Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Medlemsnytt


Information om årets sommarutställning

Styrelsen för KKV Bohuslän har beslutat om följande datum för årets sommarutställning:

Datum för inlämning av verk och listor: 3 juni

Hängning av utställningen: 5 - 11 juni

Administration av etiketter, prislistor, kartor: 12 - 16 juni

VIP-visning: 23 juni

Vernissage: 25 juni

Finissage: 20 augusti

Ytterligare information:

 • 3 juni är även städdag på KKV. Vi behöver vara många! Start kl 10.00.
 • Utställare lämnar in förteckning i två ex, över samtliga inlämnade verk. De undertecknas och fungerar som kvittens vid inlämningen, det ena exet behåller KKV-B det andra får utställaren med sig.
 • Utställare lämnar även in kvitton i två ex för varje enskilt verk som inlämnas. Kvittona ska då vara ifyllda med konstnär, titel, material, pris etc. Det ena exemplaret lämnas till kund och det andra behåller KKV-B. 
 • Utställare lämnar även in en presentation över sig själva på max en A4. Som förvaras i en pärm så både utställningsvärdar och besökare kan få veta mer om konstnärerna som ställer ut. Inga visitkort/foldrar är tillåtna.
 • Utställare kommer inte tillåtas sälja vykort. Det är däremot fritt fram att donera vykort till KKV-B där intäkterna från försäljningen oavkortat går till KKV-B.
 • Inga böcker och kataloger till försäljning i år.
 • De verk som lämnas in ska vara nya, ej tidigare visade. Max två år gamla för inomhusutställningen, max 5 år gamla för utomhusutställningen.
 • Samtliga verk ska vara tydligt märkta med konstnär, titel, material, pris samt utrustade med klar och tydlig upphängningslösning.
 • Stipendiaternas arbetsperioder och utställningsperioder: 1:a, arbete 12-25 juni, utställning 25 juni-16 juli, 2:a, arbete 7 juli- 22 juli, utställning 22 juli-20 augusti.
 • Alla utställare måste vakta två dagar i rad, helst inte med samma person båda dagarna. Detta så att det kan bli en överlappning där information lättare förs över till nästa vakter.
 • Är det någon utställare som behöver podium ute får de lösa detta själva. Detta pga att de podier som KKV-B tidigare ordnat försvunnit och KKV-B har inte resurser att sponsra utställare med podier de sedan kan ta med sig. 
 • Doodlelänk för vaktbokning kommer.
 • Sålda verk kommer ersättas av utställningsansvariga en gång i veckan. 
 • Den som ska vara utställningsvärd måste kunna hantera kortbetalningssystemet. 
 • Nödutgången i stensalen täcks för efter att alla verk tagits in. Ny nödutgång blir den nya entrén i Lilla galleriet eller den gamla entrén i Stensalen. 
 • Tänk på placering av utställningsvärdar då de nya dörrarna i Lilla galleriet bör fungera som huvudentré. 


Vikarie för Linnéa

På grund av hälsoproblem söker vi nu en vikarie för vår kanslist Linnéa Törnros. Sprid gärna informationen i era nätverk! Den som är intresserad kan få en tjänstebeskrivning med nödvändiga kvalifikationer av kansliet.


Farväl!

Det är med tungt hjärta jag nu meddelar att jag kommer att sluta på KKV Bohuslän till sommaren. Anledningen är främst att jag inte upplever att jag kan göra ett bra jobb på bara en dag i veckan och att engagemanget här blir alltför splittrande gentemot mitt andra jobb i Strömstad. Mitt kontrakt löper ut 30 juni och det blir också min sista arbetsdag här.

Jag har nu jobbat här i tre år och jag vill mena att vi åstadkommit en hel del tillsammans. Vårt årliga bidrag från regionen har höjts från 400.000 till 500.000 kr. Vi har fått en ny digital avdelning med storformatsskrivare, en stenutbildning från Grebbestad, ny hemsida med digitalt bokningssystem, och i september kommer vi äntligen att ta första spadtaget till det efterlängtade nybygget.

Alla de här förändringarna har inte gått smärtfritt. Stundtals har debattens vågor gått höga och som er föreståndare har jag ofta befunnit mig i mitten av meningsskiljaktigheterna. Det har kostat på, både för mig personligen, men också för styrelsen. Jag är inte desto mindre övertygad om att KKV Bohuslän nu står bättre rustat inför framtiden än om dessa förändringar inte hade gjorts. Ja, jag vill till och med påstå att KKV Bohuslän går en lysande framtid till mötes, trots att det just nu kan kännas lite kärvt.

Om jag får våga mig på att ge er några råd inför denna lysande framtid, så skulle de se ut såhär:

 • Lägg kraft och engagemang på att utveckla Kafé Olivia. Med en professionell entrepenör kan KKV Bohuslän utvecklas till en ännu mer attraktiv mötesplats.
 • Utnyttja medlemskap i internationella nätverk. Vi är redan medlemmar i Sculpture Network. Så fort nybygget är klart, gå även med i transartists.org (kolla gärna upp den senare - den är intressant för er som konstnärer!). Kanske också Trans Europe Halles?
 • Ge styrelsen utrymme att arbeta. Det handlar både om förtroende och ekonomi. Ni har en organisation med fyra anställda, 2.5 miljoner i omsättning och 350 (stundtals ganska krävande) medlemmar. Då håller det inte längre att jobba ideellt.

Mitt engagemang för KKV Bohuslän är fortfarande starkt. Jag bor i närheten, jag kommer att bevaka frågor som är intressanta för er i Västra Götalands kulturnämnd och jag kommer på lite olika sätt söka samarbete med er utifrån mitt uppdrag för Strömstads kommun. Vi kommer alltså fortsätta att ses, men tyvärr inte längre med mig som er anställde. 

Stort tack för de här åren!

Carl Forsberg


Utställningsassistent på Lokstallet i sommar?

Konsthallen Lokstallet i Strömstad söker en utställningsassistent för säsongens utställningar. Uppdraget pågår 20 maj till 25 september och innebär främst att assistera konstnärer vid hängning av utställningar i hallen. Uppdraget omfattar 200 timmar med 200 kr i timlön, att fritt disponera över uppdragperioden i samarbete med utställningsvärd och kulturansvarig. 

Skicka din ansökan med CV till carl.forsberg@stromstad.se senast den 17 maj.


Vi finns på Twitter, Facebook och Instagram. Följ oss där!

facebooktwitterinstagram

Adress:
Skärholmen
457 48 Hamburgsund

Telefon:
+46 (0)523 – 518 95

E-mail:
info@kkv-b.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.