Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Många formstarka svenskar på trailscenen

Seger av Ida Nilsson i internationella storloppet Transvulcania, nytt banrekord av Yoie Bohlin på Stockholms Brantaste och Johan Lantz tillbaka som vinnare i tuff konkurrens på Borgarloppet Trail. I helgen testar också det svenska VM-hoppet på herrsidan, André Jonsson, formen på Zegama-Aizkorri i Pyrenéerna. 

Som vanligt kan du läsa om svensk traillöpning, loppen, träningstips och hitta inspiration på Trailrunning Sweden.


Så använder du sportkompression på bästa sätt

Graderad kompression på benen, överkroppen, armar och vader. De nya moderna träningsplaggen gör framförallt skillnad vid kroppens extremiteter, det vill säga kroppsdelar långt ifrån hjärtat där blodcirkulationen generellt är sämre. Det menar Malin Andersson, marknadschef på 2XU i Sverige som specialiserat sig på just kompressionskläder.

Läs mer

Tips för dig som är nyfiken på ultralöpning

Hur börjar man springa ultralopp och hur behöver man träna för att klara av löpsträckor längre än ett marathon? Arrangören av ultraloppet Jättelångt har engagerat sig i ultralöpning i nio års tid och har samlat på sig mycket erfarenhet. Nu hjälper de oss att redo ut vanliga frågor. Vad är lockelsen? Hur tränar man? Hur hanterar man den psykiska utmaningen?

Läs mer


Nysatsning på Aktivitus Trailrace – 100 miles runt Göteborg

Lördagen den 1 juli är det premiär för Göteborgs första Ultra trail-lopp över distansen 100 miles eller 161 km. Det är Aktivitus Sportsclub som i samband med sitt årliga traillopp nu utökar med den synnerligen långa distansen.

Läs mer här

Lopptips – Trollhättan City Trail

Stadsnära teknisk traillöpning, mer än 1000 trappsteg och passage förbi utsiktspunkter och sevärdheter längs med Göta älv. Det är Trollhättan City Trail – loppet som hittar stigarna inte ens lokalbefolkningen tidigare upptäckt. Den 10 juni är det dags för den andra upplagan.

Läs mer här


ADDSHOES Trail – Speciell inläggssula för traillöpare

Våra fötter är oerhört viktiga för oss traillöpare. Det är inte ovanligt att det är just fötterna som ibland begränsar oss i hur mycket vi klarar av att springa. Alla känner vi ju till att det finns olika sorters skor för olika aktiviteter. Nu finns också inläggssulor som är anpassade för just traillöpning.

Läs mer här

Fem fördelar med Traillöpning

Vi träffade en av Sveriges starkaste traillöpare, Fredrik Bakkman som berättar om de fem  största fördelar han anser sig få genom traillöpning. Fredrik är sedan många år med i det svenska orienteringslandslaget, med meriter som VM-guld i stafett.

Läs merVeckans pass vecka 21

Du vet väl att du kan hämta träningsinspiration från vårt samarbete med running.COACH varje vecka.

Vecka 21 har vår trailcoach Lina Strand knåpat ihop ett tufft mjölksyrapass.

Läs mer


Följ Blekinge River Trail live

På söndag, 28 maj, kan du följa deltagarna i Blekinge River Trail LIVE under loppet. I alla fall alla de deltagare som kopplar upp sig på RaceOnes app.

Se vilka traillopp som använder RaceONE


Sveriges bästa traillöpning

Malin tipsar om Ölands guldkorn för trail

 ”Sveriges bästa traillöpning” tar sig till Öland och får hjälp av Malin Fredriksson med tips om öns bästa traillöpning. Malin är utbildad löpcoach och driver regelbundet egna löpargrupper med fokus på traillöpning i egna företaget Natural Training.

Läs mer


Sommarens spännande lopp


Hitta trailpärlorna i Istrien

I oktober beger vi oss till Kroatien för en vecka full av fin traillöpning. Förra årets resa blev en succé med härlig löpning i fantastiska miljöer. Liksom i fjol är Matjaz Stanfel och Andraz Hribar våra lokala guider, de två är kroatiska orienterare och entusiastiska traillöpare. Vi kollade läget med dem inför årets resa.

Läs mer här


instagramfacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.