uppmanar alla deltagare i Skördefesten att följa Landskapets direktiv för skyltning. Skördefesten har tillstånd att sätta upp egna skyltar i form av litet och stort Skördefest äpple (vi kommer som vanligt ut med dem till er som inte redan har och då kan vi också gå igenom hur skyltarna bör sättas upp). 

Här hittar du en enkel beskrivning om skyltning inför evenemanget. ERBJUDANDEN TILL DELTAGARE FRÅN VÅRA SAMARBETSPARTNER


Varuboden -  
5% rabatt genom att berätta vid kassan att man deltar som Öppen Gård, Restaurang, Plåpp Åpp och Försäljare under Skördefesten. Rabatten gäller fr.o.m. 21.8-tills Skördefesten är slut. Deltagare får alltså 5% under hela den tiden oberoende hur många gånger man handlar. Rabatten gäller allt utom tobak, alkohol och tidningar.

Renhållningen - 
Renhållningen deltar i firandet av Skördefestens 20-års jubileum och ger Skördefestens därför Skördefestens Öppna Gårdar, Restauranger och Plåpp Åpp 20 % rabatt på:

  • Bajamaja – mobila toaletter och pissoarer
  • Transporter och sophantering – gäller flak eller sopcontainer under Skördefesten

Rafaels - 25 % rabatt på frakt inom fasta Åland när du beställer grus från oss 

Ålands Telefon - Betalterminal Yoximo, en hel månad för 65€ + moms. Läs mer i produktbladet. 


SKÖRDEFESTPASSET

Här kan du läsa om årets nya Skördefestpass


Försäljningsställen

Passet kommer att säljas ute på samtliga Öppna Gårdar under Skördefesten. För de gårdar som inte har naturliga försäljningsställen tilldelar vi er elever från Ålands Gymnasium Företagsekonomi som sköter uppdraget. De har fått lista över kontaktpersoner och kommer att höra av sig till er. Kortbetalning av passet är möjlig då vi anväder iZettle. Övriga försäljningsställen är: 

- Varuboden (i alla kassor på alla tre affärer)

- Visit Ålands kontor

- Rundbergs bil & service 

- Matboden i Lumparland 

- Mattssons i Godby

- Backmans Smakverk i Maxine

- Pub Stallhagen 

- Smakbyn

Passet finns redan nu till försäljning. OBS! Kom ihåg att alla medlemmar i Skördefesten Vänner r.f. får hämta ut sitt Skördefestpass GRATIS i informationen hos Varuboden i Jomala. 

25 % av intekterna från Skördefestpasset betalas i efterhand ut till deltagande Öppna Gårdar, summan är tänkt som ersättning för parkeringspersonal eller övriga utgifter i samband med arrangemanget kring Skördefesten. 


Hoppas vi alla kan hjälpas åt att informera Skördefestens gäster om det nya Skördefestpasset - dela gärna i era social medier och informera medlemmar om att de får hämta ut ett pass utan kostand.

TACK!facebookinstagram

Frågor?

Hör av er till Skördefestkontoret: 

liz@skordefest.ax
04573445676

frida@skordefest.ax
04573430622

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.