Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

FAQ Gästundersökning Johanneberg

Tack! Vi fick mer än 1100 svar på vår gästundersökning. Det är vi otroligt glada för eftersom alla era synpunkter hjälper oss i vårt arbete med att ständigt bli bättre på det vi gör. Vi har sammanställt svaren på de vanligaste kommentarerna i form av en FAQ. Ni är alltid välkomna att kontakta oss med era synpunkter eller frågor. 

Var hittar jag information om Chalmers konferens och restaurangers miljöarbete?
På vår hemsida har vi massor av information om vårt miljöarbete https://chalmerskonferens.se/kontakt/miljo/
OBS! glöm inte att scrolla neråt på sidan.

 

Varför kan man inte betala med kontanter hos er? Är det lagligt att neka kontant betalning?
Den främsta anledningen till att vi tog bort kontanterna var att öka säkerheten för vår personal. Det är också en kostnadsbesparing som förhoppningsvis kan leda till att vi kan fortsätta att ha våra låga priser.  Enligt Sveriges Riskbank och jurister på vår arbetsgivarorganisation VISITA är det lagligt att neka kontanter så länge du informerar om vilka betalmedel som accepteras. Detta gör vi genom information vid entréer, på menyer och vid våra kassor. Se även http://www.riksbank.se/sv/Sedlar--mynt/Fragor--svar/

 

Varför accepterar ni inte andra betalmedel, såsom Swish, appar o.s.v?
På marknaden idag så kommer det fler och fler betalmedel som alternativ till kontokort. Problemet är att transaktionskostnaden ofta är mycket högre och framförallt så tar det mycket längre tid vid betalningstillfället vilket skulle medföra längre köer. Vårt egna betalningssystem är snabbt och har ingen avgift för oss förutom vid laddningstillfället. Vi håller ögonen öppna för fler betalmedel och när det dyker upp nya alternativa som har rätt kostnadsbild och samtidigt är effektiva så kan de komma att införas.

 

Större utbud av vegetarisk/vegansk mat?
Vi arbetar ständigt med fokus på hållbarhet och en stor del i detta arbete är vår klimatmärkning av luncher. Fördelen med märkningen är att du som gäst själv kan göra ett aktivt val med hänsyn till matens klimatpåverkan. Vi kommer att utöka märkningen till fler produkter och menyer löpande. Vegetarisk och framförallt vegansk mat vet vi är mycket bättre ur hållbarhetssynpunkt och vi kommer därför att fortsätta att utveckla och utöka det sortimentet. Men vi tycker fortsatt att det är upp till dig som gäst att välja och vårt ansvar är att erbjuda information och fler hållbara alternativ av hög kvalitet. Efter sommaren kommer vi att öppna ett helt nytt café på Campus med mycket fokus på hållbarhet.

 

Vad gör ni med all mat som blir över?
Mat som inte kasseras (komposteras), går via vår samarbetspartner Allwin till behövande. Läs gärna mer på www.allwin.nu Vi kommer i slutet av april att börja med försäljning av överbliven mat från våra restauranger till ett förmånligt pris. Försäljningen kommer att ske i STORE.

 

Var hittar jag infomation om era restauranger och menyer?
På vår hemsida www.chalmerskonferens.se finns all information om våra olika restauranger och caféer. Här finns tex dags- och veckomenyer samt våra öppetttider.

Nu visar vi även Wijkanders veckomeny på www.wijkanders.se 

Det finns ett par externa appar som inte styrs av oss. Att dom visar felaktig information är tyvärr inget vi kan påverka.       

         

Obemannade kassan på Wijkanders?
Vi får en hel del synpunkter på den obemannade kassan på Wijkanders. Kassan har uppdaterats löpande och är idag så logisk som systemet tillåter. Syftet med kassan är att det skall vara en ”stammiskassa” för de som besöker oss ofta och önskar ett snabbare flöde. Vi arbetar vidare med vår leverantör för en mer pedagogisk uppsättning vilket tyvärr verkar dröja ett tag till. Idag betalas nästan hälften av alla luncher i den kassan så det visar ändå att den fungerar helt ok trots allt. Som gäst har du såklart alltid möjlighet att betala i den bemannade kassan om du vill ha personlig service.

 

Varför måsta man ladda sitt Kår-/gästkort för att få rabatt? Varför har ni ett minimibelopp för att ladda?
En av de största utmaningarna i vår verksamhet är att kunna servera ett stort antal gäster på väldigt kort tid. Vårt betalningssystem underlättar detta och vi sparar kostnader på att ha obemannade kassor på vissa enheter. Att erbjuda rabatt utan att ha kortet laddat skulle innebära merarbete för våra kassörer samt göra köerna avsevärt mycket längre.
Minimibeloppet på 400 kr i de bemannade kassorna är av samma anledning, ju oftare gäster skall ladda korten desto längre köer blir det. Vi erbjuder möjlighet att ladda sitt kort via vår hemsida till ett minibelopp om 200 kr och där kan man också teckna sig för automatisk laddning av sitt kort när saldot understiger ett visst värde.

Ladda ditt kort på https://chalmerskonferens.se/gastkarkort/karkort/
Där finns också mer information om hur systemet fungerar. Önskas ytterligare information om vårt betalningssytem så kontakta oss på support@chalmerskonferens.se

 

Våra enheter?
Även om gästundersökningarna visar att ni totalt sett är mycket nöjda med oss så visar de också områden vi behöver bli bättre på. Vi kommer därför att arbeta med flera fokusområden framöver för att komma tillrätta med bristerna.
Bibliotekscafeét- under påsklovet har det renoveras för en bättre miljö. Nyöppning 26april.
J.A. Pripps Pub & Café- fortsatt arbete för att förhöja kvalitén. Vi vill också införa mer aktiviteter så håll ögonon öppna. Det planeras för ett mycket spännande projekt med öppning efter sommaren.
Kårrestaurangen- inredning, logistik och uppläggning av maten
Café Vera- nytt cafe på I. Premiär 24 april.

 

Varför har ni så mycket engångsmaterial? Varför får man inte ha en egen låda med sig att fylla?
Med anledning av att en stor del av våra gäster vill äta sina måltider på andra platser än i våra restauranger är det en del i vårt servicearbete att tillhandahålla serveringsartiklar i engångsmaterial. Av hygiensäkringsskäl, är det dock inte tillåtet för oss att sälja livsmedelsprodukter i andra förpackningar än de vi själva tillhandahåller.Alla våra förpackningar är livsmedelsgodkända och utvalda för att i minsta möjliga mån påverka miljön negativt. Vi har tittat på ett alternativ med en matlåda som tillhandahålls och diskas av oss. För att lösa detta behövs det investeras i utökade diskmöjligheter samt bemanning av personal som hanterar detta. Möjligtvis så införs ett sådant koncept i en av våra enheter under hösten.

Vi tittar också på en komposterbar matlåda. Matlådan är dyrare men inte i nivå med kostnaden för en diskbar matlåda. För att det skall fungera så behöver det finnas kärl på Campus för komposterbara sopor vilket tyvärr inte finns i dag.

Du vet väl att du kan köpa vår Keep-cupmugg? Då får du en stor kaffe till priset av en liten och gör samtidigt en insats för miljön.

Besök gärna vår hemsida för mer information om oss www.chalmerskonferens.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.