Gemenskap och träning på äldre dagar.
Svårt att läsa brevet? Se det i webbläsaren.


Hej ##firstname##!

Här kommer litet vård- och äldrefokus från ActiLeg AB!
För inspiration från våra kunder: se våra kundfilmer!

Äntligen blev det vår, trots att det helt nyligen snöade även i södra delen av landet! Till och med sommartemperaturer fick vi känna på helt plötsligt: man blir alltid lika överrumplad.

Bild från städdagen hemma i bostadsområdet: det är bara att njuta!

Walk a mile in my shoes

Du kanske känner till låten "Walk a mile in my shoes", som bl.a. Elvis Presley gjorde en minnesvärd inspelning av? Uttrycket betyder väl ungefär "Prova på hur jag har det", "Förstå min situation".

Jag har tänkt efter ganska ordentligt hur det skulle kännas  att vara i stort sett bunden vid en stol och att knappast kunna gå eller få röra på sig. Jag tänker mig att jag själv sitter på ett äldreboende, personalen stressar och har ofta mycket att göra. Där sitter jag- väldigt ensam och tiden går så sakteliga. Jag kan knappast ens säga att jag vill röra på mig och få litet sällskap, kanske har jag tappat en del av talförmågan dessutom.

Ingen lyssnar heller, de bara kommer fram ibland och säger något. Jag är ju helt beroende av att någon annan tar ett initiativ för min skull om jag skall få röra på mig. Om det är enkelt att hjälpa mig, så kan det bli gjort.

Helt klart skulle jag bli mycket glad om någon rullade fram en ActiLeg och med ett leende frågade om vi kunde "cykla" litet tillsammans, samtidigt som jag kunde få sitta kvar i stolen nu när krafterna är mycket små. Det gör inget att det regnar eller är mörkt och snöstorm ute, vi sitter ju kvar inomhus i den sköna värmen oavsett väderlek. Vi kan ju sitta ute och cykla också, om det är läge för det!
Detta skulle vara som en skön dröm som går i uppfyllelse för mig!

ÄNTLIGEN litet behaglig rörelseträning för mina ben och samtidigt en trevlig pratstund med en annan människa!

Som du nog vet så är det just denna vanliga situation som är anledningen till att ActiLeg finns. Vårdpersonal, anhöriga och andra pensionärer kan hjälpa någon annan att få röra på sig och må litet bättre, med ActiLeg.
Arbetet förenklas och pensionärerna får hjälp som de kanske annars inte skulle få.
Att låta hjärtat vara med och visa omtanke kan betyda så mycket!


Att minska fallrisken

Läs den intressanta artikeln i den tyska stormässan RehaCare:s nyhetsbrev! Enligt en studie vid University of Michigan skulle fallrisken kunna reduceras för äldre genom att man justerar den psykiatriska medicineringen.

"Simply adjusting the dose of an older adult's psychiatric medication could reduce their risk of falling, a new University of Michigan study suggests."

Balans- och rörelseträning är ju också beprövade åtgärder, vår kommentar.

Träna balans, koordination och kognitiva färdigheter med Treax-plattorna!

Attendo i Kista, Stockholm

Attendo i Kista, Stockholm använder ActiLeg i det dagliga arbetet inom äldrevården och ser många fördelar med ActiLeg. Som syns på bilden så har man ordnat med ett riktigt trevligt utrymme för cyklingen, genom att på en tv-skärm visa en fin filmsekvens som från en härlig cykeltur i naturen. Det blir helt klart en trevlig upplevelse av att cykla utomhus på riktigt, och en skön gemensam stund.
Året om, dygnet runt, oavsett väderlek och ljusförhållanden: det är alltid ActiLeg-läge!


Nytt produktblad

Rörelseträning och balansträning på samma blad!

Hämta vårt kombinerade produktblad, där både ActiLeg-cykeln och Treax-plattorna presenteras i korthet. Klicka på hämta-knappen nedan och sedan på nedladdningsknappen uppe i högra hörnet av bildskärmen.

Bladet är i pdf-format och får gärna skrivas ut, för anslagstavlan och distribution till kollegornas postfack. Eller varför inte bara vidarebefordra hela nyhetsbrevet till kollegornas e-postadress?
Då kan de själva plocka upp bladet och läsa om våra lösningar för en modern och aktiv äldrevård.


Nytta och glädje för många, länge

En god investering

Har du öga för detaljer?

Om du har tittat närmare på en ActiLeg så vet du att den är tillverkad i ett mycket starkt material och med hög precision. Prova gärna att med knuten näve banka till ordentligt uppe på den röda drivenheten (inga ringar på handen), så märker du att det inte är någon klen plastlåda utan en riktigt stadig konstruktion i metall.
Den speciella konstruktionen med ett extremt hållbart hölje och kraftigt dimensionerad mekanik har valts för att våra kunder skall kunna känna stor nytta och glädje med sina ActiLeg-cyklar under många år.

Minimalt underhåll

ActiLeg-cykeln skall aldrig smörjas, får aldrig smörjas, utan kräver ett minimalt underhåll. Rengöring bör ske med svagt fuktig trasa, gärna ytdesinficering av handtagen med normalt ytdesinfektionsmedel när så behövs.

Om exempelvis förslitningsprodukter som kardborreband behöver bytas någon gång så görs det enkelt av kunden själv, nya band kan beställas från oss. Eventuellt övrigt underhåll kan utföras av oss.
ActiLeg tillverkas i Sverige.


Bjud på brevet!

Sprid brevet på Facebook, Twitter, LinkedIn!


Tack till dig som läser!
Du kan prenumerera här om du inte redan brukar få våra brev.

Ha det riktigt gott!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin
ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.