Problem med att läsa detta brev? Öppna i webbläsaren.

2017-07-13

EVYs solskola


Det är väldigt många som har frågor och funderingar runt solen och solskydd. På vår hemsida har vi en FAQ sida där vi samlat de vanligaste frågorna.  http://www.evytechnology.com/sv/faq/

Vilken solskyddsfaktor ska jag välja?

Vilken faktor du behöver beror på din hudtyp, hur länge huden ska exponeras för solen, vilken tid det är på dagen och aktivitet samt vart du befinner dig.

Om du har en ljus hudton och lätt för hudirritationer i solen kan man säga att ju högre faktor desto bättre. Generellt kan man säga att om ska du vara ute en hel dag bör de flesta använda ett högt skydd. Många med ljus hudton vet att man ska använda ett solskydd med högt SPF. Men sanningen är att alla bör skydda sig, även de som blivit pepparkaksbruna. Även om du inte bränner dig så kan din hy skadas av UVA-strålarna som går längre ner i huden och kan orsaka hudskador samt hudcancer på längre sikt. Vi anser att barn under 16 år alltid bör ha SPF 30 eller högre.

Vad betyder SPF?

SPF-siffran anger hur mycket av UVB-strålningen som släpps igenom vid solexponering, förutsatt att rätt mängd solskydd används. Exempelvis släpper SPF10 igenom en tiondel av UVB-strålarna och ger därmed 90 % skydd och SPF 50 släpper igenom en femtiondel, vilket alltså motsvarar 98 % skydd. Det är en vanlig missuppfattning att exempelvis SPF15 är hälften så bra som SPF30, vilket inte stämmer. SPF15 ger 93 % skydd och SPF30 nästan 97 % skydd. Att påstå att du kan vistas 15 eller 30 gånger längre i solen är också missvisande.

Om du bränner dig t.ex efter 10 minuter så kan du vara ute 15(SPF) x 10(MINUTER) = 2,5 timmar. Detta är alltså den totala tid du kan utsätta huden för sol innan den bränns. Detta förutsätter dock att du applicerar rätt mängd solskydd och applicerar enligt anvisning. Med SPF30 skulle du kunna vistas i solen i totalt 5 timmar och 8 timmar om du använder spf 50. 

Hur ofta och hur mycket solksydd ska jag använda?

Ordinarie solskyddsrekommendationer är 35-45 ml kräm till en helkropp, varannan timme eller mer om du badar. Det gäller inte  EVY solskydd, som är extra vattenfast och sitter upp till 6 timmar.  Använd en handfull mousse för en arm. En flaska på 150 ml räcker till ca 10 helkroppsinsmörjningar.


Om EVY TECHNOLOGY

EVY är en svensk medicinteknisk solskyddsserie som grundades år 1999. EVYs produkter bygger på en patenterad formula som fördelas i hela det översta hudlagret och ger ett långvarigt skydd som sitter kvar vid bad, svettning och andra påfrestningar i upp till 6 timmar. Produkterna är fria från konserveringsmedel, alkohol, nanopartiklar och parfymer. 

 EVY finns i SPF 10, 20, 30, 50, Daily Face 30, Kids 30 & Kids 50 samt After sun.

 

Vill du veta mer om EVY är du välkommen att besöka www.evytechnology.com                                                                             


Kontakt:

Margret Pinto
info@evytechnology.com
Tel: +46 (0) 735 680 766

Press: Erika Tapper
erika@eticastockholm.se
Tel: + 46 (0) 762 357 590