Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

VÄLKOMMEN JENNY ANDERSSON - VÅR NYA OSTEOPAT

Vi har högt tryck på våra bokningar och det är glädjande att nu kunna erbjuda fler tider för osteopati. Jenny är också utbildad doula och medverkar som stöd vid förlossningar. 

Jenny börjar hos oss den 4/9, men redan nu ligger bokningen öppen och du kan boka din tid.

Läs mer om Jenny härSNART KOMMER HÖSTTERMINEN

Undrar du hur det ska gå? Det kan handla om svårigheter med tal/språkstörning, svårigheter socialt i samspel med andra barn och/eller vuxna, svårigheter med vissa ämnen (läsning, matte, läsförståelse i allmänhet), svårigheter att organisera sig själv och klara av en skoldag mm. Det finns ofta en orsak gömd i nervsystemet till svårigheterna. HANDLE är en hembaserad, icke-medicinsk, rörelsebaserad metod som hjälper nervsystemet att ordna sig mer effektivt så att det som är svårt blir lättare. Sofia Ridaeus, Certifierad HANDLE Screener kan hjälpa dig och ditt barn att vara bättre rustade inför hösten.

Här kan du läsa mer om behandlingsmetoden HANDLE. 


ATT RÖRA PÅ SIG GER ENORMA EFFEKTER PÅ HJÄRNAN

Med boken ”Hjärnstark” vill psykiatrikern Anders Hansen belysa hur viktigt det är för hjärnan att vi rör på oss. Vi blir mindre deprimerade och oroliga – och fungerar dessutom bättre tankemässigt.

 "Hjärnan är byggd för att röra på sig. Det gäller både vuxna och barn, och anledningen till det är att vi har behövt det för överlevnad under nästan hela mänsklighetens historia."

 "Vi blir mer ledsna, deprimerade och oroliga - men fungerar också tankemässigt sämre än vad vi skulle kunna göra. Genom att röra på sig får man bättre minne, blir mer kreativ och kan koncentrera sig bättre."

 "Vi ser skolan som något helt naturligt, men den är något man har sysslat med en ganska kort tid av mänskligheten. För en del passar det alldeles utmärkt att sitta i skolbänken men inte för alla. En del barn tar inte in information på det sättet, utan behöver leka in kunskap eller experimentera sig fram och vara mera kreativa."

 "Barn med adhd behöver röra sig mer än andra barn. Jag tycker att man kan börja med att göra förändringar i livsstilen innan man går på medicineringen. Medicinering bör inte vara det första man gör, utan det sista."

Läs mer här. 

BABYMASSAGE

Ge er och er baby en bra start i livet. I höst börjar vi med kurser i babymassage. 
Läs mer här


BLI HJÄLPT AV AKUPUNKTUR

"Efter att haft problem med tennisarmbåge i en månad så påbörjade jag akupunkturbehandlingar hos Rickard. Efter första behandlingen kunde jag sluta med halva dosen av smärtstillande och efter andra behandlingen kunde jag sluta helt med smärtstillande. Efter 3 behandlingar med akupunktur hade smärtan försvunnit helt. Dessutom behandlade Rickard samtidigt mina kalla fötter som blivit mycket varmare, så varma att jag kunnat sluta sova med strumpor på natten." Karin 45 år

Boka din tid hos Rickard här


400 ANLEDNINGAR ATT DRICKA GRÖNT TE

Förutom att grönt te är en god dryck, har teet många väl studerade hälsoeffekter.

Framför allt reducerar grönt te effekterna av oxidativ stress i våra celler, men läs också om de andra anledningarna i artikeln och låt maten bli din medicin.

Läs artikeln här om du vill veta mer. facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.