Nyhetsbrev med senaste nytt från Svenska Curlingförbundet. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV VECKA 20  |  FREDAG 19 MAJ 2017


Lag Wranå försvarade VM-guldet!

Lag Wranå med Mats Wranå, Mikael Hasselborg, Gerry Wåhlin och Anders Eriksson gick obesegrade genom hela VM-turneringen och försvarade sitt VM-guld efter en dramatisk 5-4 seger mot Kanada finalen.

Lag Wranå inledde guldfinalen klart bäst och hade en 3-0 ledning efter fem spelade omgångar. Men Kanada svarade och kom tillbaka med reducering i sjätte omgången och sedan kvittering i sista ordinarie omgång. Avgörandet kom först med matchens sista sten och blev symbolisk för styrkan i det svenska laget.

– Vi fick bort garderna tidigt i omgången så de var tvungna att gardera sin enda sten, vilket de gjorde väldigt bra. Men till slut hade vi en dragning på locket för guldet och det gjorde vi kyligt, säger Mats Wranå.

2016 blev det guld på hemmaplan i Karlstad, även då gick lag Wranå obesegrade genom mästerskapet. Och den bedriften upprepade lag Wranå vid årets VM för Seniorer.

– Det känns helt underbart att få försvara VM-guldet mot ett enormt skickligt kanadensiskt lag, säger Mats Wranå.

Bronset gick till Tyskland efter vinst 6-3 mot Irland i bronsmatchen.


Skolmästerskapen 2017

Skolmästerskapen i Uppsala var en riktig arrangörssuccé. Engagemanget från förening, föräldrar, ledare och spelare skapade en helg fullt av roligt spel och aktivitet kring curlingen. Precis som det ska vara. 

Skolmästerskapen spelades i tre klasser. Mellanstadie, högstadie och gymnasie. Max två erfarna spelare får delta i varje lag. 

I mellanstadiet spelade två lag och det var Mälardalens gäng som vann i en serie av tre matcher. Stort grattis till Fastebolskolan som vann guld och Milboskolan från Gävle som vann ett presentkort på en dag med coachpoolen. 

I högstadieklassen deltog fyra lag och det var Valsätraskolan från Uppsala som plockade hem guldet. Valsätraskolan vann också sportmannskapspriset och fick ett presentkort på en dag med coachpoolen. 

Gymnasieklassen vanns av Lundellska skolan och Täby Praktiska från Danderyd fick ta emot sportmannaskapspriset och presentkortet på coachpoolen. 


Olympic Camp på Kreta

Sveriges Olympiska Kommitté har gjort sin första uttagning inför OS 2018 och vid en presskonferens på Olympic Camp blev det officiellt att lag Hasselborg från Sundbybergs CK och lag Edin från Karlstads CK representerar Sverige.
Uttagning damer: Lag Hasselborg med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och coach Maria Prytz. 
Uttagning herrar: Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg.

LÄS MER


Mixed dubbel VM 2017

Per och Camilla Noreen från CK Granit-Gävle lyckades ta Sverige till slutspel i Mixed dubbel VM i Lethbridge, Kanada. 

Väl i slutspelet blev det tuffare för Gävle-duon. Förluster mot Lettland och Skottland i slutspelet stoppade drömmarna om OS 2018. 

Klara för OS i mixed dubbel 2018 är istället Korea, Schweiz, Ryssland, Kanada, Finland, Kina, USA och Norge. 

LÄS MER


VM 2018 till Östersund!

Östersunds CK och Östersunds kommun har tidigare varit arrangör för fyra junior-VM och med oerhört fina lovord. Nu har klubben och kommunen tilldelats nya internationella mästerskap och blir värdar för VM Mixed Dubbel och VM Seniorer 2018.
– Vi är glada över att kunna välkomna curlingfamiljen tillbaka till vår stad för femte gången, säger Rickard Hallström, chef för VM-organisationen i Östersund. 

LÄS MER PÅ WCF:S HEMSIDA

Volontär vid World Mixed Doubles och World Seniors Championships 2018

Vi vill erbjuda alla som vill en möjlighet att vara en del i genomförandet av kommande mästerskap i Östersund Arena. Boka 21-28 april 2018 i almanackan redan nu!
Vi vet att alla volontärer kommer att vara ryggraden under våra kommande VM. Volontärer som bidrar till att säkerställa att alla som kommer till evenemanget – lag, funktionärer, åskådare, gäster, media och andra frivilliga –  åker härifrån med en bra och minnesvärd upplevelse.

LÄS MER


Göteborg och Borlänge till elitserien

Efter elitseriekval i Danderyd har vi nu två nya lag klara för elitseriespel säsongen 17/18. Vi gratulerar Göteborgs CK lag Spiikhuvudet och Borlänge CC Team Bevab till avancemanget!

Elitseriekvalet spelades mellan fem lag i Danderyd 29-30 april och de två främsta lagen avancerade till elitserien kommande säsong. 

ALLA RESULTAT


Skellefteå CK tillbaka till elitserien

Damernas elitseriekval blev tillslut inställt och klara för elitseriespel kommande säsong är Skellefteå CK, Fransson.

Laget vann även Curly Tour och Nordic Junior Tour under säsongen 2016-2017 och är väl värda sin elitserieplats. 


Succén Curly Camp återvänder till Karlstad

Curly Camp återvänder till Karlstad den 9-10 september 2017.
Vi erbjuder tre läger – KIDS, MELLAN och MAXI.

Totalt har vi 60 platser och vi rekommenderar er inte att vänta med anmälan, då det brukar bli fullt ganska snabbt. 

Välkomna!

> GÅ DIREKT TILL ANMÄLAN


Föräldrautbildning

I samband med Curly Camp kommer vi att upprepa förra årets föräldrautbildning. Tipsa föräldrarna till barnen som åker att de kan anmäla sig och lära sig mer om curling. 

På agendan står teknik, taktik, grundläggande ismakeri, grundläggande administration och information om förbundets arbete.

>ANMÄLAN


Tekniktränarutbildning

Den 8 september 2017 arrangeras tekniktränarutbildning i Karlstad. Utbildningen kommer att ledas av Alison Kreviazuk och riktar sig till dig som vill lära mer om slajd, sopning och analys av teknik. 

För dig som är utbildad ungdomsledare, är tekniktränare sista steget för att kvalificera sig som coach i coachpoolen. Vilket innebär att du kan arbeta som coach och hyras ut till klubbar efter behov, mot arvode. 

ANMÄLAN


FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER:

facebooktwitter

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.