Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter från Klimatsamverkan Skåne 

Tisdag 20 juni

Var finns pengarna?

Är du intresserad av att göra en investering eller driva ett projekt som bidrar till en minskad klimatpåverkan eller bättre miljö?

Det finns en rad bidrag att söka. I Länsstyrelsens nya rapport "Var finns pengarna?" finns en gedigen sammanställning av olika bidragsmöjligheter. 

Rapporten finns här på Länsstyrelsens hemsida (pdf)

 


10 kommuner i full fart mot fossilbränslefri framtid

Sedan 2016 arbetar 10 skånska kommuner intensivt tillsammans för att bli fossilbränslefria. En färsk uppföljning av resultatet visar att 100 % av all el, 75 % av uppvärmningen och 40 % av drivmedlen är fossilbränslefria. Läs mer


Sök stöd till klimatinvesteringar från 7 augusti

Till och med år 2020 satsar staten 700 miljoner kronor om året för att stödja investeringar som effektivt sänker våra växthusgasutsläpp. Nästa ansökningsperiod pågår från 7 augusti till 11 september. Läs mer


Sök från Region Skånes miljövårdsfond 15 augusti

Har du en idé som skulle kunna förändra Skånes miljö till det bättre? Då har du goda chanser att omsätta dina tankar i praktisk handling.

Region Skånes delar varje år ut pengar ur miljövårdsfonden. Pengarna går till projekt som på olika sätt vårdar och utvecklar natur- och kulturmiljön i Skåne och som bidrar till en ekologiskt hållbar utveckling, i enlighet med miljöstrategiskt program för Region Skåne.

Fonden eftersträvar att förverkliga ett stort antal idéer som passar i det lokala formatet, men som ändå gynnar en stor del av Skåne.

Ansök från 15 augusti
Nästa ordinarie ansökningstillfälle är 15 augusti till och med 15 september 2017. Läs mer på Region Skånes hemsida


Fler som vill bli fossilbränslefria

Under året har flera privatpersoner, företag och organisationer skrivit under uppropet Fossilbränslefritt Skåne.

Vi hälsar Sjöbo kommun, Miljöpodden, Boosthbg, Eways elbilsladdning och Teater Sagohuset välkomna!


Visste du att vi finns på Facebook?

Gå med om du vill bli uppdaterad om klimatarbetet i Skåne. 

www.facebook.com/klimatsamverkanskane/


Nytt kansli för Klimatsamverkan Skåne

Under 2017-2018 är Kommunförbundet Skåne ordförande för Klimatsamverkan Skåne och i samband med det nya ordförandeskapet startades också ett kansli. Här arbetar medarbetare från våra tre organisationer för att ytterligare fördjupa samarbetet inom klimatfrågorna i Skåne.  

Kansliet kommer bland annat att synliggöra pågående klimatarbete, sprida information och delta i arrangemang. Målet är att skapa erfarenhetsutbyte, samsyn, ta tillvara möjligheter till påverkan, säkerställa samordning av resurser och ge en bild över vad som görs och är på gång.

Du är varmt välkommen att kontakta kansliet om du har ideér eller frågor. Skicka gärna ett mail till: info@klimatsamverkanskane.se

Vi önskar er en trevlig sommar!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du skrivit under Klimatsamverkans upprop Fossibränslefritt Skåne 2020 el. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.