Nyhetsbrev från Studieförbundet Bilda. Senaste nytt från Bildas verksamhet med folkmusik i Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Jämtland.  Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Studieförbundet Bilda Mitt | nyhetsbrev juni 2017

BILDA ❤ FOLKMUSIK


Hälsinge Låtverkstad

Hälsinge Låtverkstad presenterar årets föreställning - TIDEN med manus av Gunnar Steiner. En berättelse fylld av sång, dans och musik. 20 ungdomar i en föreställning med den ena foten taktfast stampande i traditionen, och den andra lekfullt dansande mot framTIDEN. Förköp på Kulturbiljetter. Spelas i Järvsö 20-22 juni kl 19. Varmt välkomna!  Läs mer.


Norr Rå vann Imagines folkmusikpris

Riksfinalen av tävlingen Imagine Sweden, tidigare känd som Musik Direkt, avgjordes i form av en festival med 17 tävlande bidrag i Uddevalla 24-27 maj. De tävlande gjorde upp om totalt sju priser och vinnare av det folkmusikaliskt inriktade coachingpriset blev Norr Rå, ett band som nyligen bildats på Musikkonservatoriet i Falun och som var Dalarnas bidrag till riksfinalen. Läs mer!


Blåskurs med Hanna Wiskari Griffith

Kurs på Folkmusikens Hus, 2-3 juli. Hanna är verksam som folkmusiker och pedagog i en mängd olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. Hon tar sats i den svenska låtspelstraditionen och ger sig ut i musikaliska projekt som rymmer såväl tradition som improvisation. Läs mer och anmäl dig här!


ETHNO folk- och världsmusikläger

Ethnolägret går av stapeln i Rättvik 29/6 – 7/7. Närmare 100 unga människor från ett 20-tal olika länder möts under en vecka för att dela varandras folkmusik. Ethnolägret är, förutom all fantastisk musik, en mötesplats där respekt och ny kunskap om människor och kulturer frodas. Välkommen till Bingsöstämman 5/7 eller till Rättviksparken 6/7 för att se och lyssna till Ethnolägret. Läs mer!


FolkUngar sommarläger

Spela, sjung och dansa med FolkUngar! Sommarens läger på Bjuråkerstämman 15-16 juli är uppdelat på två nivåer:

  • Nybörjarläger 6 -12 år. Du som vill prova på att spela, sjunga och stå på scen. Anmäl här!
  • Spelkurs 9-12 år. Du som spelat fiol i några år. Anmäl här!

Bilda på sommarens stämmor i Hälsingland

Sommar i Hälsingland med Bilda! Vi ses på spelmansstämmorna i DelsboNorrbo och Bjuråker. Här finns kurser av högsta klass i sång, spel och dans med engagerade pedagoger och musiker. På Bilda.nu kan du läsa mer om stämmornas kurser, sök på respektive stämma. Till Bilda.nu!


Nyutgivna Dalarnas spelmansblad har lämnat pressarna!

Ett pinfärskt nummer av Dalarnas spelmansförbunds medlemstidning kom ut i mitten av maj. Dalarnas Spelmansförbund har under ett par år letat efter en ny struktur för att ge ut bladet och hittade till slut lösningen i ett samarbete med Bilda Mitt. Tidningen går ut till medlemmarna två gånger under 2017. Klicka här och skicka in ditt eget nyhetstips!


Folkmusikfesten i Stjärnsund

Välkommen till Folkmusikfesten i Stjärnsund 3-5 augusti. Här hittar du allt du kan önska. Konserter, dans, jam i Stjärnsund, Hedemora. Och ett stort kursutbud! Vallmusikskonsert och visstuga. Se hela programmet här!


Fortsättningskurs i kulning och vallmusik

Fortsättningskurs i kulning och vallmusik med Ulrika Bodén i
Njurunda, Sundsvall 8-9 juli. Kursen vänder sig till dig som hittat din kulningsröst och är bekväm med att använda den men vill komma vidare och lära dig mer av den rika vokala vallmusiktraditionen. Läs mer och anmäl dig!


Västafrikanska dans och musikdagar i Järvsö

Välkommen på kurs i Västafrikansk dans och musik på vackra Stenegård i Järvsö, 10-13 aug. Kurser för dig som är nybörjare och för dig som vill fördjupa dina kunskaper. Dagarna inleds med mjukgörande yoga och under dagen varvas dansen med kortkurser i sång eller djembe. Läs mer!


FolkUngar söker dig!

Vi söker en musikpedagog till FolkUngar, Bildas arbete med unga och folkmusik. Du bör kunna sjunga, spela, dansa och agera. Vi söker dig som har god kännedom om fulkmusikscenen och erfarenhet från andra kulturområden. Visst låter det kul?! Sök senast 30 juni. Läs mer!


Hitta till oss!

Vi har folkmusikkonsulenter i 
Järvsö | Rättvik | Sundsvall | Östersund

Kontakt

Regionchef John Staffas
Enhetschef Olle Norberg
Enhetschef Aidin Razavi
Kommunikatör Ulrika Vedholm
Ledarutveckling Agneta Sundberg

Kontakta oss gärna!
Studieförbundet Bilda Mitt
Regionkontor: Box 119, 826 23 Söderhamn
Besöksadress: Kungsgatan 12 Söderhamn
Tel: 0270-628 00

E-post: mitt@bilda.nu
www.bilda.nu/mitt | Facebook | Instagram

Du läser detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra register eller för att du anmält att du vill ha nyheter från Bilda. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här!