Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Smultronställen i Destination Läckö-Kinnekulle

I Destination Läckö-Kinnekulle finns det flera intressanta människor som med sitt engagemang och brinnande lust för det de gör bidrar till att skapa en levande och inspirerande plats att bo på och besöka. Kom dessa människor närmare och låt dem berätta om sina smultronställen i Destination Läckö-Kinnekulle. Visste du tillexempel att författaren Emma Hamberg låtit Kinnekulle utgöra scenen för sina böcker om Rosengädda?  Läs mer här!


Ta en tur längs Kinnekullevägen!

Längs slingande vägar med hänförande utsikt och genom små medeltida byar och kulturlandskap löper Kinnekullevägen - en turistväg för dig som vill upptäcka det bästa av Kinnekulle under ditt besök här. Följ rutten eller gör egna små avstickare till dina favoritplatser. Besök Stora stenbrottet, Hellekis Säteri, Munkängarna, kyrkan och biskopsborgen i Husaby och flera andra platser. För karta, se här!


Vänermuseet visar livet i och kring Vänern

EU:s största sjö - Vänern - har ett eget museum, Vänermuseet, där livet i och kring Vänern lyfts fram i olika utställningar. Lär dig mer om människans förhållande till sin miljö med Vänern i centrum genom de inspirerande och spännande utställningarna på museet. Just nu visas "Hjubileum" där motorevenemanget Hjulaftons 40-årsjubileum uppmärksammas. Läs mer här!


Kinnekulleleden topprankad av MTB-åkare

Kinnekulleleden är populär både bland vandrare och cyklister och det uppmärksammas av MTB-guiden Björn Olsson som har mångårig erfarenhet av att åka MTB i naturen. Han listar de absolut bästa mountainbike-lederna i Skandinavien och där finns Kinnekulleleden med sina hänförande vyer, varierande svårighetsgrader i terrängen och inspirerande naturupplevelser med. Läs mer här!


Kullans Lycka valde lyckan på landet

Agnetha Björnsdotter Berglund levde ett heltiskt liv i Stockholms innerstad när hennes man fick jobb i Lidköping. De bestämde sig för att bosätta sig på en gård utanför Lidköping och det dröjde inte länge förrän Agnetha hade skaffat en mindre djurfarm. Nu stortrivs hon på landsbygden och driver den egna firman Kullans Lycka. Läs mer om Agnethas smultronställen i Destination Läckö-Kinnekulle här!

 


Se filmen om Läckö Slott och Spiken

Följ med på en resa till Läckö Slott, barockpärlan som reser sig på en klippa vid Vänern och som bländar med sin vita fasad. Fran slottsträdgården skördas de purfärska grönsakerna som vårdats av kärleksfulla händer. I Spiken luktar det rökt fisk och det råder en mysig stämning bland alla bodar, båtar och strosande människor. Nyfiken inför ditt besök? Se filmen om Läckö Slott och Spiken här!


Weekendpaket

Yoga- och träningsweekend

Besök mysiga och genuina Lidköping och njut av god mat, kulturupplevelser, sköna promenader och varierad shopping i unika butiker. Boka vårt weekendpaket! Läs mer här!

Kom igång med träningen i höst! Boka vårt Yoga- och träningspaket och delta i utmanande och energigivande träning, njut av god mat och var med på mörkervandring på Läckö slott! Läs mer här!


Rörstrand Museum - 290 års porslinshistoria

Rörstrand Museum berättar historien om en av Europas äldsta porslinsfabriker, det svenska porslinets kronjuvel, Rörstrand. Besök utställningarna med de stora konstnärligt utformade porslinspjäserna, vardagsservisen från barndomen samt verktyg, skisser och en rundugn som låter dig få en inblick i hur tillverkningen av Rörstrandsporslinet gick till. Läs mer här!


HD-träff 17-20/8

Hjulafton 17/8

Skärgårdsfest Kållandsö

Missa inte när Harley-Davidson Club Sweden kommer till Lidköping. Lördagen den 19/8 har allmänheten tillträde till träffen. Läs mer här!

Lidköpings omtyckta motorevenemang Hjulafton fyller 40 år! Upplev vackra fordon, motorcyklar och vimla i folkmassan. Läs mer här!

Välkommen till fest på Kållandsö den 26-27/8! Upplev den fantastiska naturen, njut av lokala delikatesser, besök hantverkare, shoppa i mysiga butiker eller ta en båttur. Läs mer här!


Vänerveckan 26/8-3/9

Rally X Nordic 9/9

Returrundan Kinnekulle

Vänerveckan är ett evenemang för hela familjen som kommit till för att uppmärksamma livet i och kring Sveriges största sjö. Läs mer här!

Upplev rallycross när den är som bäst! För första gången arrangeras en deltävling i cupen RallyXNordic på Kinnekulle Ring. Läs mer här!

Returrundan Kinnekulle 9-10/9 hälsar hösten välkommen och alla dess aktörer vill inspirera till återbruk och återanvändning och byggnadsvård. Läs mer här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se