Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Sommarlöpning, semester och ny inspiration

Den svenska sommaren är här och vår natur visar sig från sin allra bästa sida. Oavsett om dina löpturer går i den lokala skogen, på stranden eller på fjället hoppas vi att du njuter av tiden utomhus. Många lopp slår deltagarrekord och det är glädjande att se att intresset för trail fortsatt växer. I helgen fick vi bland annat se konditionsidrottare från landslag i friidrott, orientering och längdskidor mäta sina krafter på Mora Trail. 

Samtidigt tog Mimmi Kotka en tredjeplats och André Jonsson en fjärdeplats vid Odlo High Trail Vanoise som räknades som Europamästerskap i Skyrunning.

Som sagt, det går bra nu för svensk traillöpning.

#maxatrailsommaren2017 #trailrunningsweden


Så klarar du löpning i sommarhettan

Sommaren är härlig och löpning på sommaren är fantastiskt. Men det är lätt att känna sig lite dåsig och få svårt att komma ut på passet. Här tipsar vi om hur du bäst klarar av din träning i sommarhettan.

Läs mer

Kläder när solen gassar och kvicksilvret stiger

Sommaren är här på allvar, det är shorts och linne som gäller på löpturerna. Vi har spanat in nya sköna grejer att springa fritt i på dina rundor.

Läs mer

Fjälloppen slår rekord

Löpning i fjällen är minst sagt populärt och den bästa tiden för att löpandes forcera fram i de öppna fjällandskapen ligger precis framför oss. Antalet lopp och utmaningar i fjällmiljö växer. Även antalet startande i fjälloppen ökar från år till år.

Läs mer

Testa barfotaskor från Leguano i sommar

Gillar du filosofin att springa barfota och med full känsla samt söker ett bra skydd för foten? Nu finns ett nytt spännande märke av barfotasko på den svenska marknaden, i form av det tyska märket Leguano.

Läs mer


Tips på semesterlopp

15 juli - Tiveden Trail

Upplev riktig vildmark utan att behöva resa allt för långt? På gränsen mellan Västergötland och Närke ligger skogsriket Tiveden. Den 15:e juli blir det traillöparfest i bygden då Tiveden Trail arrangeras.

Läs mer

22 juli - Spring Bjäre Trail Run

Tennisvecka, bad, uteserveringar, seglingar och nattklubbar. Båstad är känt för att erbjuda mycket för sommarturisten. Sedan ifjol finns en ny kanske ännu bättre aktivitet då Spring Bjäre Trail Run arrangeras.

Läs mer


Trailrunning Sweden bevakar loppen

Kotka och Jonsson urstarka i Odlo High Trail Vanoise

Efter 67 km med 5400 höjdmeters stigning blev det en stark tredje plats för Mimmi Kotka i High Trail Vanoise. I herrklassen imponerade André Jonsson stort genom att springa in på en fjärde plats. Hans hittills bästa resultat i karriären.

Läs mer

Löpare, skidåkare och orienterare i topp på Mora Trail

Mora Trail bjöd på en härlig blandning av löpare, skidåkare och orienterare som kämpade på tuffa banor i terrängen vid Läde strax utanför Mora på söndagen. En av Sveriges absolut konditionsstarkaste idrottare, Calle Halfvarsson, dök upp och segrade i herrarnas 30 km klass.

Läs mer

Ingen löpare klarade Aktivitus Trailrace 100-miles

Alla medaljer blev kvar hos arrangören efter premiären av Aktivitus extrema 100-miles lopp som rundande hela Göteborgs stad. Av de sju startande löparna var det nämligen ingen som klarade hela banan.

Läs mer

Stort intresse för lyckat Bocksten trailrun

Drygt 600 löpare i de olika klasserna drog iväg ut i Åkullas bokskogar då det var dags för Bocksten Trailrun i under helgen som gick. Louise davidsson och Andreas Höye vann den längsta klassen.

Läs mer


Glada miner på fullbokat fjälläger

Det var fullbokad trailfest i Tandådalen den 29 juni - 2 juli när Trailrunning Sweden arrangerade fjälläger. Strålande solsken från ankomst till avfärd gjorde löpturerna på fjället fantastiska. Nästa resa går till Kroatien den 3 oktober. I dagsläget finns fem platser kvar att boka.

Läs mer om Kroatienresan här


Veckans pass vecka 28

Du vet väl att du kan hämta träningsinspiration från vårt samarbete med running.COACH varje vecka.

Vecka 28 har vår trailcoach Lina Strand tagit fram ett formtoppningspass. Perfekt för dig som behöver få igång benen till fullo inför höstens fjällmaror.

Läs mer


Sveriges bästa traillöpning

Dalsland bjuder på fantasisk traillöpning

Sveriges bästa traillöpning tar sig till Dalsland. Här hjälper duon Per–Erik Olsson och Helle Manvik oss med att hitta landskapets trailpärlor. Då de båda gärna springer långt och ofta på teknisk stig i vacker natur och har rekat de flesta stigar i Dalsland.

Läs mer


Följ Spring Bjäre Trailrun live

På lördag, 22 juli, kan du följa deltagarna vid Spring Bjäre Trail Run LIVE under loppet. I alla fall alla de deltagare som kopplar upp sig på RaceOnes app.

Se vilka traillopp som använder RaceONE


instagramfacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.