Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Sommarlov, semestrar och scoutläger ligger alldeles runt hörnet. Vi vill därför passa på att ge er lite information innan ni byter dator och e-post mot grill och salta bad. 

 

Har ni frågar kan ni alltid höra av er till oss via info@gbgscout.se.


Äventyret 2017 - Fångarna På Fortet

Tidigare i vår var det äntligen dags för det återkommande evenemangen ”Äventyret”. Den här gången var temat Fångarna på Fortet och det var många scouter som ville bli frivilliga fångar i Boyard-skogen runt Partille.

Lyckades gruppen med de utmaningar som fanns längs vägen belönades man med guldpengar, de löstes sedan in till ett riktigt ekonomiskt bidrag att skänka till välgörenhet. Hela eventet blev väldigt lyckat och totalt fick Äventyret17 in 4244 kronor att skänka till välgörenhet:

 

Resultat och bilder hittar ni HÄR.


Lägerbidrag

Göteborgs kommun har sedan flera år överlåtit till Göteborgs Scoutdistrikt att administrera det som kallades Göteborgs kommuns lägerbidrag. Denna förändring skedde då Göteborgs kommun upphörde med aktivitetsstödet för lägerverksamheten.

Kortfattat kan man säga att det alltså finns möjlighet att få bidrag för de hajker och läger ni arrangerar. Insatsen är liten och det enklaste är om ni söker bidraget direkt efter att ni arrangerat lägret.

 

Läs mer och få all info HÄR.


GBG2019

Vill du vara med på sommarens roligaste upplevelse under 2019?

Göteborgs scoutdistrikt kommer under 2019 anordna distriktsläger på Kragenäs i Bohuslän. Just nu letar vi efter personer som vill börja spåna kring hur lägret kan tänkas utformas. Allt kan hända, ingenting är omöjligt. 

 

Läs mer på www.gbg2019.se!


Nu drar sommaren på Kragenäs igång

Nu börjar äntligen sommarverksamheten på Kragenäs, både svenska och utländska grupper kommer i sommar att gästa Kragenäs lägerängar. I vanlig ordning kommer även Kragenäsare att vara på plats under specialveckorna, då det erbjuds en utökad service för alla gäster. 

Mot slutet av sommaren, vecka 33, har vi nyligen fått in bokningar från utländska grupper och har därför möjligheten att erbjuda någon i Göteborgs scoutdistrikt att vara Kragenäsvärd. En rolig uppgift där du samtidigt kan njuta av den fina natur som Kragenäs och Boshulän har att erbjuda. Låter det intressant? Fyll då i din ansökan HÄR

 

Varmt välkomna alla ni som bokat läger på Kragenäs - vi ses i sommar!


Kansliet stänger över sommaren

KANSLIET HÅLLER SOMMARSTÄNGT 28 juni-13 augusti.

Sista dagen vi har öppet innan sommaren är alltså tisdagen 27 juni. Vi öppnar igen som vanligt tisdagen 15 augusti.

Skulle det vara något akut kan ni alltid maila till info@gbgscout.se. Vi kommer hålla koll på mailen även under semestertider, men svaret kan ta lite längre tid av förklarliga skäl. Det finns även möjlighet att köpa scoutskjortor med mera under sommaren, skicka ett mail till oss så kommer vi överens om en tid som passar.

Trevlig sommar!

 


Kulturkalaset

Den 16e till 20e augusti förvandlas gator och torg till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur – opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. Scouterna är givetvis på plats och visar upp scouting och allt vad det kan innebära.

Vill du vara med och planera/arrangera årets upplaga av Kulturkalaset? Skicka ett mail till info@gbgscout.se!


Picknickfestivalen

På nationaldagen den 6e juni är det åter dags för den populära picknickfestivalen på Apslätten i Kålltorp. Scoutkåren Göta Lejon kommer vara på plats med back-klättring och annat roligt. Kika förbi!

Apslätten, Kålltorp i Göteborg
12.00 - 20.00
Gratis och öppet för alla!

www.picknickfestivalen.se/


Scouterna på West Pride

För Scouterna är det en självklarhet att delta i arrangemang som värnar om en jämlik och inkluderande värld fri från fördomar och diskriminering. På West Pride har Scouterna ett eget tält i Regnbågsparken med pyssel och aktiviteter. Hit är alla välkomna att hänga, mötas och och göra sig regnbågsfina inför paraden.

Läs mer HÄR.


Behöver ni hjälp med rekrytering av ledare?

Västra regionala kansliet stöttar scoutkårerna i Halland och Västra Götaland och samverkar med distrikt och samverkansorganisationer för att stärka scouting i Väst.

Kansliets utvecklingskonsulenter erbjuder stöd och workshops till kårer för att rekrytera, behålla och utveckla verksamheten. Just nu lägger vi störst fokus på att rekrytera fler vuxna genom skolrekrytering och prova-på-möten.

Har du inte redan bokat en konsulent, gör det  nu – först till kvarn gäller!

Ni hittar alla kontaktuppgifter HÄR.

Följ distriktet på sociala medier

Du vet väl att du kan följa distriktet digitalt? Dels genom vår hemsida givetvis, där samlar vi all det mesta om det mesta. Men vi finns även på Facebook och Instagram


Segla med Mandalay

Vi arrangerar gratis kvällsseglingar under vår-, sommar- och höst. Kika in på hemsidan för att se när det passar just er. Alla scoutmedlemmar i Göteborgs scoutdistrikt som är födda 2000-01-01 eller tidigare får detta mail. Om du eller någon anhörig tycker det här är fel får ni mer än gärna höra av er till styrelsen@gbgscout.se för att diskutera saken.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.