Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.Sommarvarma nyheter från Smakateljén!

Mitt i sommarlovet kommer här senaste nytt inför den stundande säsongen med oss på Smakateljén. Till hösten kommer flera nyheter varav några vill vi avslöja redan nu! Dels kommer version 2 av vår populära vinkurs från i våras, dels ett helt nytt provningskoncept med vår egen Petri Kinnunen. Så det är bara att klicka fram kalendern och boka in dina favoriter och fundera över vilka vänner du vill ha med dig… fortsatt sköna sommardagar önskar vi på Smakateljén, vi ses snart!


Sangiovese – som vi känner till den nu…

lördag 26 augusti 15.00

Sangiovese är druvsorten som världen mest förknippar med röda viner från Italien. Viner som framställs med kvalitativa kloner av Sangiovese och som det finns mera än en handfull av, kännetecknas oftast av en hög syra med bra strävhet och de karaktäristiska dragen av körsbär; sekundära aromer av örter och balsamiska toner, speciellt med ålder och lagring. Följ med på en druvtematisk och spännande provning för att skåda hur mångfacetterad denna druvsort kan vara och hur pass nyanserade vinerna kan bli därefter. Er ciceron på Sangiovese-resan är eminente VinAmbassadören Petri Kinnunen. Läs mer…


Smakateljéns Vinkurs 2.0! Kursstart 8 oktober!

Efter vårens uppskattade vinkurs på Smakateljén har vi utvecklat både innehåll och upplägg för att ännu bättre tillgodose våra kursdeltagares önskemål och det ökade intresset för vinkunskap.

Vi ger dig som vinintresserad verktygen att välja rätt vin i menyn eller till din vinkällare och på riktigt utveckla din egen känsla för food-pairing. Du som kursdeltagare ska få ut så mycket njutning som möjligt av vin och mat och kunna dela detta med dina gäster och dina vänner. Vi bekantar oss med hela vinvärlden från klassiska Bordeaux till tuffa ”nya världens” viner. Självklart blir det ett flertal viner på varje tema som provas igenom enligt klassisk provningsmetodik. 

Läs mer om kursen och anmäl dig här!


Champagne vs mousserande (lördag 2/9)

När Källarmästare Andreas Vaple bjuder på bubblor är det allt från enklare mousserande, tex cava till bad-ass lyxbubblor från Champagne. Det utlovas en lördagseftermiddag utöver det vanliga, och provningen är en perfekt start på en kväll bland vasastans och övre norrmalms alla fina krogar.
Provningen omfattar fem olika sorters bubbel och en föreläsning av vår eminente bubbelkonässör.

Pris: 595kr
OBS: Dörrar 15:30, provningen börjar 16:00

Köp biljett och läs mer här:

666 musik och dryck symbios (fredag 8/9)

Doom är den genre inom hårdrock där hösten behandlas på många olika plan. Mänsklighetens, hjärtats och hoppets höst med eller utan melankoli. Två stora läger inom hårdrock bär epitet Doom, men dessa skiljer sig åt markant. Upplev hårdrockens historia och se hur Doom uppstod och blev ett begrepp. Mat och drycker som speglar Doom väntar på dig som kommer på denna episka 666 provning. Välkommen.

Pris: 666kr
Dörrar 18:00, provningen börjar 18:30

Köp biljett och läs mer här:

VinAmbassadören (lördag 20/9)

SpeedWine är ett nytt koncept. 3 nya kvalitetsviner på 30 minuter. Litet som speed dating fast för vinprovning. Petri Kinnunen, VinAmbassadören, har utvecklat konceptet och kommer att variera teman för provningarna med allt från druvkunskap till aktuella vintrender. Petris provningar är mycket eftertraktade så skynda dig att säkra en biljett.


Pris: 395kr
Dörrar 15:00,
provningen börjar 15:30

Köp biljett och läs mer här:Inte medlem hos oss än?

Du kan lösa medlemskap HÄR eller på plats för dig och dina gäster.

Men glöm inte att anmäla hur många ni kommer,
platserna kan snabbt ta slut!


Smakateljén Vasastan

Rådmansgatan 72
113 60 Stockholm
070 850 55 99
info@smakateljen.se

 

Krogfront AB

BG 5057-6875

Swish 1236828388

Godkänd för F-Skatt


facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter