Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev maj 2017


Det som hänt

Attention Kristianstad-Hässleholm deltog med bokbord på mingeltorget innan föreläsning med Ångestpodden på Söderportgymnasiet i Kristianstad den 25/4. Där hade vi också en utlottning av en kasse med Attention-material och vinnare blev Marie Eriksson och Anette Torsténi. Grattis! Era kassar kommer på posten.

12/4 var det bowling på Hörby Bowlingcenter. En trevlig stund för de som kom.


3/5 avslutade vi vårens Öppet Hus på Credo. Denna gång fanns styrelsen på plats för att diskutera framtidens arbete i Attention Kristianstad-Hässleholm.


Vi uppmärksammade (H)järnkolls aktivitet #5minuter5maj. Tanken bakom var att öka öppenheten kring psykisk ohälsa genom att prata om just psykisk ohälsa under 5 minuter den 5 maj. Därför samlades vi i Attention Kristianstad-Hässleholm på Stora Torg i Kristianstad och promenerade till Lilla Torg. Under promenaden delade vi ut information om vår förening och om vikten av att våga prata om psykisk ohälsa. 

För att uppmärksamma dagen hade vi också publicerat en insändare i Kristianstadsbladet.


Det som kommer att hända

Onsdag 17/5 kl. 18:00 - 19:00 Bowling i Osby. Vårens sista bowling. Samling vid entrén kl. 17:40. Osby Bowlingcenter, Södra Portgatan 28, Osby.

Onsdag 14/6 kl. 18:00 avslutar föreningen vårens medlemsaktiviteter med grillning och brännboll vid Tydingesjön. Ta med eget att äta och dricka.

 


Resultat av utlottning från Only for Heros

Föreningen har fått möjligheten att testa några produkter från Only for Heroes. Only for Heroes är återförsäljare och tillverkare av specialpedagogiska läromedel, material och hjälpmedel för barn och ungdomar med särskilda behov. 

I förra nyhetsbrevet arrangerade vi en utlottning av de tre hjälpmedel som vi fått och de som valts ut för att testa är:

Marie Nurmi - Tanden

Linda Wimhed - Penntuggis Lasersvärd

Maja Stjärnstrand - Tangle

Grattis! Era produkter bör ha kommit på posten. Glöm inte att återkoppla till oss om vad ni tyckte om produkten. Era recensioner redovisas i nyhetsbrev i oktober.


Tjejgrupp 10-14 år

Till hösten kommer en tjejgrupp att starta. Gruppen ska vara en plats där man får lov att vara sig själv. Där man inte blir dömd bara för att man fungerar lite annorlunda än andra.

Tjejerna kommer att tillsammans lägga upp programmet för träffarna men målet är att träffas varannan vecka. 

Förslag på aktiviteter kan vara baka, måla, bio, bowling, fika, göra smycken, filmvisning, spa-kväll mm. 

Träffarna är tänkta att vara kostnadsfria men kostnad för aktiviteter utanför föreningslokalen kan förekomma. Detta är något som tjejerna tillsammans får diskutera.

Gruppledare är Maja Stjärnstrand som själv har NPF-diagnoser och faktiskt vet hur det är. Maja är 20 år och utbildad ungdomsledare av Riksförbundet Attention.

Gruppen vänder sig till tjejer i åldern 10-14 år som är medlemmar i vår förening och det är inte ett krav att man har diagnos. Gruppen kan också vara för den som inte har egen diagnos men har ett syskon eller en förälder med diagnos.

För att anmäla dig eller din dotter till gruppen skickar du ett mail till info@attention-kristianstadhassleholm.se 

Det kommer också att skickas ut en separat inbjudan till tjejer i aktuell ålder i vår förening.

Vet du någon som skulle passa i denna grupp men inte än är medlem? Tipsa om att det är enkelt att bli medlem.


Allmän information

Hösten och vinterns program kommer att skickas ut under sommaren och vi börjar med medlemsaktiviteter i slutet av augusti.

Vi kan redan nu avslöja att första aktiviteten är en guidad vandring vid Karl XI:s stenar den 27/8. Mer information om Karl XI:s stenar hittar du här

 

 

Vi försöker se till att uppdaterad informationsmaterial om Attention finns på lämpliga platser i vårt upptagningsområde. Om du vet en plats där vi borde/kan lämna material så meddela oss gärna.


 

Månaden i bilder


Hoppas att vi ses!

Styrelsen Attention Kristianstad-Hässleholm


Attention Kristianstad-Hässleholms nyhetsbrev håller dig uppdaterad om händelser i vår lokalförening. Nyhetsbrevet kommer andra veckan varje månad.

Följ oss på 
Facebook
Mail: info@attention-kristianstadhassleholm.se
Telefon: 076-855 68 60

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Attention Kristianstad-Hässleholm eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du av någon anledning vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter