Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Vänern - ett innanhav fullt av möjligheter

Destination Läckö-Kinnekulle ligger precis intill Vänern och har en 22 mil lång kustremsa och en skärgård med 22 000 öar, kobbar och skär. Att komma ut på sjön är inget problem även om du inte har egen båt, det finns båtturer från Kållandsö och möjlighet att hyra kajak, stand up paddleboard och andra vattenfarkoster på flera plaster i destinationen. Läs mer om Vänern här!


Power Big Meet

Helgen 6-8 juli kommer världens största motorevent till Lidköping. Vid Hovby flygfält en bit utanför staden förväntas upp emot 80 000 motorintresserade att samlas och till cruisningen som sker på kvällstid i Lidköping kommer ca 20 000 fordon att delta. Under Power Big Meet kommer flera evenemang att äga rum såsom rockkonserten Rock Out, Lidköpings Triple Meet och mycket mer. Läs mer här! För karta, klicka här!


Falkängen - hantverk i genuin miljö

I det som en gång var arbetarbostäder och för ca 100 år sedan hyste hundratals barn och många vuxna huserar i dag hantverkare som säljer och tillverkar sina alster på Falkängen. Här finns också vandrarhem och kaffestuga och under sommaren fylls Falkängen med evenemang, musikframträdanden och midsommarfirande. Missa inte att besöka vagnsmuseet, sten- och mineralmuseet, örtagården och den gamla arbetarbostaden. Läs mer här!


Motortorsdagar i Lidköping

Under sju torsdagskvällar i sommar kan du komma och visa upp ditt fordon, träffa andra motorintresserade eller bara komma och beundra det blänkande kromet på andras juveler. Kombinera gärna Motortorsdag med en musikkonsert i Stadsträdgården. Nästa Motortorsdag är den 29 juni 17-20. Därefter kan du breda ut filten vid Dina-secenen i Stadsträdgården och lyssna på konserten med Tomas Andersson Wij. Läs mer här!


Jonas Liveröd - konstnären med egen kvarn

Jonas Liveröd hade inte tänkt att köpa något hus. I alla fall inte under sommaren då det är lätt att bli förförd av en plats när sommargrönska och solsken råder. Men så hittade han Ågårdskvarn utanför Götene och blev plötsligt ägare till tre hus, en damm och en å. Jonas reser mycket i sitt arbete som konstnär och för första gången på länge längtar han hem när han är borta - hem till sin kvarn. Läs mer om Jonas här!

 


Se filmen om Kinnekulle

Kinnekulle kallas ofta för "Det blommande berget" på grund av de många unika växter som trivs i den kalkrika jorden. Under våren blommar ramslöken som sprider sin omisskänsliga doft över hela kullen, och guckuskon står i Hjälmsäter och hälsar solen och värmen välkommen i maj. Som besökare på Kinnekulle finns det mycket att upptäcka. varför inte hyra en cykel och ta dig runt på egen hand? På Kinnekulle finns dessutom flera olika vandringsleder i vacker natur. Se filmen om Kinnekulle här!


Operapaket

Kinnekullepaket

Varje sommar förvandlas borggården på Läckö Slott till en vacker och stämningsfull operascen. I år spelas operaföreställningen "En turk i Italien", en ljuvlig komedi av Rossini. I vårt operapaket ingår operabiljett, övernattning, middag och entré till Läckö Slott. Läs mer här!

På Kinnekulle är det nära mellan sevärdheterna. Här hittar du medltida kyrkor, hällristningar, slott och herrgårdar, fantastisk natur och förstås god mat och dryck. I Kinnekullepaketet ingår övernattning, lunch, entréer och shoppingerbjudanden. Läs mer här!


Västgötaturen

I sommar förvandlas Skaraborg till en fantastisk lekplats för både stora och små. Längs en rundtur hittar du Skandinaviens största vattenpark, ett sagoslott från 1200-talet, en spännande fästning, en vindlande kanal och Sveriges bästa äventyrsbad. och såklart mycket roligt däremellan. Boka boende och ta en tur!

I Västsverige-appen finns fina erbjudanden och annat som du kan ha nytta av på din tur. Se filmen om Västgötaturen här!


Midsommarfirande

Sommarmusik på Falkängen

Det finns flera möjligheter att fira en traditionell midsommar i Destination Läckö-Kinnekulle i sommar. Falkängen i Hällekis, Rackeby utanför Lidköping, Läckö Slott och Örthagsparken i Lidköping är platser där firande kommer att hållas. Läs mer här!

Sommarmusik på Falkängen bjuder på sköna musikstunder varje onsdagskväll i juli kl 18.00 från scenen vid Kaffestugan. Premiären sker den 5 juli då Elin Axelsson och Jenny Aaby Ericsson framför verk från Björn och Bennys låtskatt. Därefter följer onsdagar med visor, irländskt och viscountry. Läs mer här!


Patron ska bada

Sommar i trädgår'n

Medeltida marknad på Läckö Slott

När patron Berglöf låter uppföra ett överdrivet uppvärmt badhus på sin tomt ogillas det av grannarna. Esplanadteaterns sommarlustspel på Närebo framförs i ett farstempo med sång och musik inspirerad av Bellman. Läs mer här!

Lyssna till musik och se artister på Dina-scenen i Lidköpings Stadsträdgård. Fram till den 19 augusti bjuds det på underhållning i den grönskande parken och redan i kväll den 21 juni är det dags för Stenhammarkören att förgylla sommarkvällen i Lidköping. Läs mer här!

Upplev en medeltida marknad på Läckö Slott med försäljning av hantverk, keramik, smycken och annat. Marknaden arrangeras den 23-25 juni. Läs mer om medeltidsmarknaden här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se