Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej!

Augusti 2017

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF arbetar för att barn och unga med celiaki ska ha en vardag utan hinder. Vi skapar mötesplatser och ser till att vi tillsammans har en stark röst i frågor kring celiaki.

Fri Från Gluten

”Jag verkligen ÄLSKADE lägret!”

I sommar har SCUF återigen haft ett underbart sommarläger. Du kan läsa om lägerveckan och se bilder på hemsidan! ”Jag har äntligen kunnat prata om allt som har med celiaki att göra med andra som vet hur det känns.”

Nu ser vi fram emot en spännande höst med nationella medlemsträffar och avslutning av vårt treåriga skolprojekt LAGA. 

Tack för i sommar!


På gång nationellt

Aktuellt i SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Fri Från Gluten

Att få diagnosen celiaki innebär en omställning och mycket nytt att lära sig. Fri Från Gluten anordnas för att ge kunskap som gör det enklare att ha celiaki. 7-8 oktober i Stockholm. Kostnadsfritt att delta. Sista anmälningsdag 31 augusti.

Aktiv! logotyp

Välkommen till Aktiv!

Funderar du på ideellt engagemang och föreningsarbete i SCUF? Anmäl dig till Aktiv! En utbildningshelg i Stockholm den 15-17 september. Kostnadsfritt att delta! Sen anmälan möjlig fram tills 20 augusti.

LAGA-konferensen

Skolprojektet LAGA kommer att avslutas med en konferens den 8 september. Konferensen är kostnadsfri och riktar sig till dem som vill jobba för en mer tillgänglig skola för elever med astma, allergi, celiaki och intolerans.

glutenfri mat

Glutenfritt i kiosken

Utifrån medlemmars tips och önskemål har vi tagit fram material till kiosker som vill erbjuda glutenfria alternativ. Sprid och informera kioskförsäljningar!


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Bowling

Falun - Bowling

SCUF D.Ö.W och Celiakiföreningen i Dalarnas län bjuder den 20 augusti in till bowling och hamburgare. Medlemspris 80kr och icke medlem är välkomna för 115kr.

ridning

Huskvarna - Ridning

Söndag eftermiddag den 20 augusti anordnar SCUF Öst en ridaktivitet på 4H-gården Vissmålen. Glutenfritt fika ingår. 50 kronor för medlemmar.

Lisebergsresa!

Lördagen den 2 september är det dags för Lisebergsresa med SCUF Öst och SCUF Syd. Bussar avgår från Malmö, Kalmar och Norrköping men påstigning i flera städer påväg till Göteborg. 250 kr för medlemmar, bussresa, inträde, åkband och en matkupong ingår. Vi ses!

Badhus

Borlänge - Bad och Pizzabuffé

Den 3 september kan du följa med SCUF D.Ö.W till Aqua Nova i Borlänge. En härlig dag med bad och glutenfria pizzor! Familj och vänner är välkomna att följa med, läs mer på Facebook.


Vill/kan du inte delta?

Berätta varför du inte kommer så hjälper du oss att förbättra verksamheten, tack!

Skicka svar


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


Det pärlas celiakiarmband!

Titta vilka fina celiakiarmband en medlem gjort! Charlotte har på egen hand pärlat och sålt för att stötta celiakiforskningen.

Du kan också pärla armband för att samla in pengar till forskningsfonden, maila kommunikator@scuf.se.

Tack för sommarlägret

De som planerat och jobbat med lägret vill tacka alla deltagare för årets sommarläger! Vi har skrattat, lekt och känt en enorm gemenskap tillsammans med er, och längtar redan till nästa sommar!


Fler saker att göra

Var med och påverka, dela erfarenheter och tips med andra medlemmar


Tipsa om glutenfritt

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit! Både i Sverige och utomlands. 

Glutenfria tips

Pärla celiakiarmband

Barn och unga kan stötta celiakiforskningen genom att pärla armband. Pärla på egen hand eller tillsammans med andra på aktiviteter. 

Läs mer

Alla kan engagera sig

Medlemmar i alla åldrar kan hitta på aktiviteter, påverka och göra annat kul i SCUF. Maila info@scuf.se så hittar vi något som passar dig!


Skicka förslag och önskemål

Har du åsikter om nyhetsbrevet eller SCUF:s verksamhet? Eller vill du dela med dig i nyhetsbrevet? Maila till nyhetsbrev@scuf.se!


Som medlem är du med och ökar tillgängligheten för barn och unga med celiaki. Du kan delta på medlemsaktiviteter och bidrar till att vi kan påverka i samhället.

Sociala medier

facebookinstagram

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

scuf.se

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.