Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Krinovas vd har ordet

Nu slutspurtar vi på Krinova inför semestern. Det har varit en intensiv vår med rekord i antalet besökare till seminarium, workshops och möten på Krinova. Det har varit 2 500 fler besökare än samma period föregående år, vilket i sig var ett rekordår.
Det har strömmat till många nya hyresgäster under våren. Vi har välkomnat närmare 30 nya företag i parken och ser fram emot att komma över 100-sträcket inom kort. Inflödet av företag som vill ha stöd av Krinovas och Högskolan Kristianstads Innovationsarena är också fortsatt stor. Här jobbar vi med att stödja nystartade företag men också befintliga företag i deras innovationsarbete.
Vi håller också som bäst på att genomföra den s.k. analysfasen i projektet TÖS (Tillväxt Östra Skåne) där Krinova är utförare av ”Innovationsspåret”. I TÖS ska vi jobba med att utveckla 50 företags innovationsförmåga i östra Skåne under drygt 2 år.
Nu laddar vi inför torsdag i nästa vecka (6/6 kl 10 Öresundshuset) då Krinova tillsammans med Skåne Nordost kommer att vara i Almedalen och debattera om hur gränslöst innovationsarbete kan ge nytändning i livsmedelsbranschen, vilket vi tror!

Jag vill passa på att önskar er alla en skön sommar och kreativ vila!

Charlotte Lorentz Hjorth


Se oss i Almedalen!

Nu är det snart dags för Almedalsveckan. Tillsammans med Skåne Nordost är Krinova på plats och håller i seminariet ”Kan gränslöst innovationsarbete ge nytändning för livsmedelsbranschen?” torsdagen den 6 juli kl 10:00 i Øresundshuset i Visby.

Är du på plats kom dit och lyssna när Johan Wester utmanar Krinova om vad som unikt med vårt sätt att jobba och hur Sverige kan bli en internationell mötesplats för matinnovationer.  Johan Ljungquist från Gårdfisk finns också på scen och berättar om hur deras företagsresa har sett ut och diskuterar hur vi kan skapa förutsättningar för att få se fler hållbara livsmedelsföretag födas och utvecklas. Hur bidrar Food Hackathon till konkurrenskraftiga innovativa företag? Deltagare från världens alla hörn samlas varje år hos Krinova, för att ägna en helg åt att hacka lösningar för hur vi ska kunna producera och konsumera livsmedel på ett mer hållbart sätt. Välkomna till seminariet som målar bilden hur Sverige kan bli en plats för skapandet av gränsöverskridande matinnovationer.

Medverkande: Johan Wester - Anagram, Johan Ljungquist - Gårdsfisk, Tina Robertsson - The Absolute Company, Isabelle Falck - Kindnessfood, Charlotte Lorentz Hjorth - Krinova Incubator & Science Park, Hannes van Lunteren - Krinova Incubator & Science Park, Magnus Lundin -SISP  och Pierre Månsson - kommunalråd Kristianstads kommun (L).

Läs mer i programmet här

Är du inte å plats kan du följa seminariet här


Vi välkomnar tre nya företag till Krinova under juni månad

Läs mer om våra nya hyresgäster här


Affärsutvecklingscheckar för internationalisering

Sök stöd för internationalisering. Du kan få upp till 250 000 kronor för att förbereda och genomföra en satsning på en för företaget ny marknad utanför Sverige.

http://www.skane.com/sv/affarsutvecklingscheckar-for-internationalisering-i-skanska-smaforetag

Tävla med din affärsidé

Har du en affärsidé som kan göra världen lite bättre? Beskriv din affärsidé och skicka in till Swedbanks tävling Rivstart så har du chansen att bli en av de tio som vinner 250 000 kr.

https://www.swedbank.se/foretag/rivstart-tavling/

Digitaliseringscheck för skånska småföretag

Som skånskt småföretag kan du söka stöd, så kallade checkar, för digitalisering. Du kan få upp till 250 000 kr för att förbereda och genomföra en satsning på digitalisering av verksamheten.

http://www.skane.com/sv/digitaliseringscheckar-for-skanska-smaforetag

Innovativa Start-ups

Erbjudandet är riktat till unga företag med innovativa och internationellt konkurrenskraftiga affärsidéer med stor kommersiell potential. Vinnova vill möjliggöra utveckling av företag i faser där annan finansiering är svår att få. Företagens verksamhet ska baseras på nyskapande varor, tjänster eller processer. Det är möjligt att få finansiering för finansierar både affärsmodellering och framtagning av prototyper och demoversioner.

https://www.vinnova.se/e/innovativa-startups-2017/


Nya medarbetare

Under våren har vi kunnat välkomna flera nya medarbetare till Krinova Incubator & Science Park. Flera av anställningarna är kopplade till nya projekt som Krinova driver eller medverkar i. Vi är glada för det tillskott i kompetens, erfarenhet och inte minst härliga personligheter som våra nya kollegor tillsammans bidrar med.

Läs mer här


Trevlig Sommar önskar Krinova

facebooklinkedininstagramyoutubehomepage

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.