Nyhetsbrev med senaste från MediaCenter.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev - maj/juni 2017

Fjärr.nu

Nu startar vi upp Fjärr.nu - en webb som presenterar arbetet i nätverket för aktiva personer inom fjärrundervisning i Västerbotten. Här visar vi  arbetet som är på gång, pedagogisk inspiration samt tekniska idéer och tips.

Idag är 14 kommuner igång, eller i en planerings- och uppstartsfas, med fjärrundervisning. Region Västerbotten och MediaCenter satsar inom detta område med målsättningen att både öka användandet av fjärrundervisning samt att utveckla samarbetet och utbytet mellan kommuner inom området.

www.fjärr.nu


Nytt på MediaWebben

Här tipsar vi om  nyinköpta filmer och program på MediaWebben och program från UR.

Muzzy in Gondoland

Vi har nu förnyat denna animerade brittiska serie där vi möter den snälla, gröna utomjordingen Muzzy och den kungliga familjen i Gondoland. Serien är på enklare engelska och tänkt för dem som är relativa nybörjare i språket.

Muzzy in Gondoland - Level 1

Muzzy in Gondoland - Level 2

Ett helare Malmö
Se serien på MW

Ett helare Malmö

- Var finns kvinnorna i historie- undervisningen?
I denna serie är tanken att skapa ett komplement till den traditionella historieundervisningen - Att lyfta fram kvinnors historia.

 

Positiv livsstil
Se serien direkt på MW

Positiv livsstil

Denna serie är ett utbildningsmaterial som på ett balanserat och trovärdigt sätt tar upp viktiga frågor om ungdomars livsstil och hälsa.

 

Klart spår
Se filmen på MW

Botniabanan - Klart spår

I filmen om Botniabanan kan du se historien om ett av Sveriges absolut största infrastrukturprojekt de senaste 100 åren.

Hur tittar ni på film i skolan - hela filmern eller klipp? EDUKLIPS är en ny tjänst som lanseras i sommar som vi funderar på att köpa in till alla som har konto på MediaWebben. Det är en filmbank med över 2000 utvalda utbildningsklipp. 

Ett exempel:

"Nu släpper Eduklips fyra egenproducerade utbildningsklipp i serien "Fatta ordet!". Filmerna introducerar ordens innebörd genom exempel och jämförelser. Du får även se hur de används i olika sammanhang. Först ut är utbildningsklipp om: Demokrati * Terrorism * Statsskick * Globalisering."

För att se filmer på MediaWebben behöver du inloggning. Detta kan du få tillgång till om du arbetar inom skola och förskola i Västerbotten. Vill du ansöka om konto eller har frågor om vad som gäller för att få ett konto, hör av dig till

Feriz Zecic  070-281 57 58
feriz.zecic@regionvasterbotten.se


Sök jobb som IT-pedagog på MediaCenter

Tråkigt nog lämnar Peter Lundström oss för nya äventyr i Småland. Vi kommer att sakna honom men nu finns det möjlighet att söka tjänst som IT-pedagog hos oss. Arbetsorten är Västerbotten, senaste dag för ansökan 1 juni.
Läs mer om jobbet här!


Boka kompetensutveckling

Hör av er så fort som möjligt ifall ni önskar kompetensutveckling vid höstterminsstarten!

Vi kommer gärna till er - till hela arbetslag eller skolor! Vårt kursutbud hittar du på http://www.mittmediacenter.se/kursutbud 

Kontakt:

Petter Lundberg 070-3180163
petter.lundberg@regionvasterbotten.se

Tomas Svedgård 070-626 37 25
tomas.svedgard@regionvasterbotten.se


Läs och sevärt på Pedagog Västerbotten


© 2016 MediaCenter - Region Västerbotten
Västra Norrlandsgatan 13
901 09 Umeå
mediacenter@regionvasterbotten.se

MediaCenters Facebook

Pedagog Västerbotten

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar inom förskola och skola i Västerbotten, har ett konto på MediaWebben eller är allmänt intresserad av film och IT i skolan. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.