Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ringblommor - Calendula officinialis ©Madeleine Gustafsson

Nu är jag tillbaka från semester och utbildning och hälsar Dig varmt välkommen tillbaka till Mina Behandlingar! 

Jag hoppas du fått njuta av sommaren oavsett om du arbetat, varit ledig eller haft annat för dig. Än har vi vackra dagar kvar att njuta av, och säkert också några varma, sköna kvällar. Kanske t o m några härliga dopp i havet, om du liksom jag njuter av detta!

Jag har hunnit med en veckas ledighet här hemma i Stockholm med omnejd. Tänk vilket fantastiskt ställe att semestra på, det blev bl a lite cykelturer, en tur till Sigtuna, besök på närliggande slott och herrgårdar!
Det blev också en vecka på mitt älskade, vackra Öland, och även till underbara, härliga Skåne och del 3 i min utbildning till lärare i Klassisk Bindvävsmassage.

Hoppas vi ses snart!

Varma hälsningar Madeleine


Johannesört - Hypericum perforatum ©MGustafsson

Johannesört - Hypericum perforatum

Under min semester på Öland var jag ute i den vackra naturen och plockade den fina, kraftfulla läkeörten Johannesört. Nu får den dra i extra fin virgin olivolja några veckor och sedan ska jag sila av den och hälla upp i flaskor. Denna använder jag sedan i mina behandlingar vid bl a fötter, ledbesvär och onda ryggar!

50 ml 150 kr

Johannesoljan är en utmärkt olja att göra en handinpackning med. Smörj in dina händer ordentligt, på med plasthandskar och linda in i handdukar, låt verka. Känns mycket gott för smärtande fingrar!

Du kan göra likadant med fötterna, sätt då på plastpåsar och strumpor och låt verka, gärna över natten.

Har du ont i knäna? Gör ett omslag med oljan runt knät och låt verka!

Vid ischias och andra ryggproblem är oljan mycket bra att smörja in sig med. Be någon att rikligt smörja din rygg när du ligger på mage, vila så en stund och låt oljan dra in ordentligt i huden innan överskottet torkas av.


Augusti - Dags att börja träna igen?

Ja, för många är det så... På med joggingskorna eller gå till gymmet, efter eventuellt sommaruppehåll. Och det är lätt att ryckas med och gå på för hårt så här i början! Även om viljan finns där, och konditionen eller styrkan relativt snabbt kan återhämtas, så tar det längre tid för ligament och senor att anpassa sig än för dina muskler.

Så mitt råd är: Ta det lite lugnt och låt kroppen styra tempot. Det optimala är börja med lätt träning, öka belastning/tempo långsamt och stötta upp med t ex Djupgående Cirkulationsmassageeller en Tui Na behandling av musklerna. Går du ändå ut för hårt och känner av  t e x benhinnor, hälsenor, hälsporre eller liknande, finns behandlingar även för detta. Ofta passar en kombinationsbehandling av t ex Klassisk Bindvävsmassage, Akupressur och Tui Na (den kinesiska läkarmassagen) alldeles utmärkt.
Men det bästa är som sagt att alltid känna in och checka av kroppens status inför varje pass och öka l å n g s a m t, då slipper du långvarig återhämtningsperiod och smärta! Var rädd om Dig!


Följ med på en resa i Dr Bach´s fantastiska värld!

Här presenterar jag de 38 olika läkande energierna (Bach Flower Remedies) Dr Bach fann i naturen och som han så framgångsrikt behandlade sina patienter med. Jag kommer också berätta om Dr Bach, och om mina egna erfarentheter av Bach. 

I förra nyhetsbrevet berättade  jag om Agrimony, energin för dom som gömmer sina bekymmer bakom en glad mask. Här kommer nästa energi:

Asp - Populus tremula ©Madeleine Gustafsson

A... för Aspen

Sv. Asp (Lat. Populus tremula )

"Det är något med denna plats som ger mig obehag"... "

Aspen är botemedlet vid vaga, okända rädslor som orsakar allt från lätt oro till stark ångest. Aspen energin hjälper vid den ibland märkliga, och obehagliga känslan av att "någonting hemskt" håller på att hända.

Det här är ett viktigt tillstånd att balansera, att vara i detta tillstånd av oförklarlig rädsla kan vara mycket obehagligt, då vår naturliga vilja att förstå och förklara inte kan hitta något svar.

Detta är människor som äger en stor emotionell känslighet, och ofta är mycket inkännande med omgivningen, och behöver ibland begränsa denna påverkan. Aspen energin hjälper till med detta.

Tänk också på uttrycket att "darra som ett asplöv", nästa gång du går under en Asp, så lägg märke till trädets darrande! Så när du känner dig orolig, rädd, ångestfull men inte kan sätta fingret på orsaken till din känsla, då behöver du Aspen energin.

För dig som vill läsa mer Aspen, så här skrev Dr Bach.


"The main reason for the failure of modern medical
science is that it is 
dealing with results and not causes"

ur Heal Thyself, av Dr E Bach

Konventionell skolmedicin är ganska tydlig med vad som orsakar de flesta sjukdomar. Det är oftast något externt som drabbar individen. Så influensa och munsår orsakas av virus, ”torsk” (infektion i munnen) orsakas av en svamp och astma har ett antal möjliga orsaker inklusive förorening och allergier.

Frågan Dr Bach ställde sig var, varför bara några av de människor som utsattes för smitta blev sjuka. Han kom fram till att människokroppens naturliga tillstånd är att vara frisk. Men om immunförsvaret försvagats av en obalans i personligheten eller känslotillståndet så kan sjukdom få fotfäste. Därför kallade Dr Bach de obalanser av olika känslotillstånd och personlighetstillstånd vi ibland befinner oss i den sanna orsaken till sjukdom.

På grund av detta är det bästa att ta bachdroppar när obalansen först visar sig, långt innan en fysisk sjukdom manifesterats.

Och tvärtom; om den fysiska sjukdomen redan utvecklats, kan det vara till hjälp med ett symtombaserat läkemedel eller terapi, samtidigt som man tar backdropparna för att återfå känslomässig jämvikt och hjälpa till att återställa kroppens naturliga tillstånd av välbefinnande.

Bach Flower Remedies är avsedda att behandla den individuella personens temperament och personlighet. De är egentligen inte en behandling för fysiska tillstånd, men eftersom vår kropp antingen svarar positivt eller negativt på hur vi tänker, känner och upplever omvärlden, så hjälper Flower Remedies även det fysiska tillståndet då vi återställer balansen i hela vårt varande.

Man tar detta medel via munnen, antingen 4 droppar direkt på tungan eller i ett 1/2 glas vatten. Det är helt fritt från kontraindikationer så vem som helst kan ta dessa droppar!

Vill Du boka tid för en konsultation? Ring mig på 073 - 654 29 06. Har du ont, känner dig stressad eller behöver ta hand om dig
själv...

...då välkomnar jag Dig att

boka en behandling hos mig. 

Glöm inte bort att ta hand om den viktigaste personen i Ditt liv! 


                           Välkommen till min Mottagning:

   Center för Manuell Hälsa ligger på Renstiernas gatan 25

    Klicka Här och läs mer om de behandlingar jag erbjuder.
    Här hittar du också lediga tider.

    Är du osäker på vilken behandling som passar just Dig?
    Välj Ny Klient behandlingen, så bestämmer vi när vi ses
    vad som passar Dig!

    Tipsa en vän                                         Dela på Facebook

homepagefacebook

Madeleine Gustafsson
Telefon: 073 - 654 29 06
 madeleine@minabehandlingar.se

Välkommen!


Bokningsregler

Jag vill påminna om mina bokningsregler. Avbokning sker 24 timmar innan bokad tid, det ger mig möjlighet att boka in kund på kölista och jag är tacksam att inte behöva debitera dig för utebliven behandling. Tack för Din förståelse!

Obs! Vid avbokning behöver du använda den kod du får i bokningsbekräftelsen. Det går inte svara på dessa meddelande. Alternativt ringa/sms:a/maila mig direkt.

copyright
Nyhetsbrev Madeleine Gustafsson

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss, för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev, eller önskat information om utbildningar eller annat. Skulle du vilja avsluta din prenumeration,vänligen klicka här.
Tack!