Inbjudan till Frukoststudion från Örnsköldsviks kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

VÄLKOMMEN TILL FRUKOSTSTUDION

- en mötesplats för nätverkande och affärsmöjligheter

Frukoststudion <3 mångfald

Frukoststudion kickar igång hösten med mångfald i fokus. Mångfald på arbetsplatsen speglar samhället vi lever i och bidrar till olika perspektiv. Detta leder ofta till en större förståelse för kundernas behov, vilket i sin tur ökar lönsamheten. Ett lyckat mångfaldsarbete belönas med ökat förtroende från medarbetare och omgivning. Med mångfald kommer möjligheter men också utmaningar.

I morgonsoffan möter vi Stefan Svensson, VD för MoRe Research och Peter Kassman, butiksägare Ica Östra Livs. På deras arbetsplatser är mångfalden stor och de är båda helt övertygade om att ett mixat arbetslag ger stora fördelar. Med mångfald kommer vinster i effektivitet, fler kunder och ökad arbetsglädje.

Anna-Karin Byström, VD och ägare till DC Consulting AB har erfarenheter från både näringsliv, akademi och eget företagande. Anna-Karin berättar om studien, Integration och matchning företag och nyanlända, som Företagarna Örnsköldsvik genomförde våren 2017. Studien beskriver hur företagare ser på hinder och möjligheter vid anställning av nysvenskar. Anna-Karin kommer också att prata kring frågor som inkludering och på vilket sätt olikheter berikar en arbetsplats.

Per Renström, chef på Arbetsförmedlingen Örnsköldsvik, är morgonens reklaminslag. Han berättar om deras möjligheter att möta företages kompetensbehov, där en viktig del är att vara ute mer hos företagen för att bättre kunna matcha rätt kompetens med rätt företag. Tillsammans med den outnyttjade resurs med utlandsfödda som finns till näringslivets förfogande, kan vi skapa både mångfald och långsiktiga lösningar.

Anna-Karin Byström

30 AUGUSTI 2017
Fjällräven Center - Victory Bar

TID: 8:00-9:00 (FRUKOST FRÅN 7:15)
KOSTNAD: 75 KR, BETALAS PÅ PLATS.


ANMÄLAN SENAST 25 AUGUSTI HÄR


Örnsköldsviks kommun i samarbete med Företagarna, Handelskammaren och Örnsköldsviks Industrigrupp bjuder in till företagsfrukostar med mingel. 


Du får detta utskick som ett led i vår strävan att arbeta för ett bättre näringslivsklimat i Örnsköldsviks kommun. Skulle du vilja frånsäga dig ytterligare utskick gällande Frukoststudion, klicka här.