Göteborg den 21 augusti 2017

Hej ##firstname##!

 

Sustainability Circle Meeting hösten 2017 och våren 2018

Programmet för Sustainability Circle Meeting hösten 2017 och våren 2018 är klart och bifogas. Boka in den 11 oktober (Stockholm), den 14 december (Lund) och den 8 maj (Göteborg) redan nu.

När underhåll utvecklas till Smart Maintenance, så innebär detta samtidigt ett ännu större engagemang för helheten även vad underhåll traditionellt förknippats med. Det är en av tankarna bakom programmen.

 

Låt oss ta den 11 oktober som exempel:

 

Energiområdet kommer att förändras så mycket att energi, kanske till och med, försvinner som ett eget område och istället integreras i andra funktioner. Vi behöver lära oss hur detta kommer att påverka Smart Maintenance. Inspiratörer den 11 oktober är Fortums Linda Ramstedt Marklund och Erik Dahlèn.

 

Infrastrukturen i allmänhet och kollektivtrafiken i synnerhet, är en av samhällets mest kritiska funktioner. Om tåg, bussar, spårvagnar och tunnelbanor får problem, stannar mycket annat. Göteborgs Spårvägar har inspirerats av nollfelsvisionen och har redan kommit väldigt långt. Nu vill dess VD, Lars-Börje Björfjäll komma ännu längre. Den 11 oktober berättar han om hur.

 

Som industrialist har du hittills kanske bara brytt dig om din egen fabrik. Det fungerar inte i det starkt integrerade samhälle som digitaliseringen kommer att medföra. Många tror, exempelvis, att en del av dagens fabriker kommer att ersättas av 3D-skrivare ute i stadsdelarna. Hur ser den smarta staden ut? Det spekulerar Norconsults VD Ljot Strömseng om.

 

Scania är ett av Sveriges mest respekterade företag. En indikation på detta är att styrelseordföranden i SKF och VD:arna i både Volvokoncernen och Volvo Personvagnar rekryterats från Scania. Det är många inom Sustainability Circle som vill lära sig mer om hur Scania arbetar. VD Pär Holmgren från Scania-dottern Dynamate har perspektiv på Scania i förhållande till många andra företag. Vad kan svenskt näringsliv lära av det?

 

I foldern hittar du hela programmet den 11 oktober och programmen i december och maj. Anmäl Dig redan nu!

 

Välkommen,

Anders Källström

 

 


Reflektioner med Volvo om Säkerhet och Hälsa

Vi hoppas att ni har haft en riktigt härlig sommar och är fyllda av energi till vårt fortsatta arbete! För nu är det dags att börja planera in de kommande nätverksträffarna i kalendern. Vi är snart klara med alla program och värdarna är inbokade. Under planeringen av programmen har vi även fått många frågor om hur det är att hålla i en nätverksträff, vad kan man förvänta sig som värd?

 

Så vi ringde upp Andreas Randli ifrån Volvo Powertrain i Skövde, som var värd för arbetsgruppen, Hälsa och säkerhet i våras. Vi hade ett rekordhögt deltagande på mötet vilket visade hur stor vikt våra medlemmar lägger vid hälsa och säkerhet men också på intresset för hur Volvo arbetar med dessa frågor.

 

Under dagen i Skövde fick vi gå en intressant och inspirerande rundvandring i Volvos olika fabriker. Volvo framhöll bland annat vikten av en säker organisationskultur. 

 Den skall präglas av ett ständigt faktabaserat lärande. Kunskapsöverföring skall ske så att hela organisationen medverkar i arbetet. Ledarna skall alltid ta kunskaperna till nästa led. Det gör de genom att synas i dessa frågor. Det gäller att skapa ett safety mindset. När olyckorna minskar är det viktigt att organisationen inte slappnar av för då kommer olyckorna snabbt tillbaka underströk med Volvo. 

Nu några månader efter träffen är vi såklart nyfikna på att höra Andreas tankar och reflektioner efter dagen. 

 

Hur upplevde du det var att verka som värd för en nätverksträff?

Hela dagen var väldigt lärorik för oss. Det är ett bra sätt att få feedback och byta erfarenheter ifrån andra medlemmarna i Sustainability Circle. Dessa träffar bidrar till vår gemensamma kompetensresa inom nätverket. Under dagen la vi mycket fokus på att berätta om vår säkerhetskulturresa och responsen ifrån deltagarna var väldigt positiv och det är vi givetvis glada över.

Men såklart var det också lite att förbereda inför träffen och det måste man vara ödmjuk inför som värd. 

 

Kan du berätta lite mer om er säkerhetskulturresa?

Vår resa har inneburit att släppa tanken om att säkerhet handlar om rutiner och struktur utan det innebär att göra alla medarbetare riskmedvetna. Denna förändring har vi gjort genom att skapa dialog med våra medarbetare och öka kunskapen om varför vi arbetar med säkerhet. Frågan varför är jätte viktig. Det handlar om att jag som medarbetare skall må bra och känna mig trygg på min arbetsplats. Det är både en kompetens- och kulturresa. Vi vill att våra medarbetare inte bara är måna om sig själva utan också om sina kollegor.

 

Vad kan du rekommendera till andra företag som just har startat sin resa?

Att skapa dialog mellan människor och vara ute i verksamheten och förklara varför det är viktigt att vi är riskmedvetna. Det är också bra att visualisera säkerhetsarbetet för att öka förståelsen. Men efterfrågan måste komma ifrån ledningen. Det är där första steget måste tas.

 

Fick ni några nya idéer och tankar efter träffen?

Vi upplever att det var mycket givande. Det är nyttigt att få se sin verksamhet genom andras ögon. Men vi hade önskat att vi hade gett mer tid till dialog. Vi hade en fullspäckad schema vilket gjorde att vi inte hade tillräckligt mycket tid över. Det kan jag rekommendera till kommande värdar, att ge tid till dialog.

 

Vad har ni för mål för framtiden?

Att genom människor fortsätta skapa en olycksfri verksamhet. Nu arbetar vi även mycket med psykosocial arbetsmiljö, som är en komplex fråga. I år genomförde vi till exempel en psykosocial arbetsmiljörond. Det är ett sätt att fånga upp den aspekten. Under ronden gick vi runt i de olika avdelningarna och hade gruppdiskussioner om bland annat; stress, meningsfullhet och trivsel. Och pratade om dessa frågeställningar utifrån olika infallsvinklar; varför ser det ut som det gör och vad kan vi göra åt det? Vad får mig att må bra på arbetet och vad kan jag göra för att förbättra min situation?

 

Den psykosocial arbetsmiljö aspekten är verkligen intressant och just den frågan kommer vi även att diskutera på den kommande nätverksträffen om Säkerhet och hälsa på Chalmers den 19 september. Hur hanterar vi social hållbarhet på arbetsplatsen? 

 

Att vara värd för en nätverksträff är en jätte positiv upplevelse. Det är väldigt mycket kompetens som kommer in och hälsar på. Det är otroligt intressant och lärorikt att byta erfarenheter, tankar och idéer med alla deltagare avslutar Andreas med.

 


Per Andersson får Göteborgs Spårvägars årlig kulturpris

I förra veckan delade vår medlem Göteborgs Spårvägar ut sitt årliga Kulturpris. 2017 års pris gick till komikern Per Andersson som även fick sätta sitt namn på en av Göteborgs spårvagnar. Först blev jag lite häpen. Som göteborgare och Möllndalsbo är detta ju bland det största! säger Per Andersson till SVT.

Det var Sustainability Circles ordförande, Anders Källström som överdelade det prestigefulla priset. Och Per Andersson tackar Göteborg och Göteborgs Spårvägar med en kärleksdikt till spårvagnen:

O spårvagn, du förför mig till Saltholmen och Långedrag. Följ linjen i min hand, du stannar, men jag går ej av. O spårvagn, så smäcker, din ändstation så läcker. Förför mig till Rambergsvallen och Sankt Sigfrids plan, det gör mig plingenting att vi åker genom stan. Jag går inte av, för jag agnar med vagnar på kärlekens hav. Jag är besatt, jag är galen, jag är en kärleksfjant. Inget kan stoppa mig – inte ens en kontrollant. Jag vill vara i dig, åka i dig jämt. Det är som en stockholmsordvits: ”Det är inget skämt”. O spårvagn jag famlar, jag gungar, jag ramlar. O spårvagn, faller du för mig? O spårvagn, du rycker, det här är vad jag tycker: O spårvagn, jag rälskar dig.


Kalendarium 2017

Workshops/Nätverksaktiviteter

Smart Maintenance Strategies

  • 6 september - Värd Valmet
  • 22 november - Värd Chalmers

 

Nyttan Med Underhåll

  • 25 januari - Värd Trafikverket

 

Arbetsgruppen, Säkerhet och Hälsa

  • 19 september - Värd Chalmers
  • 7 december - Värd Valmet

 

Arbetsgruppen, Att Köpa Underhåll

  • 7 februari - Värd Enerco och Sandvik

Konferenser

På Sustainability Circle Meetings samlas vi kring konkreta case som visar hur långt Smart Maintenance kommit just nu. Konferensen är dessutom ett viktigt tillfälle för oss alla att nätverka med likasinnade.

Under 2017 har vi följande datum att se fram emot:

  • Sustainability Circle Meeting: 11 oktober, i Stockholm
  • Sustainability Circle Meeting: 14 december, i Lund

Medlemmar


linkedinfacebookyoutube