Nyhetsbrev med senaste nytt från Addera Kommunikation AB. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Snart är boken Mediehjälpen i handeln. Men beställ den redan nu.

Ny bok: Ett stöd i mediestormen

Mediedrev och näthat. Pushnotiser, brus och snuttifiering. Utvecklingen inom sociala medier, tidningsvärlden och teve sker med rasande fart. Många har också svårt att navigera i detta landskap, blir osäkra, når inte fram och riskerar att synas i fel sammanhang eller inte alls.

 – Vår bok Mediehjälpen ska vara ett stöd för den som vill behärska situationen och känna sig trygg som ledare och offentlig person när man behöver kommunicera med journalister, anställda eller samhället i övrigt, säger Carl Selling, medievetare, kommunikationskonsult och nu också författare.

Tillsammans med Jörgen Rundgren har han skrivit handboken om kommunikation med förord av Lars Stjernkvist, recenserad av Frida Boklund, Företagarna, Johanna Palmer, Östsvenska Handelskammaren och Niklas Nordström från Business Sweden.

Boken kan köpas via Bokus och Adlibris eller direkt hos författarna. Carl Selling är en flitigt anlitad utbildare inom medierelationer, krishantering, skriven kommunikation och varumärkesutveckling.


Välkommen till releaseparty och boksläpp för Mediehjälpen den 22 augusti på Östsvenska Handelskammaren i Linköping klockan 11:30. Vi bjuder på lunch, boksignering och en kortare föreläsning.

  Senare samma dag klockan 14:30 bjuder vi på tårta, kommunikationstips och boksignering på Coffice/Tillväxt Motala, Drottninggatan 50 i Motala. Nya möjligheter finns i Norrköping den 24 augusti när vi dukar upp för lunch och boksignering på gamla Palace.

  Vill du att vi kommer till dig? Hör då av dig! Vi planerar också för ett Releaseparty i Växjö och några andra platser.


Starka varumärken hela vägen

Gröna Lund drar besökare och många vill också jobba på nöjesfältet. Bottenplattan i varumärkesplattformen är att ”alla ska vara lika välkomna alltid”.

 – Ett varumärke måste fyllas med värderingar som vi jobbar efter internt, och som kunderna ska känna när de besöker oss. För oss betyder vårt varumärke säkerhet, omtanke, upplevelse och effektivitet: det genomsyrar hela organisationen, både för anställda och gäster.

 För marknadschef Joanna Hammar på Gröna Lund är vikten av en slipad varumärkesstrategi en självklar nyckel till nöjesfältets framgång.

 – Vi jobbar aktivt med varumärket på många fronter, men det är kanske mest tydligt i jobbet med vårt arbetsgivarvarumärke – vi vill att våra anställda ska spegla gästernas mångfald, och det ska ge avtryck även i vår rekrytering.

 Häromåret vann Gröna Lund Signumpriset som uppmärksammar nordiska företag som utmärker sig med att vårda och förvalta sitt varumärke. (Källa PRV).


Fel krishantering kan stjälpa

Anders Borgs agerande efter skärgårdsfesten förbryllar. Är det sant är beteendet lika anmärkningsvärt som oförsvarbart. Men han bad hela världen om ursäkt, trots att han fått en blackout och alltså inte visste vad som hänt.

– Det känns som att Anders Borg handlat i panik, säger pr-konsulten Marianne Djudic till Aftonbladet.

Hon jämför agerandet med att försöka släcka en brand – med tändvätska. 

 Anders Borg skriver själv att det handlar om rykten, som han vill bemöta. Men vad vet vi egentligen?

– Man kan inte gå ut med en offentlig ursäkt ”utifall att...”. Det tyder på att han handlat i panik. Det är lika dumt att gå till attack offentligt. Om han känner sig besviken på gamla vänner tar man upp det privat - inte inför öppen ridå, säger Djudic.

Som första steg i krishantering: skaffa dig kunskap. Vad har egentligen hänt? Agera direkt där skadan har uppstått. Rikta nödvändiga aktiviteter och ursäkter till de som drabbats.

Nyhetsbrevet 8/17

Här får du möjligheten att veta mer om kommunikation och varumärken och vad Addera kan göra för dig. Vill du ha fler nyhetsbrev - häng med, annars kan du avboka kommande upplagor. Saknar du något - hör då av dig.


Vässa laget

  Visste du att det går alldeles utmärkt att inleda hösten med en kickoff där vi sätter fokus på kommunikation, medielandskapet och relationer.
  Under lättsamma former kör vi medieträning med mikrofon och kamera under en eftermiddag. Vi skapar trygghet och en struktur där vi hittar rollerna och en säkerhet i ledningsgruppen.


Kommunikativ hjälp till tjänst

  Hos Addera kan ni hyra spetskompetens inom kommunikation och marknadsföring för en punktinsats eller en längre period. Vi har kort startsträcka och vana av chefsrollen.
  Företag som står inför förändring och vill modernisera kommunikationen eller utveckla varumärket ser fördelar med detta upplägg. Vi kan även gå in i projekt, agera bollplank och fungera som coacher under ett förändringsarbete.


Välkommen in du också !

  Vi har den stora glädjen att lansera en ny webbplats för Addera. Det blir plattformen där du, intresserade och våra uppdragsgivare kan inspireras och hämta information, boka utbildningar och konsulttjänster.
  Utvecklingsarbetet har skett i samarbete med Webville och Anna Carlsson som nu också förstärker Addera.


Buklandning

Kommunikation är inte enkelt.
  Införandet av flygskatt ger försämrad konkurrenskraft, minskad tillväxt och begränsad tillgänglighet. Regioner, kommuner och näringsliv har varit tydliga i kritiken liksom remissinstanser som Riksrevisionen, Statskontoret, Ekonomistyrningsverket.
  Regeringen säger att flygskatten är symboliskt viktig. Lagrådet frågar varför regeringen bortser från kritiken och vill ha tydliga motiv till varför skatten ska införas.
  Frågan om flygets roll i Sverige avgörs under hösten.


homepagefacebookinstagramlinkedin

E-post, klicka här. Telefon eller SMS: 0733-520 908.

Organisationsnr: 556998-4403.  Företaget innehar F-skattsedel.  Momsreg.nr: SE556998440301

www.adderakommunikation.se

Vill du vilja avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet,
klicka här.

Sent with Get a Newsletter