Nyhetsbrev från Hembakningsrådet! Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Sommarbaka med bär

Nu kommer veckorna då många av oss får fri tid. Tid att ta dan som den kommer och fånga möten och möjligheter i flykten. En härlig tid.

Vi vill bjuda på några härliga bäriga bakrecept som ska inspirera och locka in dig till kök och bakbord lite då och då. Ljuvliga sötsaker med sommarbär- och frukt.

 Om 3 månader är det oktober och dags att fira Kanelbullens dag - i år för 19:e gången. Vårt officiella firande blir i Stockholm den 4 oktober. Då korar vi vinnarna i den årliga Kanelbulledesigntävlingen.  Temat är Vänskap. Läs mera om tävlingen och om keramikverkstan Västergården, vars personliga keramikfat gör sig fint med nybakade bullar. Några är priser i designtävlingen. På kanelbullar är pärlsocker ett måste - nu finns ekologiskt pärlsocker.              Vi har pratat bullbakning med bagare Maria Blohm, som skapat några av våra nya recept. Missa inte hennes Chokladsnurror! Fler recept kommer framöver.  

Med en önskan om en helt underbar sommar!

Birgit Nilsson Bergström

PS behöver du högupplösta bilder - maila info@hembakningsradet.se 

Klicka på bilden för recept på Finska pinnar (fat och skål från Västergården)

Maria Blohm, bakboksbagare

Foto: Sonja Dahlgren

Chokladsnurror á la Maria

Klicka för receptet, Foto: Katja Ragnstam

Maria Blohm, bagaren som fascineras av kemi och föredrar att hålla kurser och göra böcker, eftersom hon inte tål mjöldamm. Maria har skapat några härliga bullrecept åt Hembakningsrådet och det ena kommer här... Chokladsnurror som verkligen smakar choklad. Och som får jäsa utbakade och klara, i kylskåp under natten. Att låta degen eller de färdiga bullarna jäsa kallt och långsamt - det är melodin tycker Maria:

- Låt degen ta tid. Precis som ett långkok eller när man lagrar en ost så utvecklas smakerna under tid och en lång jäsning ger fördelar i smak men också konsistens. Läs artikeln här...

 

Ekologiskt pärlsocker

Den ekologiska sockerfamiljen har fått pärlsocker. Klicka för mera info

Finska pinnar kräva pärlsocker

Baka & koka med sommarbär

Här hittar du sommarinspiration till sylt, saft, bak med mera.

 

 

Designtävling - tema vänskap

Vår populära tävling i Kanelbulledesign handlar i år om vänskap. Att bjuda varandra på fika med hembakade bullar är ett tydligt tecken på just ... vänskap. Häng med oss och tävla - bidragen ska vara inskickade senast 29 september - så det är gott om tid. Uppgiften handlar om bullens form, färg och utseende och att visa det på ett lockande sätt.

Läs vidare om tävlingen och reglerna här...

Vi har många fin-fina priser till vinnarna! Elvisp, silikonkavel, värdecheckar, keramikfat mm...

baka + dreja

Hembakat på handdrejat

Att knåda en deg har mycket gemensamt med att knåda & dreja i lera. Plus den sköna känslan att lägga hembakat på handgjort fat. Västergården skräddarsyr till mat&bak Läs mera..

Sommartårta med bär

En alldeles underbar gräddtårta fylld med jordgubbar och passionsfruktscurd. Klicka för receptet.

Minibriocher med vaniljkräm och bär

Smöriga briocher, som får jäsa länge, fylls med hemgjord vaniljkräm och toppas med färska sommarbär... vad kan gå fel?! Klicka.

Vi finns på Facebook! Kolla in Hembakningsrådets och Kanelbullens Dags egna sidor.