Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej!

Juli 2017

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF arbetar för att barn och unga med celiaki ska ha en vardag utan hinder. Vi skapar mötesplatser och ser till att vi tillsammans har en stark röst i frågor kring celiaki.

Fri Från Gluten

Fri Från Gluten!

En helg som anordnas för dig som är mellan 15-29 år och är ny med celiaki. Att få diagnosen celiaki innebär en omställning och mycket nytt att lära sig. Men du behöver inte göra allting ensam. SCUF samlar medlemmar från hela Sverige så att vi tillsammans kan hjälpa och stötta varandra.

Fri Från Gluten anordnas för att ge dig kunskap som gör det enklare att ha celiaki. Både genom föreläsningar, studiebesök och erfarenhetsutbyte med andra unga med celiaki.

Datum: 7-8 oktober

Plats: SCUF:s kansli, Stockholm

Kostnadsfritt att delta! SCUF står för resor, mat och boende.

Sista anmälningsdag: 31 augusti.

Läs mer och anmäl dig på hemsidan!


På gång nationellt

Aktuellt i SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


glutenfri mat

Glutenfritt i kiosken

Utifrån medlemmars tips och önskemål har vi tagit fram material till kiosker som vill erbjuda glutenfria alternativ. Hjälp till att sprida och informera kioskförsäljningar runtomkring dig!

Aktiv! logotyp

Välkommen till Aktiv!

Funderar du på ideellt engagemang och föreningsarbete i SCUF? Anmäl dig till Aktiv! En utbildningshelg i Stockholm den 15-17 september. Kostnadsfritt att delta!

LAGA-konferensen

Skolprojektet LAGA kommer att avslutas med en konferens den 8 september. Konferensen är kostnadsfri och riktar sig till dem som vill jobba för en mer tillgänglig skola för elever med astma, allergi, celiaki och intolerans.

Snart dags för sommarläger!

Nästa vecka åker ledare och deltagare till Flen för sommarläger! Du kan följa de spännande aktiviteterna på vår Instagram, SCUF_celiaki


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Uddevalla - Spelkväll

Den 16 juli anordnar SCUF Väst en spelkväll i Uddevalla. 20 kronor för medlemmar.

Maila vast@scuf.se för information.

ridning

Huskvarna - Ridning

Söndag eftermiddag den 20 augusti anordnar SCUF Öst en ridaktivitet på 4H-gården Vissmålen. Glutenfritt fika ingår. 50 kronor för medlemmar.

Lisebergsresa!

Lördagen den 2 september är det dags för Lisebergsresa med SCUF Öst och SCUF Syd. Bussar avgår från Malmö, Kalmar och Norrköping men påstigning i flera städer påväg till Göteborg. 250 kr för medlemmar, bussresa, inträde, åkband och en matkupong ingår. Vi ses!

Borlänge - Bad och Pizzabuffé

Den 11 november kan du följa med SCUF D.Ö.W till Aqua Nova i Borlänge. En härlig dag med bad och glutenfria pizzor! Familj och vänner är välkomna att följa med, läs mer på hemsidan.


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


Celiakivardag - Tack!

I fem veckor har vi fått följa fem medlemmar i deras vardag. Tack Henrik, Selma, Mikaela, Ida och Ida för att ni delat med er! Så himla kul!

Borlänge - Caféträff

Den 17 juni fikade SCUF D.Ö.W och SCF Dalarna på mysiga Café Frostbrunnsdalen. 53 st deltagare i olika åldrar tog med sig ett härligt humör trots ett litet duggregn.

Kalmar - En dag med dinosaurier

Den första juli hade SCUF Öst en heldag i Kalmar. En rolig dag som började på "A World of Dinosaurs" och slutade på Game Centre. Ett stort tack till alla som var med!

Tosselilla sommarland

Celiakiföreningen i Skåne län anordnade tillsammans med SCUF Syd en familjedag på Tosselilla den 2 juli. 

SCUF Syd tackar alla för en trevlig dag på Tosselilla!

Ven - miniläger med cykling

Den 10-11 juli åkte medlemmar på ett miniläger till ön Ven på västkusten. Dagar med cykling, tältning, bad och gemenskap!

Stockholm - vilande förening

SCUF Stockholm har haft ett extra medlemsföreningsårsmöte där styrelsen beslutade att lägga föreningen vilande. Maila verksamhetsutvecklare@scuf.se om du vill anordna aktiviteter i området!

Göteborg - provsmak hos Fria

Den 12 juli besökte medlemmar Fria i Göteborg och provsmakade nya produkter. Aktiviteten anordnades av SCUF Väst tillsammans med Fria.


Fler saker att göra

Var med och påverka, dela erfarenheter och tips med andra medlemmar


Tipsa om glutenfritt

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit! Både i Sverige och utomlands. 

Glutenfria tips

Pärla celiakiarmband

Barn och unga kan stötta celiakiforskningen genom att pärla armband. Pärla på egen hand eller tillsammans med andra på aktiviteter. 

Läs mer

Alla kan engagera sig

Medlemmar i alla åldrar kan hitta på aktiviteter, påverka och göra annat kul i SCUF. Maila info@scuf.se så hittar vi något som passar dig!


Som medlem är du med och ökar tillgängligheten för barn och unga med celiaki. Du kan delta på medlemsaktiviteter och bidrar till att vi kan påverka i samhället.

Sociala medier

facebookinstagram

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

scuf.se

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.