Kulinariskt webmagasin. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

ROKU GATSU - JUNI


MINAZUKI

Minazuki betyder "månad av vatten" och hänvisar till månaden då risfälten översvämmas med enorma mängder vatten.

Som vanligt i Japan så används traditionella ord ofta som namn på fiktiva karaktärer och just Minazuki som syns på bilden ovan är just Sho Minazuki, en karaktär i spelet Persona 4: The Ultimax Ultra Suplex Hold. Huruvida Sho Minazuki är ond eller god förtäljer inte historien. Ännu...

ICHI BAN - VIKINGSUN WEBMAG

Välkommen till Sveriges vassaste och mest japanska inspirationsnyheter. Ett nyhetsflöde fyllt av matlagningsglädje, proffsprodukter, skarpa knivar och skärpta idéer.

(För tillfället är länkarna i detta webmagasin anpassade till datorer/desktops. Inom kort kommer även smartphones hamna rätt i den digitala trådningen.)

JUNI I JAPAN

Medeltemperaturen i Japan i juni månad ligger ungefär på 23-26°C vilket ju är en behaglig temperatur, dock ska man komma ihåg att regnperioden (Tsuyu) drar in. Det regnar visseligen inte varje dag, men perioden är till stor del aningen mulen och disig. 

Den del av Japan som är minst påverkad av regnperioden är Hokkaido vilket gör det till en populär plats att besöka så här års.

 

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

facebookinstagramgoogleplusyoutube

Vilka råvaror ska man äta för att äta det allra nyttigaste? Vi har hittat en top 10-lista fylld med delikata ting. Klicka på bilden för att ta er till sidan.


JAPANSKA KOPIOR

 

Kopia betyder inte samma sak i väst som i Japan. Att kopiera är att lära och därför är japanska 'kopior' ofta bättre än originalen.

Här har vi en mäktig multi tool - fickkniv.


Grunden till att leva ett långt och hälsosamt liv kikas det närmre på i detta YouTube-klipp där just Japans "Super Food" är en stor del av hemligheten. Klicka på bilden ovan för att se klippet.


NORSK SUSHI

Björn ska ha ett stort tack för att han tjatade in lax på sushimenyn på 90-talet. Tror ni oss inte? Ta en titt på filmen, klicka på bilden här bredvid.


MÅNADENS PRYLTIPS


Man Law BBQ-panna

Grilla tillbehör till köttet eller fisken utan att tappa ned mat i grillkolen.

Rek butikspris 395 kr.

Läs mer

 

Man Law Fiskhalster

Halstret som gör det enkelt att grilla fisk, utan att den faller sönder och försvinner ned i glöden. Fisken blir perfekt grillad, med fin grillyta på båda sidor.

Rek butikspris 295 kr

Läs mer 


En av de främsta samurajerna mot en robot - The Face Off! Klicka på bilden för att se filmen.


STREET FOOD

 

I Vikingsuns Webmagasin fascineras vi av japansk Street Food och fortsätter vår lilla serie även i denna utgåva. Klicka på bilden till vänster för matglädje och inspiration från Japans gatukockar.


BEER TAP

 

Även öl kan köpas i automat och då snackar vi inte en burk som trillar ut genom luckan. Här är det fatöl i kylda glas som serveras. Klicka på bilden till höger för att se filmen.


Japan är landet där tradition och gamla anor möter toppmodern högteknologi och framtidstänkande. Ovan finns en film att njuta av.

MÅNADENS RECEPT

SOTA LAX MED BRÄNNARE

 

Bränn av laxen med en livsmedelsbrännare, Snabbt, kul, elegant och otroligt gott!

Läs hela inlägget


Magiskt vackert knivblad, klicka på bilden för att se hela tillverkningsprocessen.

VIKINGSUN WEBMAG - TIDIGARE NUMMER

Maj 2017

Första perioden för ris är maj till juni. Ris är givetvis mycket viktigt för landet.
Läs mer

April 2017

Sakura Season, April är månaden där våren bryter sig loss. 
Läs mer

Mars 2017

March comes in like a Lion! Våren smyger sig på i både Japan & Sverige.
Läs mer


Ansvarig utgivare: Johan Almling
Redaktör: Frederik Zäll
Annonsering: 
marknad@vikingsun.se
Vänligen ange källa vid citering
© 2016 Vikingsun AB

VIKINGSUN AB
Karduansmakargatan 2 C

111 52 STOCKHOLM
Telefon växel 08-545 118 80
info@vikingsun.se

Du får detta webmagasin eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter