Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Bergslagsspelens nyhetsbrev, 16 maj, 2017

Bergslagsspelens sommarläger

- fartfyllda dagar med dans, sång och teater

Foto: Kicki Nilsson, Icon photography

För fjärde året arrangeras nu Bergslagsspelens sommarläger, ett dagläger för barn och unga som hittills årligen haft cirka 75 deltagare från 20 olika skolor i Bergslagen.

2017 års sommarläger pågår från söndag 18 juni till och med onsdag 21 juni.

Buss går dagligen tur och retur till lägret i Järnboås från
Kopparberg, Grythyttan/Hällefors,
Löa/Storå/Stråssa/Lindesberg/Nora.
Anmälan öppnar: 17 maj kl 15.00.

Gå till anmälan

För vem? För dig som går i årskurs 1–9 i Lindesberg, Hällefors, Ljusnarsberg och Nora kommun. Vi arbetar med åldersindelade grupper och avslutar sedan med en gemensam föreställning.

Var? I Järnboås i naturskön omgivning vid Finnsjöstrand, 2 mil norr om Nora.
Pris? 500 kr/barn. Gratis för dig som bor i Ljusnarsberg eller Lindesbergs kommun, men observera att det är ett begränsat antal platser. Anmäl snabbt!

För dig som bor i Lindesbergs kommun:Anmäl dig här!

Det blir härliga och lärorika dagar fyllda med sång, dans och teater samt bad, lekar, klättervägg och andra roliga aktiviteter. En övernattning för de äldsta deltagarna måndag–tisdag.

Viktig information:

  • Anmälningsformuläret fylls i via datorn, ej mobil.
  • Vi kommer att kommunicera via e-post så det är viktigt att ange en giltig e-postadress som regelbundet läses.
Foto: Kicki Nilsson, Icon photography
Foto: Kicki Nilsson, Icon photography

Bergslagsspelens sommarläger genomförs i samarbete med Region Örebro län, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, kommunerna, LIBO, BoAB, Nora Bergslagsförsamling, Järnboås bygdegårdsförening, Assemblin, Nyhyttans kurort, Tjurskallen, Willys hemma, ICA Supermarket, Naturskyddsföreningen, Järnboås IF, Nyhyttans scouter, Lindesbergs Volley, Orica och Kopparbergs bryggeri.

Projektägare är Studiefrämjandet, ABF, Örebro läns bildningsförbund och Amatörteatersamverkan i Örebro län.

Pedagogerna på Bergslagsspelens sommarläger:

Anna Sandin har arbetat med teater under 10 år, både som skådespelerska, regissör, producent och teaterpedagog. Hon är utbildad teaterpedagog med examen från Örebro universitets teaterpedagogprogram.

Efter 7 år i Göteborg där hon bland annat vidareutbildades sig och arbetade som teaterpedagog, studiecirkelledare och inom skolan har hon nyligen flyttat upp till Dalarna tillsammans med sin man och sina två barn. Sedan i höstas arbetar Anna  som teaterlärare på Västerbergslagens Kulturskolan i Ludvika.

Utöver detta har hon sedan sju år även arbetat parallellt som producent, regissör och turnéledare för friteatergruppen Teater Krokben som bland annat sätter upp barnteaterföreställningar.

Anna älskar sitt jobb och drivs av att möta eleverna och tillsammans skapa något unikt.

Det allra bästa med att jobba som teaterlärare är att få skapa en plats där alla får göra sin röst hörd och där alla blir lyssnade på.

 

Daniel Fält arbetar som musiklärare i Örebro, tillsammans med olika frilansuppdrag som musiker och sångare. Han är pianist och multiinstrumentalist och tycker om att ständigt utvecklas och breddas i sitt musikutövande.
 
Ända sedan uppväxten i Västergötland har Daniel genom musikskolan insett hur viktig musiken kan vara och hur mycket gemenskapen i körer och orkestrar kan betyda. Detta har med åren bidragit till en stark önskan om att få ge vidare det till andra.
 
Daniel har sedan tonåren arbetat mycket med barnkörer med barnens röster i fokus, och arbetar numera med barn och sång både i sitt jobb på grundskola och med barnkören Nonstop som han har lett i fem år.
 
Som musiker är Daniel ofta anlitad. Främst som pianist vid olika körprojekt och konserter, men också som studiomusiker, organist eller sångare vid olika tillfällen.
 
Daniel frilansar även som kompositör. I teaterns värld får han arbeta med en mix av sång och dans och skådespel, vilket gett en förståelse för hur de olika estetiska uttryckssätten kan samverka, och inte minst utveckla varandra.

Carina Henningsson är läkare med passion för dans och rörelse sedan barnsben. Efter en ganska klassisk resa genom de olika stilarna klassisk balett, jazz dans och modern dans fann hon den frigörande dansen som tillförde en ny dimension, nämligen den prestationslösa glädjen och lekfullheten. Detta är idag hennes verktyg för att inspirera andra, stora som små, proffs och amatörer, till att bli trygga i sig själva och uppleva livsglädje och gemenskap.

Hon är utbildad Dance of Life®- pedagog på International Institute for Dance Therapy på Teneriffa och går nu en vidareutbildning till dansterapeut. Därtill har hon gått instruktörsutbildningen för Dansprojektet under ledning av Anna Duberg (Vårdvetenskapligt Forskningscentrum, Region Örebro län i samarbete med Örebro Universitet).

Carina har jobbat som konstnärlig ledare och koreograf i olika sammanhang, bl.a. på en semesteranläggning i Turkiet, i Medicinarspexet i Umeå och i en amatörteater i Örebro.

Alla elever i årskurs F-6 i Järnboås skola och Ås skola har fått prova på att dansa med Carina inom ramen för Skapande Skola. Och sedan 2013 har hon haft Dance of Life®-kurser i Nora och Örebro.


Vill du vara med och stötta Bergslagsspelen?

Våra deltagaravgifter är låga och ibland är det till och med gratis, allt för att underlätta för så många som möjligt att kunna vara med.

För dig som har möjlighet, bidra gärna till Bergslagsspelen.
Swisha valfri summa till: 123 609 53 50. Mottagare är Amatörteatersamverkan Örebro län. Ange meddelande: Bergslagsspelen. Alternativt sätt in ditt bidrag på Bergslagsspelens bankgiro 413-9671.
Stort tack på förhand!

Foton: Kicki Nilsson, Icon Photography
Foton: Kicki Nilsson, Icon Photography

Bergslagsspelen - samarbete i fyra kommuner

Bergslagsspelen är ett brett samarbetsprojekt med syfte att stärka amatörkulturen i norra Örebro län. Projektägare är ABF, Studiefrämjandet, Amatörteatersamverkan Örebro län samt Örebro läns bildningsförbund. Bergslagsspelen samverkar med föreningsliv, näringsliv, kommuner, studieförbund och fria kulturgrupper.
Läs gärna mer om Bergslagsspelen på vår hemsida och följ oss på Facebook och Instagram.


facebookyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är antingen en samarbetspartner, har deltagit i någon av våra aktiviteter eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.
Har du missat något av våra nyhetsbrev? Gå in på Bergslagsspelens hemsida. Där finns våra tidigare utskick, klicka här.