Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

18 besöksmål du inte får missa

I Destination Läckö-Kinnekulle finns det gott om fantastiska platser att besöka vare sig du är intresserad av natur, kultur, matupplevelser, evenemang, historia eller shopping i mysiga miljöer. Vi har listat några populära besöksmål som du inte får missa under ditt besök. Här ryms självklarheter som Läckö Slott, Hellekis Säteri, Husaby, Stenbrottet på Kinnekulle, Spikens fiskehamn och Svalnäs - Vänerns riviera. Men också Hindens rev, Flyhovs hällristningar och Falkängens hantverksby. Läs mer här!


Sommar i Husaby

Upptäck Historiska Husaby och ta del av allt som händer i Husaby kyrka, vid Husaby hembygdsgård, i Biskopsborgen, vid Flyhovs hällristningar och i Lasses grotta. Under sommaren kommer det att finnas guider på plats för att måla sköldar med barnen i Biskopsborgen, berätta om Lasses och Ingas liv i grottan och lotsa genom historien i Husaby kyrka. Låt Husaby bli utgångspunkten för ditt sommarbesök på Kinnekulle. Läs mer här!


Sjöexpressen Vänern - från sjöstad till slott

Under veckorna 29 till 31 kommer Sjöexpressen Vänern att trafikera sträckan Mariestad – Kinnekulle/Hällekis – Lidköping – Läckö Slott. Sjöexpressen Vänern är en snabbgående båt med plats för 12 passagerare samt cyklar i mån av plats. Båtens prestanda och utformning skapar möjlighet att via vattenvägarna besöka och uppleva sevärdheter på Kinnekulle, i Lidköping och runt Kållandsö. Läs mer här!


Kinnekulleleden topprankad av MTB-åkare

Kinnekulleleden är populär både bland vandrare och cyklister och det uppmärksammas av MTB-guiden Björn Olsson som har mångårig erfarenhet av att åka MTB i naturen. Han listar de absolut bästa mountainbike-lederna i Skandinavien och där finns Kinnekulleleden med sina hänförande vyer med, varierande svårighetsgrader i terrängen och inspirerande naturupplevelser. Läs mer här!


Cecilia Ström älskar sitt Naven

Cecilia Ström driver tillsammans med sin man Bengt-Åke Navens kajak och bastuflotte vid Naven och Läckö Slott på Kållandsö sedan 2012. Cecilia har alltid drömt om att ha en kajakuthyrning vid Naven – en plats som ligger henne varmt om hjärtat. Familjen hade sommarstuga på Kållandsö och hennes föräldrar flyttade ut permanent på 1990-talet. Läs mer om Cecilias smultronställen i Destination Läckö-Kinnekulle här!

 


Se filmen om Lidköping

I Lidköping är vi måna om varandra, intresserade av nya besökare och nyfikna på de som ännu inte varit här. Här välkomnar dig en charmig stad med folkliv, mängder med caféer, trevliga restauranger och inbjudande butiker. Till detta kommer det vackra läget vid Vänern och en levande landsbygd med allt från kulturhistoria till gårdsbutiker. När du besöker Lidköping behöver du inte välja – allt ligger nära och lättillgängligt. Se filmen om Lidköping här!


Läcköpaket

Natur- och kulturpaket

Besök Läckö Slott och upptäck allt vad slottet har att erbjuda. I Läcköpaketet ingår boende inklusive frukost, god mat på restaurang och inträde till Läckö Slott och Vänermuseet. Här finns något för alla åldrar att uppleva! Läs mer här!

Cykla, vandra eller ta bilen längs slingriga småvägar, smaka på det lokala köket och leta unika minnen i personliga butiker. Här kan du uppleva natur, kultur och historia i sköna omgivningar. Läs mer här!


Västgötaturen

I sommar förvandlas Skaraborg till en fantastisk lekplats för både stora och små. Längs en rundtur hittar du ett sagoslott från 1200-talet, Skandinaviens största vattenpark, ett spännande fästningsäventyr, en vindlande kanal med båtar och slussar, Sveriges bästa äventyrsbad och såklart mycket roligt däremellan. Boka boende och ta en tur!

I Västsverige-appen finns fina erbjudanden och annat som du kan ha nytta av på din resa. Läs mer om Västgötaturen här!


Motortorsdagar

Läckövarvet

Sommar på Bryggan

För motorintresserade är Motortorsdagar på Nya stadens torg i Lidköping en självklar mötesplats. Visa upp din egen pärla eller beskåda andras juveler. Läs mer här!

I böljande småkuperad Kållandsönatur går löpartävlingen Läckövarvet den 28 juli. Det finns både motionsklasser, ungdomsklasser och halvmaraton. Läs mer här!

Lyssna på musik på Lidköpings nya "inneställe"! De nybyggda trädäcken vid Lidan vid Torgbrons norra sida bjuder in alla musikintresserade till härliga musikkvällar. Läs mer här!


Sommarmusik på Falkängen

Hindens öppna

Kinnekulle Swimrun

Under onsdagskvällar i juli kommer lokala artister till scenen vid Falkängens kaffestuga. På onsdag blir det besök från Visans vänner. Läs mer här!

Simtävlingen vid Hindens rev går längs Svalnäs badplats och hela loppet kan följas från stranden den 30 juli. Läs mer här!

I årets upplaga av Kinnekulle Swim & Run får barn och ungdomar ett eget lopp. Utmana dig själv i löpning och simning! Läs mer här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se