Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2017-06 för Namn åt de döda


Bästa forskarvänner!

Efter en fin vår och försommar kunde man tro att aktiviteten skulle avtagit en smula, men vi fortsätter att hålla ett idogt tempo. Vi är redan förbi målet för utgivningen av årets förhandsutgåva, 2/3 av totala antalet församlingar, så vi kan inte lova att det som kommit in därefter kommer med redan i år. Hur urvalet exakt kommer bli går inte att säga än utan kommer att bestämmas senare.
 
Projektet fortsätter förstås och det som inte är klart nu jobbar vi vidare med för att nå 100 % till nästa års slutliga utgåva av Sveriges Dödbok 7. Flera län närmar sig redan 100 % och ni som arbetat så duktigt i dessa län välkomnas att titta på vad som saknas i andra län.

Vårt arbete har uppmärksammats i dagspressen. I Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan har Roland Classon skrivit en artikel om Namn åt de döda, publicerad såväl i papperstidningen som på webben. Den går att läsa här:
http://blogg.hd.se/slaktforskning/2017/05/08/frivilliga-insatser-gor-sveriges-dodbok-mojlig/

Sommarens stora evenemang är förstås Släktforskardagarna i Halmstad den 26-27 augusti. Ni som har vägarna förbi ska naturligtvis besöka förbundets monter. Där kan ni förutom att laborera i vår bokhandels stora utbud också träffa mig och diskutera allt som rör NÅDD.

Alla NÅDDare önskas en riktigt skön sommar!

Bästa hälsningar

Anders Berg
Projektledare
Epost:  dodbok@genealogi.se
Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1797004830532076/

 

2 619 församlingar/delar och 2 127 000 poster är klara per 2017-06-11.  Dessa har registrerats av ca 465 volontärer (enskilda och föreningar).


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.