Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Stoby - ett företag, en tredimensionell hälsa

Invigning av ny företagshälsa på Stoby måleri i Hässleholm

Torsdagen den 20 april var det invigning av den nya företagshälsan på Stoby måleri i Hässleholm och de positiva reflektionerna från besökarna visade sig vara många. Michael Jensen, representant från fackförbundet Installatörsföretagen berättar på plats att det är roligt att någon vågar satsa på företagshälsa i egen regi och att Stoby bygger upp en gedigen kompetens In-house är något som idag är mycket ovanligt att se bland företagen vilket Michael menar är extra roligt.

För två månader sedan anställdes företagssköterskan Ewa Rensfelt, som också är utbildad stresspedagog. Detta beslut kom sig ur att man upplevde att man inte kunde få ett helhetsgrepp kring hälsoarbetet med den externa företagshälsan. Med hjälp av Ewa är nu tanken att Stoby på ett mer metodiskt vis ska kunna hantera de hälsoproblem som tenderar att drabba individen i dagens samhälle.

Zandra Wallin, som arbetar som kvalitets- miljö och arbetsmiljöchef på Stoby måleri, berättar att tanken bakom den nya satsningen bottnar i att vi som företag behöver tänka mer på helheten i livspusslet och har därför tillsammans med Ewa skapat ett strategiskt mål med den nya hälsan på Stoby. Strategin kallas för den tredimensionella hälsan och innebär att man ser på individens hälsa utifrån tre perspektiv där fritiden är det ena, jobbet ett annat och den tredje är hur man får dessa att tala samma språk och bilda en totalhälsa.

Utifrån den tredimensionella hälsan har man på Stoby byggt en handlingsplan med flera konkreta exempel på hur man ska skapa en symbios mellan fritid och arbetsliv. Ewa säger vidare att vägen dit inte kommer att vara enkel och kommer att kantas av många utmaningar, men att hon har en stor tilltro på konceptet och att planen redan är inledd.

Målet med företagshälsan är att inom ett år vända den negativa trenden med ökande sjukantal som för tillfället råder. Fokus ligger på rehabilitering och förebyggande insatser, som att ge medarbetare möjlighet att själva identifiera vad som stressar dom. Förhoppningen är att kunna agera både snabbare och mer effektivt när medarbetare visar signaler på ohälsa.

VD Stefan Olsson är mycket positiv i sin tro på satsningen; - Jag tror att vi kommer att se resultat ganska snart. Med Ewa på plats är det större chans att den enskilda vågar öppna upp sig och diskutera sina problem. Då kan vi hitta en lösning ganska snabbt. Det är värt hur mycket som helst. Det är oerhört svårt att komma tillbaka efter en lång sjukfrånvaro, säger Stefan Olsson.


Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooklinkedininstagramhomepage

Team.rynkeby.sponsor.ship.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.