Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kungen av fjällmaraton tillbaka på tronen

Den trettonde upplagan av KIA Fjällmaraton är över och för 7:e gången vann Andreas Svanebo från Sundsvall. Efter flera år med skadeproblem visar han nu att han återigen är att räkna med i den yttersta sverigeeliten vad gäller traillöpning. Det var en minst sagt lycklig segrare som kunde konstatera att formen nu troligtvis är bättre än någonsin.

I damklassen segrade storfavoriten Ida Nilsson som har ett tufft tävlingsprogram med många längre internationella lopp under sommaren. Nu förbereder sig Ida för nästa stora utmaning - Ultravasan den 19 augusti. Totalt sett blev fjällmaratonveckan i Årefjällen en ny succé för svensk traillöpning. Totalt deltog över 3000 personer i något lopp under veckan och även SVT bevakade evenemanget.


Nytt fjällmaratonlopp i Idre Fjäll 2018

Ett nytt fjällmaraton ser dagens ljus den 25 augusti 2018. 45, 28 eller 12 tuffa kilometrar väntar i de vackra markerna runt Städjan och Idre Fjäll. – Vi hoppas kunna ge deltagarna en fin dag på fjället, en känsla av att vara i harmoni med naturen och få var och en att känna sig oslagbar, säger David Andersson.

Läs mer


Orsa Grönklitt satsar på Trailrunning weekend

Den 16 september är det premiär för en spännande trailloppssatsning i Orsa Grönklitt. Friluftsmetropolen Grönklitt som under många blivit kända som ett snösäkert Mekka för längdskidåkare vill nu även locka löpare till den närliggande vildmarken.

Läs mer


Sveriges bästa traillöpning

Sveriges bästa traillöpning synar Värmland

Sveriges bästa traillöpning flyttar till Värmland där Linda Take tipsar om distriktet fem bästa platser att springa på. Värmland är landskapet som bjuder på riktig variation. Här finns allt från lättlöpta tallskogar till riktig vildmarksmiljö och gamla spännande leder.

Läs mer om Värmlands bästa platser för traillöpning


Trailrunning Sweden bevakar loppen

Strålande väder mötte löparna på BAMM

Efter två tuffa dagar i Riksgränsen är årets upplaga av BAMM avgjord. Fantastiskt löparväder, långa tuffa banor med lite mer teknisk navigering dag ett och enklare dag 2 mötte de närmare 300 patrullerna. Den nya arenan i Riksgränsen funkade också precis så bra som arrangören hoppats.

Läs mer

Emelie och Petter segrade i Salomon 27 K

KIA Fjällmaraton Årefjällen 2017 inleddes den 29 augusti, med Salomon 27K och årets nyhet Välliste Runt. Fantastiskt väder, laddade deltagare och engagerad publik skapade goda förutsättningar till den folkfest dagen blev.

Läs mer


Marcusson och Edsås vann Inov-8 sprinten

Över 400 personer hade tagit sig den centrala delen av Åre för att bevittna Inov-8 Sprinten som kanske är det mest publikvänliga eventet under fjällmaratonveckan i Årefjällen. Efter jämna dueller stod Elin Marcusson och Erik Edsås som slutsegrare.

Läs mer

Engdahl och Bohlin snabbast upp på Åreskutan

Peak Performance Vertical K är 1000 höjdmeter upp till toppen av Åreskutan och ett evenemang som verkligen tagit fäste i Fjällmaratonveckan. Yoie Bohlin och Petter Engdahl var favoriter på förhand och höll för trycket.

Läs mer


Veckans pass vecka 32

Med dessa korta intervaller med kort vila, vill vi uppnå både kondition och snabbhet, ett pass som kan göras av alla oavsett nivå. Ett pass som kan göras som formtoppning eller som fartlek. För dig som är nybörjare kan det vara ett bra pass för att komma igång med fartträning.

Läs mer


Följ Marsliden Seven Summits live

På lördag, 12 augusti, arrangeras Marsliden seven summits i Västerbotten. Oavsett om du är på plats eller sitter hemma vid datorn kan du följa deltagarna. I alla fall alla de deltagare som kopplar upp sig på RaceOnes app.

Se vilka traillopp som använder RaceONE

instagramfacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.