Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"När jag började jobba med näringslivsfrågor i Mölndal för två år sedan kunde jag aldrig drömma om att få möta så många spännande och kunniga företagare, att räkna så många byggkranar samtidigt, att få ta del av så många nya planer och förverkligade idéer och se så många byggnader växa fram, och fler kommer. Bakom varje idé finns hängivna personer som tror på utveckling och samverkan. Er och nya företagare vill jag möta i dialog och samarbete länge".

Karin Kempe


Kontakt

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031 315 13 14


Enkät om vår service, svara gärna!

Om du får en enkät efter avslutat ärende med Mölndals stad uppmanar vi dig att svara på den. Det kan handla om bygglov, serveringstillstånd, miljötillsyn, livsmedelstillsyn eller markupplåtelse.

Det hjälper oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete att få veta vad du tycker om vår information, bemötande och effektivitet. Då kan vi bli ännu bättre i vår service till dig och andra medborgare och företagare.


Ny regional plattform

Aktivitetsplatsen.se är en ny plattform för integration, möten och samordning av aktiviteter för unga.

Läs mer


Värdeskapande integration

Vill du bli volontär, språkvän, ta emot en person på praktik

Är du nyfiken på hur Mölndals stad jobbar med integration? Ta en titt i broschyren "Så här jobbar vi med integration" och inspireras av hur du och ditt företag kan bidra. Vi erbjuder 120 praktikplatser under ett år, i tre omgångar, med start i maj 2017.

Läs mer


Ny upphandlings-policy antagen - förenklar för företag

Vid planering av upphandling ska hänsyn tas till mindre företags möjligheter att lämna anbud. Där så är möjligt ska större upphandlingar delas upp i mindre delar för att främja konkurrensen och ge fler aktörer möjlighet att delta. Vid planering bör även beaktas att mindre företag kan ha större behov av information och framförhållning.


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar. Skriv in Mölndal i sökrutan på sidan så får du upp de aktuella upphandlingarna för tillfället.

Till hemsidan


Nu över 1450 på sändlistan!

Juni 2017

Trevlig sommar

Mölndal genomgår stora förändringar, precis som hela regionen. I grunden finns stadens vision 2022 med mål om den modiga och hållbara staden som förstärker Västsverige.

Vi som arbetar i staden varje dag för att göra detta möjligt är många och kunniga. Du som företagare är också viktig i gemensam samverkan för att bli Bästa möjliga Mölndal. Varje dag.

Vi önskar en trevlig sommar.


Before Work startar 5 september igen

Nu tar vi en paus med våra frukostmöten som har varit välbesökta sedan vi startade i november 2016.

Första Before Work efter sommaren blir tisdag den 5/9 kl 8-9.30. Då är site director Matti Ahlqvist från Astra Zeneca vår gäst.

Varmt välkomna till Lilla Götafors, Götaforsliden 15. Anmälan: karin.kempe@molndal.se

Citat från frukostgäst: "Lämnar oftast mötet med en positiv känsla att jag driver företag i rätt kommun. Denna känslan har jag fått tack vare dessa möten. Har även tipsat andra kommuner, hur min känsla som företagare har ändrats. Det har hänt mycket positivt de senaste åren i Mölndalskommun, företagsbesök, nyhetsbrev och dessa Before Work. Tack"

Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Andreas Hansson, Cinco Present.

Andreas Hansson, Cinco Present

Ser fram emot en modern handelsplats

"När jag 2000 öppnade Cinco Present, hade jag inte planerat av vara kvar här permanent. Ända sedan jag flyttat upp till Göteborg från Brösarp i Skåne i början på 90-talet, hade jag hållit på med tillfälliga utförsäljningar, sommarbutiker och knalle-verksamhet, så jag var inte den som ville stanna för länge på något ställe. Nu blev det dock annorlunda i Mölndal".

Läs hela texten här


Vi söker projektledare till Kållered centrums utveckling

Vi vill tillsammans med fastighetsägare och andra intressenter utveckla centrala Kållered till en levande plats som är ren, snygg och trygg.

Mölndals stad och Fastighetsägarna GFR har nu kontakt med flera olika fastighetsägare som vill delta i en förstudie för att starta en BID-process (business improvement district). Vi söker dig som är intresserad att på deltid jobba som projektledare för en sådan förstudie.

Maila ditt intresse till susann.haggren@fastighetsagarna.se


Ett företag i Mölndal – ITM Meeting Solutions

För ITM är möten det viktigaste av allt

Mölndalsföretaget ITM Meeting Solutions är AV-teknikföretaget som förflyttat sin position som teknikleverantör till att ha blivit en av landets ledande experter på att skapa bra möten.

Från vänster Claes Gustafsson, Johan Kinnerfors och Jakob Sellberg

När möten verkligen fungerar är de ett oslagbart sätt att samarbeta och driva processer framåt. Men varje minut som går till spillo på grund av teknikstrul eller bristande möteskultur, är förlorad tid. Det här är något som ITM har tagit fasta på.

I över tjugo års tid har man utrustat företag med moderna tekniklösningar för alltifrån enskilda mötesrum till stora hörsalar och auditorium. Det har alltid varit ett starkt fokus på tekniken, men för ett par år sedan påbörjade vd:n Johan Kinnerfors och hans medarbetare en resa som fortfarande pågår och som handlar om att förflytta fokus från tekniken till själva mötet i sig.

– Med rätt tekniklösning och en fungerande kultur kan företag snabba upp sina processer och göra stora besparingar, såväl i tid som i frustration, säger Johan Kinnerfors. 2017 fick ITM ytterligare en bekräftelse på att satsningen varit rätt när man utsågs till årets företag i Mölndal av Företagarna.

Läs mer


Varför inte "hemestra" i Mölndal?

Vid Gunnebo slott & trädgårdar kan du gå på slottsvisning eller besöka trädgårdarna och ta en paus med fika i kaffehuset efter promenaden.

Läs mer

Besök någon av de tio kommunala badplatserna, eller ta en promenad på Bohusleden, i Livered, Änggårdsbergen, eller Safjället.

Läs mer

För dig som har sommarlovslediga barn finns det många trevliga aktiviteter att hitta på, du hittar alla på hemsidan.

Läs mer 


Två datum att hålla reda på i höst

Inspirationsdagen5/10 Business Region Göteborg välkomnar företagare till en dag med fokus på framtidens konkurrensmedel i en digitaliserad värld.

Läs mer och anmälan

Träffa nyanlända med kompetens inom samhällsbyggnad!

Träff14/9. Göteborgsregionen växer så det knakar samtidigt som det råder brist på kompetens inom samhällsbyggnad. Många nyanlända besitter den kompetens som arbetsgivarna behöver. Därför bjuder GR in till en träff där arbetsgivare inom samhällsbyggnadssektorn och nyanlända samhällsbyggare kan mötas. 

Läs mer

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter