Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Sidhuvud månadens nyhetsbrev

Glad midsommar!

Änligen är det sommar och många får en välbehövlig och efterlängtad semester. Passa på att njuta extra mycket av den svenska naturen – men missa för allt i världen inte TV4:s sändningar från Orienterings-VM i Estland.

Och visst ses vi i Värmland om en månad? O-Ringen i Arvika blir en höjdare du inte vill missa.

Läs mer om sommarens höjdpunkter här nedan.

Allt gott!

/Susanne Söderholm, förbundchef SOFT


Urstarkt svenskt VM-lag till Estland – bänka er framför tv:n

Fredag den 30 juni drar årets VM igång med sprintkval och hela VM-veckan avslutas den 7 juli med stafetterna.

Den svenska målsättningen är att återigen bli bästa nation och medaljmålet har skruvats upp ett snäpp sedan fjolåret. Nu satsar vi mot sex medaljer varav tre guld.

Samtliga VM-lopp kommer att sändas på C More, utan avbrott. Vad gäller de mer traditionella kanalerna kommer de tre skogsdistanserna och stafetterna att visas i TV12 medan de två sprintdistanserna kommer att sändas i TV4 Sport. Kommentatorer är Richard Hermansson och Mats Troeng.

HÄR kan du läsa mer om tv-sändningarna.

HÄR kan du läsa mer om den svenska truppen.

Under sommaren arrangeras ytterligare två världsmästerskap, båda avgörs i Litauen: VM i precisionsorientering 11-15 juli och VM i MTBO 20-26 augusti.


Folkfest på O-Ringen i Arvika

Årets O-Ringen invigs lördagen den 22 juli och hittills har drygt 11 000 anmält sig till tävlingarna. Prognosen pekar mot 17 000 deltagare som ger sig ut för en vecka med rolig orientering i den värmländska vildmarken.

På oringen.se kan du läsa allt om veckans alla tävlingar och aktiviteter. Här kan du också anmäla dig och skaffa boende om du inte redan har fixat det.


Gå Pridetåget med oss!

Lördagen den 5 augusti går årets Pridetåg längs Stockholms gator. Svenska Orienteringsförbundet deltar och hoppas att många medlemmar dyker upp.

Att gå i Pridetåget är en manifestation för att din idrott välkomnar alla och tillsammans visar vi att svensk idrott tar ställning. Tag med utrustningen, föreningsflaggan, dina klubbkompisar, familj och vänner och anslut till Pridetåget.

Du som vill gå med oss i Pridetåget - anmäl dig till pride@orientering.se.


Snabbare, fler och roligare nyheter – följ våra sociala medier

Alla viktiga nyheter från Svenska Orienteringsförbundet publiceras på www.svenskorientering.se

Andra nyhetskanaler är våra sociala medier, där nyheterna ofta dyker upp snabbare och där det även finns material av en annan karaktär. Följ oss – vi finns på:

Facebook: www.facebook.com/svenskorientering

Instagram: www.instagram.com/svenskorientering

Twitter: twitter.com/svorientering


hittaut

Under 2017 att finnas runt 20 hittaut-orter, över 600 motionsorienteringar och över 400 naturpass att aktivera sig själv i eller tipsa vänner och bekanta om.

Du hittar alla aktiviteter på orientering.se.


SOFT och Team Sportia fortsätter att utveckla sitt samarbete. Kompasser, kartställ och andra orienteringsprodukter hittar du på  teamsportiaonline.


SOFT samarbetar med Nordic Green Energy för en hållbar miljö, på nordicgreen.se kan också du teckna ett grönt elavtal, förmånligt för både dig och naturen


Även under 2017 kommer våra medlemmar att erbjudas 10 procents rabatt på TBE-vaccinationer. Läs mer här: Medlemserbjudande


Ut i det fria

"Ut i det fria" är ett initiativ mot TBE i Sverige. Bakom initiativet står läkemedelsbolaget Pfizer, organisationerna 1,6- och 2.6 miljonerklubben samt Orienteringsförbundet. Målsättningen är att inspirera allmänheten till ett aktivt liv utomhus och samtidigt uppmärksamma och öka kunskapen kring TBE och vad man kan göra för att skydda sig.

Läs mer här


Friluftsliv i Sverige

Svenskt Friluftsliv genomför tillsammans med Svenska Orienteringsförbundet och 24 andra friluftsorganisationer kampanjen ”Friluftsliv ger Folkhälsa” under 2017.

Kampanjen syftar till sätta ljuset på friluftslivets frågor inför valet 2018.

En del av kampanjen vill visa vad friluftsliv betyder för oss människor - klicka gärna in på kampanjens Facebook-sida, gilla och dela!


Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.