Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej!

April 2017

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF arbetar för att barn och unga med celiaki ska ha en vardag utan hinder. Vi skapar mötesplatser och ser till att vi tillsammans har en stark röst i frågor kring celiaki.

Celiakivardag

Ta över SCUF:s Instagram!

Vill du visa upp din vardag och dela med dig av sånt som gör det enklare att ha celiaki? I juni och juli lånar SCUF ut sin Instagram. Du kan få möjlighet att under två veckor berätta om dina erfarenheter, tankar, knep och favoritrecept!

Vad?

Ta över SCUF:s Instagram under två veckor.

Vem?

Medlemmar i SCUF (vårdnadshavare som vill hjälpa yngre medlemmar att delta välkomnas också).

Hur?

Gör en intresseanmälan på hemsidan och motivera varför du vill delta i Celiakivardag.

Har du frågor? Maila till SCUF:s kommunikatör på lisa.olsson@scuf.se. Följ kampanjen och vad som händer i SCUF på Instagramkontot SCUF_celiaki.


På gång nationellt

Aktuellt i SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Deltagare på ett förbundsårsmöte

Förbundsårsmöte 2017

På grund av attacken i Stockholm den 7 april kunde SCUF:s förbundsårsmöte inte genomföras planerat datum (7-9 april). Förbundsårsmötet har istället flyttats till den 9-11 juni. Om du är intresserad av att delta ska du kontakta din medlemsförening eller info@scuf.se senast den 10 maj.

Information och möteshandlingar hittar du på hemsidan.

LAGA-konferensen

Skolprojektet LAGA kommer att avslutas med en konferens den 8 september. Med projektet vill vi och Unga Allergiker göra skolan mer tillgänglig för elever med astma, allergi, celiaki och intolerans. Konferensen riktar sig främst till skolpersonal, så tipsa din skola att delta!

Glutenfritt på ICA.se?

ICA har hört av sig och vill väldigt gärna ha SCUF-medlemmarnas åsikter om deras hemsida. Saknar du en speciell typ av recept? Har du andra förslag och önskemål? Maila din feedback till lisa.olsson@scuf.se. Ta chansen att påverka!

Sommarläger 2017

Deltagarplatserna till SCUF:s sommarläger är fyllda. Du som är 13-17 år kan fortfarande anmäla dig som reserv.


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


D.Ö.W - Caféträff i Falun

Den 29 april kan du fika tillsammans med SCUF D.Ö.W och SCF Dalarna på Gott & Reco i Falun. Läs mer och anmäl dig på hemsidan.

D.Ö.W - Pyssel i Falun

Pyssla, fika och träffa andra barn och unga med celiaki.  Alla får en vit t-shirt att rita på. Välkommen den 6 maj! Läs mer och anmäl dig på hemsidan.

D.Ö.W - Caféträff i Ludvika

Den 20 maj kan du fika tillsammans med SCUF D.Ö.W och SCF Dalarna på Sött och Salt i Ludvika. Läs mer och anmäl dig på hemsidan.


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


LAGA - Mer LAGAnda

I början av april träffade Emma, projektledare för LAGA, ca 100 elever i på en skola i Kopparberg. De fick testa spelet Mer LAGAnda.

"Det är en stor bonus när jag i slutet håller i ett litet läxförhör och det märks tydligt hur kunskapen kring astma, allergi, celiaki och intolerans ökat under en timme!" - Emma

Prisutdelning SCUF-gaffeln 2017

Lördag den 22 april besökte SCUF Öst Lysings Konditori i Ödeshög, vinnare av SCUF-gaffeln 2017. Medlemmarna fikade och överlämnade blommor och diplom. Tack Lysings för det betydande arbete ni gör för personer med celiaki!

Läs motiveringen här

Väst - Instagram

Nu finns SCUF medlemsförening Väst på Instagram. Följ vad som händer i Västra Götaland och Halland på scuf_vast


Fler saker att göra

Var med och påverka, dela erfarenheter och tips med andra medlemmar


Tipsa om glutenfritt!

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit! Både i Sverige och utomlands. 

Glutenfria tips

Alla kan engagera sig!

Medlemmar i ALLA åldrar kan starta grupper, hitta på aktiviteter, påverka och annat kul i SCUF. Maila så hittar vi något som passar dig!

Läs mer på hemsidan

Gruppen för erfarenhetsutbyte

Vill du dela upplevelser, pepp och frågor? Erfarenhetsplattformen är en grupp på Facebook för medlemmar i SCUF och Unga Allergiker.

Gå med i gruppen


Som medlem är du med och ökar tillgängligheten för barn och unga med celiaki. Du kan delta på medlemsaktiviteter och bidrar till att vi kan påverka i samhället.

Sociala medier

facebookinstagram

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

scuf.se

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.