Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev 21-08-2017

Gold of Lapland


Malå. Foto: Ricke.se

Nystart på många vis

Först och främst hoppas vi att sommaren varit bra för våra turistföretag! Vi kommer att rapportera mer om statistik när alla siffror kommit in. Här på Gold of Lapland är de flesta av oss tillbaka på kontoret och vi är väldigt taggade och också ödmjuka inför kommande projektår. Det mesta som händer, sker inom vårt stora projekt INTILL som pågår fram till den 30 juni 2018.
Vi är redan i full gång med att planera vad som ska göras och vad som viktigast att vi gör för att våra företag ska få ut det de vill.

Tillsammans är vi starka!

Karin med personal


Välkommen Celilia Wallinder!

I veckan har vi äntligen fått välkomna vår nya projektmedarbetare Cecilia Wallinder som precis har flyttat upp till Norsjö från Gysinge där hon arbetat som turismutvecklar och projektledare under flera år.
Här kommer Cecilia att ansvara för destinationsutveckling i Norsjö, hålla i en övergripande gästunderundersökning (läs mer om detta längre ner), arbeta med Mervärde Norsjö och en mängd andra uppgifter.

Cecilia sitter på kontoret i Norsjö och ni når henne på cecilia.wallinder@goldoflapland.com


Lycksele Djurpark. Foto: Aisah Johansson

Gästundersökningsarbetet startar

Vi ska göra en gästenkät för hela destinationen för att få veta mer om de som besöker er, så att ni kan utveckla era produkter och hur marknadsföringen ska förbättras. Vi kommer att presentera destinationens resultat för att lära oss mer om våra gäster. Och alla som är med kommer att få ett eget resultat. Frågorna kommer att svara på hur man hittat hit, hur mycket man spenderar, vad har man upplevt och vad man tycker om allt detta osv. Ansvarig för detta arbete blir Cecilia Wallinder som inom kort kommer att kontakta och besöka fler boendeanläggningar inom de kommuner som är med och finansierar projekt INTILL.


Kunskapsdag Tyskland

Region Västerbotten Turism anordnar en kunskapsdag den 29 augusti för er som siktar mot den tyska marknaden och framförallt till hotell. Andreas Hassler, konsult som arbetar med Visit Sweden. kommer konkret att prata om affärsmöjligheterna för hotellen inom chartern, så det är bra om så många som möjligt kan komma. Ni anmäler er här!

Mer info


Bastuträsk Järnvägsstation. Foto: producenterna.se

Kollektivtrafikens dag

Den 27 september är det dags för Kollektivtrafikens dag 2017, på Hotell Lappland i Lycksele. Om du vill delta hittar du information och anmälningslänken är här!

Mer info


Kommande möten och datum för Gold of Lapland

24/8 Möte med Visit Sweden om Nederländerna (Stockholm)
29/8 Kunskapsdag marknad Tyskland (Lycksele)
30/8 Lokalt styrgruppsmöte för projekt INTILL (Norsjö)

6/9 Styrgruppsmöte PINUS (Granö)
12 – 13/9 Deltar på Värdskapscoachutbildning (Stockholm)
21/9 Styrelsemöte Gold of Lapland
22/9 Deltar på Region 8-möte (Norsjö)

27/9 Övergripande styrgrupsmöte projekt INTILL (Strömsund)
12 – 13/10 Turismkonferens i Västerbotten (Skellefteå)Text: Karin Fällman

Edit: Sofia Johansson

facebookinstagramhomepage

Telefon: +46 (0)918 -331 10

E-mail: info@goldoflapland.com

Storgatan 63, 935 32 Norsjö


Företagsbeskrivning

Gold of Lapland är en ekonomisk förening som ägs av  drygt 80 företag och även en turistdestination som geografiskt sträcker sig över Lycksele, Malå, Norsjö, Robertsfors, Vindeln, Skellefteå, Sorsele och Arvidsjaur.

www.goldoflapland.com

facebook/goldoflapland

Gold of Lapland är en av tre samverkansparter i EU-projektet INTILL - INNOVATIV TURISM I LAPPLAND.

Gold of Lapland, Hemavan Tärnaby och South Lapland har beviljats ett samverkansprojekt för att utveckla turismen i den geografiska regionen Malå, Norsjö, Lycksele, Storuman, Vilhelmina, Åsele, Dorotea och Strömsund.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.