Almedalsveckans nyhetsbrev 11, 2017. Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

Huvud för Almedaslveckan

Stort tack för Almedalsveckan 2017!

En oförglömlig vecka är nu till sin ända. 4 062 evenemang som arrangerades av 1 895 arrangörer, bevakades av 598 ackrediterade journalister och besöktes av drygt 40 000 unika besökare.

Cirka 14 200 lyssnade på talen, mest publik drog Annie Lööf under Centerpartiets dag den 4 juli.

Se all statistik här.

Tack för i år och varmt välkommen till Almedalsveckan 2018!

Önskar våra åtta riksdagspartier via huvudarrangörsgruppen och Region Gotland


Ökat deltagande av riksdagsledamöter

Nästan var tredje evenemang (30,65 procent) hade politisk medverkan. Partiernas huvudrepresentant medverkade vid 107 tillfällen, ministrar vid 267 evenemang. Totalt medverkande någon politiker från de åtta riksdagspartierna 2 026 gånger, ofta en och en men även alla talespersoner samlade på ett evenemang. Mest aktiva ministern var gymnasie- och kunskapslyftsministern Anna Ekström med 20 evenemang och mest aktive partihuvudrepresentanten var Gustav Fridolin med 18 evenemang.


Partiernas dagar - Almedalsveckan 2018

Partitalet från Almedalsscenen är kl 19, ibland tidigare på den avslutande söndagen.

Partiernas dagar 2018 är

1 juli Moderaterna
2 juli Vänsterpartiet
3 juli Liberalerna
4 juli Centerpartiet
5 juli Socialdemokraterna
6 juli Kristdemokraterna
7 juli Sverigedemokraterna
8 juli Miljöpartiet


Längre förberedelsetid 2018

14 juli 2017

Markupplåtelse 2018

Under hösten ska Region Gotland (via tekniska nämnden) se över möjligheterna att neka antidemokratiska och våldsbejakande organisationer att hyra offentlig mark under Almedalsveckan.
Beslut ska tas i oktober.


Vad tyckte du om årets vecka?

Under perioden 14 juli till 24 augusti kan du besvara vår enkät som skickas till alla arrangörer, besökare som loggat in i programverktyget på hemsidan samt alla ackrediterade journalister som bevakade veckan.

Du kan alltid komma med tankar, synpunkter eller förslag till förbättring på almedalsveckan@gotland.se


Nu tar vi ledigt

Under vecka 29 till vecka 33 är vårt projektkontor stängt, åter måndagen den 21 augusti kl 09.

Du kan skicka e-post till almedalsveckan@gotland.se, vi bevakar den sporadiskt under ledigheten.

Från vecka 34 är vi tillbaka och besvarar frågor kring nästa års Almedalsveckan. Du når oss på telnr: 0498- 26 93 10.


Vatten är värdefullt

Årets Almedalsvecka förbrukade mindre vatten än förra året. Många besökare testade också det avsaltade havsvattnet från Östersjön som Region Gotland bjöd på.

Tack för att du bidrog.
Länk för mer information.

2018 förväntas Almedalsveckan bli välbesökt. Förutom att det är valår firar Almedalsveckan 50-årsjubileum och det var 100 år sedan beslutet om kvinnlig rösträtt fattades. För att ge de arrangörer som hyr mark av Region Gotland bättre möjlighet att förbereda monterplatsen kommer parkeringsplatserna inom Almedalsområdet att stängas av redan under vecka 26.

Du som är arrangör på offentlig plats kommer att få möjlighet att börja bygga redan på måndagen den 25 juni 2018. Parkeringarna i området kommer att stängas av från kl 07 den dagen och tälten får börja byggas kl 12. Kl 18 på lördagen den 30 juni ska montrarna stå färdiga, för att undvika störningar när programmet börjar på söndagen.


Fordonsfritt även under Almedalsveckan 2018

Nästa år vecka kommer att vara fordonsfri, precis som de fyra senaste Almedalsveckorna. Det innebär att endast motorfordon med dispens, rörelsehindrades fordon samt exempelvis polis, räddningstjänst och sjukvårdstransport får framföras inom Almedalsområdet. Det kommer också att råda stannaförbud inom området.

Vi kommer att arbeta vidare med att göra Almedalsområdet säkert för alla som rör sig i området, i år fanns det bland annat stora blomkrukor som spärrade av trafiken. Detta uppmärksammades av en arrangör som utnämnde Region Gotlands medarbetare som dagens färgsättare.


Nästa års program

Den officiella programkatalogen görs även 2018 av Gotlands Media och heter Almedalen Just Nu. Appen, Almedalen Just Nu, finns att ladda ner på Appstore och Google play.

Här finns mer information om den officiella programkatalogen Almedalen Just Nu och appen med samma namn.


Region Gotland, Almedalsveckan

621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Telefontid klockan 09.00–12.00 samt 13.00-15.00
almedalsveckan@gotland.se   www.almedalsveckan.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till arrangörer, journalister, de som hyr kommunal mark under Almedalsveckan samt de som själva har registrerat sig. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.