Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Bergslagsspelens nyhetsbrev, 29 juni, 2017

Välkommen till Bergslagsspelens kulturfest!

Klicka på bilden för att ladda ner program
Klicka på bilden för att ladda ner program

Dans, sång och musik, barnteater, föreställningar, berättelser, workshops och bildvisningar med såväl lokala kulturutövare som långväga gäster. Det står på programmet när Bergslagsspelen nu för fjärde sommaren arrangerar ett kulturevent i Bergslagen. Vi vill skapa en härlig feststämning i Pershyttan och har nu satt ihop ett spännande program för alla åldrar. Kom och umgås, äta och fika - här kan du vara både publik och aktiv deltagare. Festen innebär också premiär för kommunens första tillgängliga scen i kolhuset, Pershyttan, som vi hoppas kommer bli väl använd under många år framöver. Varmt välkomna!

MAN KAN DANSA

- en modern dansföreställning från Bergslagen om närhet, manlighet, dans, rädsla & längtan efter kärlek.
Koreograf Ivve Martinez
Kolhuset i Pershyttan, Nora
Torsdag 29 juni kl 19.00 (genrep)
Fredag 30 juni kl 19.00
Lördag 1 juli kl 14.00 & 19.00
Söndag 2 juli kl 14. 00 & 19.00
Som för alla programpunkter med begränsat antal platser bokas biljetter via telefon: 070-603 82 03 eller e-post kristina@bergslagsspelen.se. Kvarvarande biljetter säljs på plats i Pershyttan 1 timme innan föreställning.
(foto: Stefanie Andersson)

Foto: Sara Bornedal
Foto: Sara Bornedal

Gratis barnföreställningar...

LongKalson Live

Fredag kl 16: ”Välkommen till LongKalson Live. Vi följer med Tompa & Mackan på sångäventyr, där alla får sjunga med och föreslå vart vi ska åka! Som vanligt bjuds det på underfundiga och trallvänliga låtar som tilltalar både barn och vuxna. LongKalsong är gruppen med över 1100 spelningar i bagaget och bjuder på den svängiga och roliga musik de själva gjort. Begränsat antal platser, förboka gärna.

Foto: Mikael Öberg/Kalevalaskåpet

Sagoteatern Kalevalaskåpet

Måndag kl 16:Glittrande finska sagoskatter - Teater Sláva presenterar stolt Kalevalaskåpet en sagoteater fylld av det stolta finska eposets minsta pärlor. En föreställning fylld av musik, sång och skönhet, en rolig och poetisk stund med mycket näring för fantasin.
Kl 17:Workshop med teater Slàva. Musik och teater-övningar. För alla åldrar.


...och mer på programmet

Åke Mossberg visar bilder och berättar: Lördag kl 16 ”Allt om Pershyttan och lite till”.
Måndag kl 18: "Bergslagsbilder”.

Foto: Maria Marre Gustafsson
Foto: Maria Marre Gustafsson

RADERADE KVINNOR
En historielektion och konsert i ett. Om fantastiska kvinnor som raderats ur historien -Tina Wilhelmsson
Söndag 2 juli kl 17.


Samuel Skoglund spelar gitarr och sjunger fredag kl 20.

Annika GöranRodell kommer till kulturfesten på lördag kl 21:15. Hon kommer att sjunga sånger från hjärtat ackompanjerad av
Erik Andersson.

Fredag kl 21.30: Tim Isaksson sjunger irländskt, tragikomiska ballader om sjömän, emigrering och om hur män inte är att lita på.

Fredag kl 20:45: Sven Eriksson, sångare från Nora med både vackra och humoristiska visor i bagaget, bl.a. Dan Andersson, Vladimir Vysotskij och Tom Waits.

Erik Jäderqvist, Torsdag kl 20: Workshop. Erik visar hur man dansar Shuffle, en dans i takt med basen.

My Rådmark, Lördag kl 19.50: Ceremoni för vår Jord: Performance och poetisk gestaltning. Om vi började älska våra kroppar och vår jord, hur skulle vår värld se ut då?

Sara Bornedal håller i allsång tillsammans med Marika Niklasson ute på hyttbacken kl 15 på fredag. Kom och sjung med i både gamla godingar och nyare låtar!

BLINDSKÄR, Lördag kl 20.30: Folkmusik möter filmiska drag. Med Blindskär kan du hitta fotfäste under vattnet eller gå på grund. Upplevelsen är helt upp till dig att upptäcka.

Järnboås IFvar först i Sverige med den nya sporten jugger. På kulturfesten bjuder de in till prova-på jugger på gräsplanen utanför kolhuset: Fredag & måndag kl 17-18:30, söndag kl 13:30-15.

...och dessutom:

Fredag kl 14: Lär dig spela schack. Roger Andersson lär ut schack på ett stort spelbräde. Passar alla åldrar och nybörjare och avancerade hjälper varandra.

Söndag kl 12-16:Öppen smedja. Smidesföreningen bjuder in till besök i smedjan.

Söndag kl 18.50-19: Loke Wadström
Hip hop med glädje, attityd och charm. Loke gjorde en raketutveckling under årets upplaga av danskarusellen "DUNDER!" "Publiken är din!" "Kul, snyggt och bra ös!"

Utställningar:
Bilder från fyra år med Bergslagsspelen visas i kolhuset.
Nordfolk - få inblick i en lokal vikingainspirerad filmproduktion.

Workshop:
Tips kring återvinning - Släng inte, laga eller tänk i nya banor!
Vi bygger en loppis. Tre bord till uthyrning 100 kr/dag, först till kvarn. Tar du med eget bord är det gratis. Incheckning vid infotältet. Vid frågor ring Lisa, telefon 019-16 83 07 alt 070-412 70 57.

Kul på hyttbacken:
Spela kubb, rocka loss med rockringar, spela schack och mycket mer.

Guidning:
kl 15:00, 1/7-13/8 Guidad tur i Pershyttans hytta
. Anordnas av Stiftelsen Nora Järnvägsmuseum och Veteranjärnväg Pris: 100 kr/vuxen, barn/ungdom (t.o.m.
17 år) gratis i målsmans närvaro. Ingår inte i dagspriset för kulturfesten. Visningen tar en timma och vi har ett begränsat antal platser.

MAT
Kalasexpressen (restaurangvagnen)
”Hos oss samlas människor för att äta fika och umgås”
Kl. 11:00-17:00, torsdag-söndag
Vid kolhuset/hyttbacken:
Samboza och Bolani
”Naveed med familj säljer piroger och fyllda tunnbröd ”
Brödcykeln
”Tage och Algot säljer wok, smörgåsar och hembakt fika."

Med reservation för eventuella förändringar.


FAKTA BERGSLAGSSPELENS KULTURFEST

Plats: Kolhuset invid Pershyttans hytta, Nora
Pris: 100 kr per dag, 50 kr/barn och ungdom (upp till 18 år).
Förbokabiljett till programpunkter som har begränsat antal platser, kontakta kristina@bergslagsspelen.se, tel 070-603 82 03
Förbokade biljetter hämtas senast 30 minuter före start. Ej uthämtade biljetter säljs 30 minuter före föreställning.
Betalning: Betalning görs på plats i Pershyttan, det går inte att betala i förväg. Vi tar emot swish och kontanter (obs ej gamla sedlar/mynt).

ProgramKlicka här för att ladda ner aktuellt program (som pdf-fil)


Bergslagsspelens kulturfest genomförs i samarbete med Region Örebro län, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, kommunerna i Bergslagen, LIBO, BoAB, Pershyttans bygg & VVS, Fröjdans, Bredsjö kulturkooperativ, Stiftelsen Nora Järnvägsmuseum och Veteranjärnväg (NJOV) samt Pershyttans byalag. Samarbetspartner för Man kan dansa är även Postkodlotteriets Kulturstiftelse.

Stort tack till alla medverkande i programmet samt till feriearbetare, volontärer, föreningar och alla andra som hjälper oss på många olika sätt!

Projektägare är Studiefrämjandet, ABF, Örebro läns bildningsförbund och Amatörteatersamverkan i Örebro län.


Vill du vara med och stötta Bergslagsspelen?

Våra deltagaravgifter är låga och ibland är det till och med gratis, allt för att underlätta för så många som möjligt att kunna vara med.

För dig som har möjlighet, bidra gärna till Bergslagsspelen.
Swisha valfri summa till: 123 609 53 50. Mottagare är Amatörteatersamverkan Örebro län. Ange meddelande: Bergslagsspelen. Alternativt sätt in ditt bidrag på Bergslagsspelens bankgiro 413-9671.
Stort tack på förhand!

Foton: Kicki Nilsson, Icon Photography
Foton: Kicki Nilsson, Icon Photography

Bergslagsspelen - samarbete i fyra kommuner

Bergslagsspelen är ett brett samarbetsprojekt med syfte att stärka amatörkulturen i norra Örebro län. Projektägare är ABF, Studiefrämjandet, Amatörteatersamverkan Örebro län samt Örebro läns bildningsförbund. Bergslagsspelen samverkar med föreningsliv, näringsliv, kommuner, studieförbund och fria kulturgrupper.
Läs gärna mer om Bergslagsspelen på vår hemsida och följ oss på Facebook och Instagram.


facebookyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är antingen en samarbetspartner, har deltagit i någon av våra aktiviteter eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.
Har du missat något av våra nyhetsbrev? Gå in på Bergslagsspelens hemsida. Där finns våra tidigare utskick, klicka här.