Kulinariskt webmagasin. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ku-Gatsu


SEPTEMBER 2017

September är en aningen mildare och ljummare fortsättning på augustivärmen. Tyfonsäsongen drabbar fortfarande vissa områden. Riset som odlats torrläggs nu vilket ger otroligt vackra fält ute på landsbygden.

ICHI BAN - VIKINGSUN WEBMAG

Välkommen till Sveriges vassaste och mest japanska inspirationsnyheter. Ett nyhetsflöde fyllt av matlagningsglädje, proffsprodukter, skarpa knivar och skärpta idéer.

Nu är den äntligen här, nya Vikingsun.se. Under en längre tid har sidan designats och bearbetats för att våra återförsäljare skall kunna läga in ordrar på ett enkelt och smidigt sätt, samtidigt som sidan är en enorm databas med information och kunskap för alla konsumenter där ute. Filmer har spelats in för många av de olika produkterna och det är med otroligt stor stolthet vi välkomnar er till vår nya värld.

Till Vikingsun.se


FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

facebookinstagramgoogleplusyoutube

Årets sista proffesionella sumtävling går av staplen i september och går under namnet Sumo Autumn Basho. Det är ett event som hålls i en legendarisk arena som heter Ryogoku Kokugikan. Det finns både mat och dryck att förtära.

Bland de 13.000 sittplatserna så är nästan alla så kallade Zabuton. Zabuton är en form av ödmjukt refuserande av komfort, så som att tacka nej till en 3 cm tjock sittdyna på stenbänkarna.


FÄRGSPRAKANDE

Värmen ligger kvar, men nätterna blir altt svalare. Trädens blad börjar så smått färgas i vackert gult, orange och rött.

Soliga perioder avbryts ofta av rejäla regnskurar och totalt sett är det faktiskt Tokyos mörkaste och regnigaste period.


Japansk Street Food, denna gång är det sashimi på menyn. Klicka på bilden ovan för att se klippet.


CHROMA Type 301 Design by F. A. Porsche kännetecknas av en unik design. Kvalitetsknivarna har en ergonomisk utformning som utvecklats i samarbete med välkända kockar. Handtaget är av 18/10 Stainless steel och bladen är av 301-stål.

HAMMERED är den något grövre och hamrade serien från Chroma.


Satake Multisax har mångaanvändningsområden. Klicka på bilden ovan för att se filmen.

MÅNADENS PRYLTIPS

SMARTASTE SKÄRBRÄDAN?

En kraftig och stabil skärbräda från Continenta med 3 uppsamlingsbleck i rostfritt stål. Då skärbrädorna är tillverkade av 100% naturligt trä (gummiträ), är det bästa sättet att underhålla dem,  genom att rengöra med fuktig trasa och olja in dem då och då med matolja). 
Läs mer här>>
Rek butikspris 1595 kr.


Hemligheten som gör matlagningen roligare –  och maten godare.

Varför är det så oerhört viktigt att använda en vass kniv när du lagar mat?

Det självklara svaret är att det blir lättare, snabbare och smidigare att jobba i köket – men det är långt ifrån hela sanningen. Faktum är att maten du lagar också blir mycket godare! Svaret på varför det är så får du i klippet nedan.


FISKESPÖ PÅ SUSHIRESTAURANGEN

Japan och kanske framförallt Tokyo är fullt av sushirestauranger, många av dem är så klart suveräna, men det finns också en del olika varianter, till exempel en där du måste fiska själv innan det blir någon sushi...
Se klippet>>


Imponera på gästerna – och ta din matlagning till nästa nivå.

Rimma eller grava lax på direkt på saltstenen framför hungriga gäster, lägg stenen på grillen, stek ägg och bacon direkt vid bordet eller servera läckra efterrätter som får dina gäster att häpna.

Satakes rosa saltsten från Himalayabergens hjärta står för årets hetaste matlagningstrend och det är lätt att förstå varför. Ett mer mångfacetterat och dessutom aptitligt vackert matlagningsredskap är nog svårt att hitta.
Se filmen nedan och inspireras!


MÅNADENS RECEPT

KANTARELLSÅS MED KONJAK

 

Frederik Zäll från TV4 Nyhetsmorgon bjuder denna gång på Tjälknöl med äppelchutney och en kantarellsås med konjak och lingon. Läs mer om det hela här>>


VIKINGSUN WEBMAG - TIDIGARE NUMMER

MISSADE NI FÖRRA NUMRET?

Regnperioden övergår sakteliga till en soligare och väldigt varm period. En riktig klassiker i musikvärlden är den enorma festivalen Fuji Rock som i år går av staplen i slutet på juli. 
Läs mer>>


Ansvarig utgivare: Johan Almling
Redaktör: Frederik Zäll
Annonsering: 
marknad@vikingsun.se
Vänligen ange källa vid citering
© 2016 Vikingsun AB

VIKINGSUN AB
Karduansmakargatan 2 C

111 52 STOCKHOLM
Telefon växel 08-545 118 80
info@vikingsun.se

Du får detta webmagasin eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter