Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nytt läsår och nya möjligheter

Ännu ett nytt läsår har så tagit sin början och vi fortsätter att hjälpa, stötta och guida våra elever genom skolvardagen för göra det lättare för dem att nå utbildningsmålen och därmed öka chansen till en lyckad skolgång. 

Ung Livsstil fortsätter att erbjuda föreläsningar, utbildningar och utbildningsmaterial för det förebyggande och hälsofrämjande arbetet i skolan. Nytt för läsåret är att vi nu uppdaterar vårt utbildningsmaterial Ung Livsstilskunskap. För att göra materialet så lättillgängligt och överskådligt som möjligt har vi tagit in en webb-redaktör. Har du tips, tankar och idéer om hur vi kan förbättra materialet är du välkommen att höra av dig. Är ni ännu inte prenumeranter finns det möjlighet att få endags-inloggning till materialet för att se hur ni kan använda det i ert förebyggande och hälsofrämjande arbete på skolan. Mejla info@unglivsstil.se om vilken dag som passar er.  

 

Konferenser för skolpersonal

8 januari 2018

I Uppsala konsert och kongress underbara lokaler har ni möjlighet att lyssna till fyra fantastiska föreläsare. Med lång och gedigen erfarenhet och med vetenskaplig grund som bas bjuder de på både kunskap, skratt och handfasta tips. Dela gärna inbjudan med dina kollegor. 

Lyssna på föreläsarna när de beskriver sina föreläsningar. 

Alva Appelgren, Åke Pålshammar, Magnus Blixt och Beppe Singer

Ordinarie pris 3195 kronor

Boka plats innan den 30/10 och ta del av boka-tidigt-rabatten.

Det här är den första av en rad konferenser från Ung Livsstil. Under mars månad kommer vi att hålla konferens om förebyggande och hälsofrämjande arbete i skolan. Dag 1 blir en konferensdag och dag 2 kommer vi att erbjuda fördjupning under en work-shop. Mer information om detta kan ni läsa inom kort. 

 

Specialpris på bokpaket från Ung Livsstil

Senarelagd skolstart

Med jämna mellanrum hamnar medias fokus på senarelagd skolstart för att öka elevernas möjlighet att prestera i skolan. Frågan är mångbottnad och det finns ännu ingen svensk forskning att luta sig mot. De amerikanska studier man hänvisar till beskriver hur skolstarten flyttas från 07.30 till 08.30 eller 08.40. Alltså en tid då de flesta svenska skolor startar. Olle Hillman, specialist i pediatrik och pensionerad skolläkare, ger en nyanserad bild i frågan. 

Han menar att man kan komma långt med pedagogiska samtal om sömn och ge ungdomar stöd i att lägga om sina (o)vanor. Det behövs också fler kontrollerade studier innan man förändrar starttiden för skolorna menar han. 

Att förlägga skolstarten på mornarna senare än 08.30-09.00 kan innebära att man faktisk förvärrar sömnproblemnen hos ungdomarna

Erbjudande

Till läsårsstarten erbjuder Ung Livsstil ett specialpris på vårt bokpaket. I bokpaketet ingår ett ex av Så funkar det! -sömn, stress och lite annat samt ett ex av Hjärnskolan -inlärning, fokus, minne och motivation. Priset för bokpaketet är 250 kronor inklusive moms och frakt

Skicka din beställning till info@unglivsstil.se och ange leveransadress och fakturaadress samt hur många bokpaket ni önskar. Erbjudandet gäller t o m 31/10 2017.

Följ och gilla Ung Livsstil på sociala medier

Facebook    Twitter    Instagram    YouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.