17-19 augusti

Jönköping Marathon & Halvmarathon

33 år sedan sist. Snart är det dags igen. Är du inte anmäld? Anmäl dig nu. Staden är Redo! 


Per Selskog och Tony Hatefnejad

Grundarna har ordet

Per: 

När vi började prata och drömma om att arrangera ett lopp i vår stad, det var det så kul för nästan direkt sa både jag och Tony att det är klart vi ska arrangera ett marathon! Loppens lopp på något sätt! För mig är det viktigt att det blir en fest för såväl löpare som publik, och att det blir en upplevelse att ta med sig hem och att minnas länge, även efter att träningsvärken försvunnit. J Vårt mål är att arrangemanget ska vara proffsigt och att vi får visa upp så mycket som möjligt av Jönköping. Jag själv är just nu i slutfasen av att genomföra World Marathon Majors och även om vi inte har samma antal löpare så vill vi förmedla lite av samma känsla som i dessa stora lopp!

 

Tony: 19:e augusti är dagen jag längtat till i flera år. Under hela min tid som långdistanslöpare har jag fått höra att jag borde ha levt på 80-talet. Åren då min stad hade ett maraton. Snart är det dags igen. Att springa i mål på ett lopp som är välarrangerat och har publik som skriker och hejar på dig är en känsla som alla måste få uppleva. Både jag och Per har upplevt detta. Vi har upplevt en målgång på central park i New York, en stad vi tycker om. Något vi pratat om flertalet gånger. Men en sak som ständigt kom upp var hur det hade varit att ha ett maraton i sin egna stad, med alla dess olika underbara platser. En stad ligger oss båda varmare om hjärtat, Jönköping. Det var inte svårt för oss att komma överens om vilken målgång som skulle bli mäktigast. Du som löpare kommer få springa i mål mitt på munksjöbron (oavsett distans) efter att du fått uppleva vackra delar av staden. Vi kommer göra allt för att du skall få uppleva ”den där känslan”. 


H2O Jönköping 17-27 augusti - En fest på och omkring vatten

Upplev en härlig blandning av artister och aktiviteter.  Titta på när nationella sportevenemang avgörs. Låt dig imponeras av Cirkus Cirkörs världspremiär, eller bli en sjöjungfru för en dag. Dagarna kommer även fyllas av utställningar, uppträdanden, föreläsningar och prova på-aktiviteter på och omkring Jönköpings sjöar; Vättern, Rocksjön och Munksjön. Sama sjöar passeras även på våra löpartävlingar såklart! Läs mer om festivalen på http://jkpg.com/sv/h2ojonkoping/

 


Träningsprogram

Det är nu bara cirka 10 veckor kvar. Vill du hålla motivationen uppe och sträva efter ditt mål. Maratonprofilen Anders Szalkai har tagit fram ett 10-veckorsprogram för att hjälpa dig nå ditt mål.

Träningsprogram

Boende

Har du ännu inte bokat boende?

Vi vill att våra deltagare och partners skall bo i en trivsam och sportig miljö och erbjuder därmed tillsammmans med våran officiella hotellpartner subventionerade priser under evenemanget.

  • I de större rummen kan man bo 3-4 personer
  • Givetvis serveras frukosten tidigare (från kl 06:00).

Detta pris gäller när du bokar in dig/er via hemsidan och uppger koden MARATHON2017, i ett enda ord.Denna kod och dessa priser gäller fram till den 19 juni och i mån av plats.

Boka nu


Insamlingspartner

Jönköping Marathon ska inte bara bli en häftig motionshändelse, utan också göra avtryck i världen. Barnrättsorganisationen Erikshjälpen är insamlingspartner till Jönköping Marathon. 

Läs mer om samarbetet

Inför och i samband med Jönköping Marathon kommer pengar samlas in till Erikshjälpens katastroffond, till insatser för barn som drabbas av krig och katastrofer.

Stort tack till alla som deltog

Stort tack till alla som deltog

Vi var betydligt fler löpare än vad vi trodde. Vi samlade in mer pengar till barn i katastrofer än vad vi hade vågat hoppas på. Tack!! Hoppas ni hade lika roligt som vi. 

De springer för barn i katastrofer

Promoe

Bröderna Norberg

Allyawan m.fl


Spring för barn i katastrofer du också


Funktionärer & Sjukvårdare

Vill du ha minst lika roligt som löparna som tar sig igenom Sveriges tredje största maraton och vara en del av arrangemanget? Då söker vi dig!

Vi söker både funktionärer och personer som vill ingå i sjukvårdsteamet.
-----
Självklart ser vi redan nu även fram emot funktionärsfesten hos RC Grill efteråt dit du är bjuden som funktionär! Även detta är något du kan se fram emot. 😜

Anmälan är nu öppen! Missa inte chansen!

Anmäl dig


Karta & Banprofil

Mindre justeringar gjordes för ett tag sedan samt en tydligare karta publicerades. Inom kort kommer även vätskestationerna m.m. läggas till.

 

Visa Karta

Ombyte & Dusch

Friskis & Svettis City. Södra strandgatan 7A Jönköping

Ca. 1.3 km från start och 400m från mål. Belägen mitt i city nära restauranger och kaféer. Från Friskis bastu ser man faktiskt Munksjöbron där löparna springer i mål!

Läs mer

Provlöpning

Söndagen den 25:e Juni kör arrangören och löpargruppen Team Runner´s HIGH en provlöpning av Jönköping Marathon:s första halva (inkluderar även halvmaraton-distansen upp till 17km). Vi startar från Knektaparken kl 10:00.

För att få en ungefärlig uppfattning om hur många som kommer på provlöpningen vill vi att alla anmäler sig via evenemanget. (Välkommen även om du ej har Facebook)

Anmäl dig till provlöpningen


Arrangör


Följ oss i sociala medier

facebookinstagram