Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

De nio bästa sakerna med Lidköping

Sarah och James, skribenterna och resefantasterna bakom bloggen "The whole world or nothing" har besökt Lidköping och Kinnekulle och skrivit om vistelsen på sin bloggsida. De har testat den svenska fikakulturen och besökt intressanta platser i området. Om Lidköping skriver de att vid ett besök i Västra Sverige är Lidköping ett måste eftersom det finns mycket att göra här för att vara en liten stad. Läs mer här!


Kinnekulle Natur & Outdoor 3-4 juni

Ta chansen att testa nya aktiviteter utomhus under Kinnekulle Natur & Outdoor - ett helt nytt evenemang där en aktiv livsstil i naturen står i fokus. Kom till Kinnekulle och pröva stand up paddleboard, utmanande hinderbana, hundsport, boule och pokemon go. Du kan också cykla mountainbike, vandra, paddla kajak, och tävla i Kinnekulle Trail Run eller i Kinnekullesprinten. Följ med på guidad vandring på Österplana hed och vall. Läs mer här!


Sommar i sta'n 15-18 juni

I samband med skolavslutningarna drar Sommar i sta'n i gång - även det ett nytt evenemang fyllt med aktiviteter, mat, kultur, tävlingar, motortorsdag och mycket mer. Under alla dagarna besöker International Street Market Lidköping, så passa på att smaka mat och delikatesser från världens alla hörn! Lördagen den 17 juni förvandlas Torgbron i Lidköping till Kulturbron med inspiration från de kulturinfluerade gatuaktiviteterna i Prag och Paris. Läs mer här!


Regnvädersbio på Folkets Hus i Lidköping

Inget att göra en regnig sommardag? Ingen fara! I sommar har biografen i Lidköpings Folkets Hus regnvädersjour med film även på dagtid. Regnvädersfilmerna visas med start klockan 11.00 och  programmet läggs ut senast klockan 8.30 samma morgon på www.folketshus-lidkoping.se. Via denna länk går det också att boka biljetter till filmerna. Välkommen till Lidköping i sommar - vågar du hoppas på regnväder?


Spiken-krögaren Petters smultronställen

Petter Nordgren - krögare på Restaurang Sjöboden i Spiken och hemkär Kållandsö-bo har aldrig ångrat att han flyttade tillbaka till sina hemtrakter. Den enkla tillgängligheten till de olika platserna kring Vänerns långa kustlinje uppskattar han likväl som charmen med Ekens skärgård och Roparudden nära Läckö Slott. Läs mer om Petters smultronställen i Destination Läckö-Kinnekulle här!

 


Se filmen om Spiken

Spikens fiskehamn är en av Europas största insjöhamnar i innanhavet Vänern. Under sommaren fylls Spiken av ett härligt myller av besökare som strosar, äter glass, shoppar hantverk och äter fiskdelikatesser. Här finns förutom caféer förstklassiga restauranger som serverar lokalt producerad mat. I Spiken finns parkering, gästhamn, husbilsparkering, servicebutik och cykeluthyrning. Se filmen om Spiken och Läckö här!


Läcköpaket

Natur- och kulturupplevelser

Besök Läckö Slott och upptäck allt vad slottet har att erbjuda. I Läcköpaketet får du boende med frukost och god mat på restaurang, samt inträde till Läckö Slott och till Vänermuseet i Lidköping. Läs mer här!

Upplev natur, kultur och historia i sköna omgivningar. I Natur- och kulturupplevelser-paketet kan du cykla, vandra eller åka bil för att upptäcka Läckö-Kinnekulleområdet. I paketet ingår boende, middagar,och inträden till besöksmål. Läs mer här!


Kinnekulle Trail Run

Kinnekulles eget utmanande terränglopp, Kinnekulle Trail Run, den 3 juni, välkomnar både elit- och motionslöpare att springa 5 eller 12 kilometer i vacker natur. Starten går från Falkängen i Hällekis och målgången sker vid dammen i samhället. Om du känner dig manad att anta utmaningen är det hög tid att anmäla sig här!

Nattvandring på Kinnekulle 26/5

Vårmarknad i Lidköping 26/5

Upplev Kinnekulle till fots denna sena majkväll tillsammans med musik och underhållning längs vägen. Vandringen är ungefär 1 mil lång och går från starten i Hällekis längs vandringsleden upp mot Kinnekulle. Utsiktstornet på Högkullen är öppet och i Salen en bit nedanför finns blåbärssoppa och korv. Därefter leder vägen ner genom kalkstensbrottet som är stämningsfullt upplyst av marschaller. Missa inte att njuta av orgelmusik i Hönsäters kapell. Läs mer här!

Missa inte årets Vårmarknad i Lidköping då välkända artister som Doug Seegers, Filip Jonsson och Wiktoria uppträder. Dagen startar med en invigning klockan 9.30 och det sista framträdande startar klockan 14.00 då Wictoria avslutar scenprogrammet. Shoppa på torget och i Lidköpings butiker och låt barnen hoppa i hoppborgar, åka rutschkana och köpa fina ballonger. Båtar, bilar och traktorer kommer att ställas ut på torget. Läs mer om Vårmarknaden här!


Sommargatan Hällekis 3-6/6

Ramslökens dag 4/6

EM-kval i handboll 17/6

Under fyra dagar i juni arrangeras Sommargatan Hällekis, ett somrigt och familjärt evenemang med aktiviteter i hamnen, öppen hantverksby, öppen trädgård, musikframträdanden, nationaldagsfirande och mycket mer. Läs mer här!

Ramslökens dag firas vid Hellekis Säteri och på Munkängarna på Kinnekulle. Njut av doftande ramslök som likt ett grönt hav breder ut sig under de höga lövträden. Om vädergudarna är med så har de vita stjärnformade blommorna hunnit slå ut. Läs mer här!

Se EM-kvalet i handboll som spelas i Sparbanken Lidköping Arena den 17 juni. Matchen som blir den sista i Sveriges kvalgrupp förväntas bli helt avgörande för vilka två lag som kvalificerar sig för EM i Kroatien 2018. För mer information om matchen, läs här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se