Kulinariskt webmagasin. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Shichigatsu - Juli


OBON FESTIVAL

Obon är en årlig buddhistisk festival där man visar respekt mot sina förfäder, vars själar enligt legenden vid detta tillfälla tar sig till jorden för att hälsa på sina släktingar.

Traditionellt så hängs lanternor utanför husen för att hjälpa själarna att hitta rätt och vid gravplatser läggs gåvor i form av mat och blommor.

ICHI BAN - VIKINGSUN WEBMAG

Välkommen till Sveriges vassaste och mest japanska inspirationsnyheter. Ett nyhetsflöde fyllt av matlagningsglädje, proffsprodukter, skarpa knivar och skärpta idéer.

(För tillfället är länkarna i detta webmagasin anpassade till datorer/desktops. Inom kort kommer även smartphones hamna rätt i den digitala trådningen.)

FUJI ROCK FESTIVAL

Regnperioden övergår sakteliga till en soligare och väldigt varm period. En riktig klassiker i musikvärlden är den enorma festivalen Fuji Rock som i år går av staplen i slutet på juli. I år kan man se storheter som Björk, Lorde, Gorillaz och The Avalanches för att nämna några. 

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

facebookinstagramgoogleplusyoutube

EFTER REGN KOMMER SOL

Regnperioden lider mot sitt slut och efter regn kommer solsken som ni kanske vet. Tänk på att det kan vara riktigt varmt, både Tokyo och Kyoto är kända för att bli bastuvarma i slutet av juli månad.


De 10 bästa platserna att besöka i Japan. Åtminstone enligt YouTube-kanalen World Top 10. Klicka på bilden ovan för att se filmen.


En skarp kniv ger bättre och godare mat och är dessutom säkrare. Se klippet ovan för en genomgång av det hela. Nedan finner ni dessutom klippet "Morotstestet" som tar upp precis samma ämne. Klicka på bilderna för att se filmerna.


MÅNADENS PRYLTIPS

FÖR SOMMARGRILLAREN

Detta tranchérset är en perfekt present till den som inte bara vill ha funktionalitet utan även det mest eleganta man kan tänka sig. Snyggt att se på och underbart att jobba med.

Rek butikspris 1950kr


Skär köttet på rätt sätt, det är mycket viktigt för smakupplevelsen.

KONSTEN ATT SKÄRA GURKA

 

Se och lär. Klicka på bilden bredvid för att se skickliga kockar fixa och trixa med en kniv och en gurka.Sommarnöje i Japan ska inte underskattas. Idag är det en nudle slide som gäller. Kika på filmen ovan.

MÅNADENS RECEPT

GRILLA KÖTT x 3


Grilla kött på tre olika vis med Frederik Zäll från TV4 Nyhetsmorgon.
Tips och tricks via länken här.


Grilla fisk på japanskt vis..? Inte lika lätt som man kan tro...

VIKINGSUN WEBMAG - TIDIGARE NUMMER

MISSADE NI FÖRRA NUMRET?

Medeltemperaturen i Japan i juni månad ligger ungefär på 23-26°C vilket ju är en behaglig temperatur, dock ska man komma ihåg att regnperioden (Tsuyu) drar in.
Läs mer... 


Ansvarig utgivare: Johan Almling
Redaktör: Frederik Zäll
Annonsering: 
marknad@vikingsun.se
Vänligen ange källa vid citering
© 2016 Vikingsun AB

VIKINGSUN AB
Karduansmakargatan 2 C

111 52 STOCKHOLM
Telefon växel 08-545 118 80
info@vikingsun.se

Du får detta webmagasin eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter