Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Vårrundanpaket

Kajakpaket

Den första helgen i maj, 5-6 maj, öppnar konstnärer, konsthantverkare och andra kreatörer upp sina ateljéer för besökare till Vårrundan på Kinnekulle. Upplev den unika naturen i kombination med det sjudande kulturutbudet, njut av lokal mat och fika på Kinnekulles caféer och restauranger. Boka paket med boende och besök Vårrundan i lugn och ro under två dagar. Förgyll din vistelse med middag och/eller konsert. Läs mer här!

Kom riktigt nära naturen och skärgården kring Läckö och Spiken! Paddla ut från Läckö slott och se slottet från sjösidan och upplev Vänern i lugn och ro i din egen takt. Skärgårdarna kring Kållandsö är täta och erbjuder lugna paddlingsförhållanden även när det blåser. Hitta din egen favoritö där du kan bada, ha picknick eller bara njuta i solen. I paketet ingår hyra av kajak, tvårätters middag och boende på hotell eller vandrarhem. Läs mer här!


Vandra en Kinnemil!

Under våren arrangerar Vandrarklubben Lundsbrunn Kinnemilar på olika platser runtom i Skaraborg. Vandringarna går i skiftande terräng upp till en mil per sträcka. Kombinera uppfriskande motion med sköna naturupplevelser och vandra tillsammans med andra. Den 21 maj utgår vandringen från Forshems station och den 28 maj från Råbäcks hamn. Läs mer här!


Anette Anderssons bästa tips

Anette Andersson är ägare till boendeanläggningen Bäverli Hills, ett annorlunda stughotell i Filsbäck utanför Lidköping. Sedan Anette var 16 år har hon älskat att köra motorcykel och hon tar gärna en tur längs slingriga väga till naturreservatet Munkängarna på Kinnekulle, eller till Hindens rev på Kållandsö. Läs mer om Annette Anderssons bästa tips här!


Se filmen om Hindens rev

Hindens rev är en fem kilometer lång landremsa som löper ut i Vänern. Revet bildades under vår senaste istid som slutade för 10 000 år sedan och är en del av den mellansvenska israndzonen som går från Raerna i Norge, över Dalsland, Skaraborg och Östergötland till Salpausselkä i Södra Finland. Hindens rev ingår i Hindens udde-Svalnäs naturreservat och är klassat som ett riksintresse. Se vår film om Hindens rev här!


Anmälan till Kinnekulle Trailrun är öppen

Nu går det att anmäla sig till Kinnekulle Trailrun, ett utmanande lopp för både motionär och elit med sträckor på 12 och 5 kilometer.
Eventet är en del av Kinnekulle Natur & Outdoor. Välkommen till Kinnekulle Trailrun lördagen 3 juni 2017! Läs mer här!


Vårrundan Kinnekulle

Kärleksfulla Lidköping

Vårrundan arrangeras traditionsenligt den första helgen i maj då berget är på väg att träda in i sin förföriska försommarskrud. Upplev Kinnekulles unika natur- och kulturmiljöer och träffa konstnärer, konsthantverkare och andra aktörer som slår upp sina portar den 6-7 maj. Läs mer här!

Välkommen till Kärleksfulla Lidköping - Destination Läckö-Kinnekulles hjärtligaste evenemang! Den 13 maj står kärleken i fokus i Lidköping med bröllopsmässa, kärleksfulla aktiviteter, erbjudanden i butikerna, skattjakt med lyxiga presenter och drop in-vigslar i kyrkorna. Läs mer här!


Internationell hundutställning

Lidköping City Pull

Götenerundan

Det kommer att skälla rejält i Sparbanken Lidköping Arena när Skaraborgs Kennelklubb återkommer med sin Internationella hundutställning den 6-7 maj. Hundar i många olika former och raser deltar i tävlingarna med sina ledare denna helg. För anmälan och mer information, läs mer här!

Se eliten inom svensk tractor pulling tävla på Lidköpings Motorsportarena den 19-20 maj. Under fredagen hålls Europa cup och på lördagen SM-deltävling. Via en storbildsskärm visas tävlingarna i realtid under fredagen. Läs mer och se programmet här!

Rallytävlingen Götenerundan med start och mål Folkets Park i Götene körs på avlysta fartsträckor kring Götene tätort lördagen den 20 maj. Upplev fartfläktar och grusdamm som åskådare eller sätt på dig säkerhetsbältet och delta i tävlingen! Läs mer här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se