Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Poesiyra!

Poescen glada hudik 2017 - en poesi- och scenkonstfestival arrangeras av kultur- och fritidsförvaltningen, tillsammans med flera samarbetspartners, den 22-29 april. Programmet innehåller en mångfald av poesi för en bred målgrupp.

– Vår ambition är att nå målgruppen 0-100 år för att ta del av poesin med ord, kropp, musik, konst och teater samt att lockas till att läsa, lyssna, dansa, skapa och mötas, säger Gunilla Nybom, kulturutvecklare.

Här kan du läsa hela programmet.


Invigning av Poescen glada hudik 2017

Lördag 22 april kl 14.00-16.30 
Hudiksvalls Teater

Poescen glada hudik 2017 invigs av Nina Burchardt, kultur- och fritidsnämndens ordförande. Konferencier Viveka Sjögren, författare och illustratör. Uppträdande av Bläck och Bob Hansson samt öppen scen.

Bläck är en grupp kvinnliga författare i Gävleborgs län som återuppstår inför poesiveckan i Hudiksvall.
Gruppen består av Anna Jörgensdotter, Helene Rådberg, Viveka Sjögren, Carolina Thorell, Anna-Clara Tidholm och Aase Berg (som inte kommer att medverka denna gång). Medlemmarna i gruppen verkar på helt skilda håll och med olika litterära uttryck, men när vi/de träffas och låter våra/sina språk mötas, som till exempel i pjäsen "Vi skulle ju handla" som de skrev på uppdrag av Folkteatern, och i scenprogrammen "I skogar", brukar det uppstå en gemensam klang.
Till invigningen av poesiveckan kommer de med "Språk" - en samling texter som tar avstamp i det som språk och ord är och kan vara. Med sig på scenen har de musikerna Maja Simonsson, på cello och klarinett och Pär-Ola Landin på kontrabas.

Bob Hansson - estradpoesi
Bob Hansson är författare, poet och föreläsare och har skrivit flera diktsamlingar, en tankebok och en intervjubok ”Kärlek hur fan gör man”. Nyligen utkom han med en ny diktbok ”och grannsämjan är en långsam bödel”. Han reser runt i Sverige och världen och läser dikter, föreläser, gör shower och workshops.
Allt Bob gör - gör han av precis samma förhoppning- att stärka livslusten och plåstra om den sorg som våra liv faktiskt rymmer. Ingen är här för att krympa.

Öppen scen
Invigningen avslutas med en öppen scen där deltagarna har fått anmäla sig i förväg.  

Entré: 80 kr, barn och ungdom upp till 25 år gratis. Obs! Gratis för medverkande i öppen scen


Flickan i trädet

Lördag 22 april kl 13.00

Iggesunds Folkets hus

En poetisk historia om vänskap.

När allt kändes motigt, när ingen alls förstod, flyttade flickan helt sonika upp i den gamla eken som alltid stått där som en trygg gammal vän. nte hade hon väl då förstått vad fågeln skulle betyda...

Detta är historien om flickan som bosatte sig i ett träd. En poetisk historia om vänskap, med livemusik som en bärande gren.

Målgrupp: 5–9 år familj

Längd: 45 min

Entré: 60 kr

Biljetter: Kulturbiljetter.se, Visit Glada Hudik tel 0650-191 00, eller på plats 1 timme innan.


Elsie Johansson - den lyriska klangen

Tisdag 25 april kl 18.00

Hudiksvalls Teater

Elsie Johansson är mest känd för romanerna om Nancy, men debuterade som poet. Egentligen utmärks hela hennes författarskap av ”den lyriska klangen”.

Entré: 50 kr
Biljetter: Kulturbiljetter.se, Visit Glada Hudik tel 0650-191 00, eller på plats 1 timme innan.


Ah hallo bebis

 

Onsdag 26 april kl 10.00 & 12.00

Kulturskolan, Wallners, Brunnsgatan 4

En mysig, poetisk föreställning för dig som är mellan 6 och 18 månader. I vår värld finns dans, glada färger, spännande ljud som du och en nära vuxen kan
uppleva tillsammans. Vi spelar på vatten, dansar på mjuka täcken, sjunger
och gör musik med tandborstar.

Målgrupp: 6 mån – 18 mån med nära vuxna

Längd: 40 min

Entré: 60 kr barn och en vuxen

Biljetter: Kulturbiljetter.se, Visit Glada Hudik tel 0650-191 00, eller på plats 1 timme innan.


AB3 och Pepper´s Ghost Norrdans

Torsdag 27 april kl 19.00

Kulturhuset Glada Hudik, stora salen

En föreställning i två delar, en akt om talet tre och om svårigheten att vara fyra, om vad som omger oss och varför det finns där. En akt om reflektioner, ljus och visuell magi. Med hjälp av ny teknik och antika element. Succén AB3 av Martin Forsberg är tillbaka. Efter premiären 2009 har AB3 turnerat flitigt i hela landet och på internationella festivaler. Föreställningen med häpnadsväckande uppfinningsrika kostymer och scenografi av Jenny Nordberg är ett föredömligt exempel på en banbrytande koreografi inom dansbranschen och hyllades av både publik och recensenter.

En av de äldsta traditionerna inom scenkonsten är användandet av illusioner för att iscensätta till synes omöjliga bedrifter, likom effekten Pepper’s Ghost. Magi har charmat och förflyttat publik i århundraden. I föreställningen Pepper’s Ghost samarbetar Fernando Melo med bildkonstnären Yoko Seyama och kombinerar ny teknik och användningen av antika element som speglar, reflektioner, uppdykande och försvinnande, för att ta med publiken på en rytmisk resa i samtida bilder.

Målgrupp: ungdomar fr. 11år/vuxna

Längd: 90 min

Entré: 150 kr/ordinarie, 120 kr/scenpass, 60 kr/barn och ungdom upp till 25 år.

Biljetter: Kulturbiljetter.se, Visit Glada Hudik tel 0650-191 00, eller på plats 1 timme innan. 

Ann Envall och Johan Ask

1/4-23/4 tor-sön kl 12.00-15.00

Galleri 316 Kubik

Arr: Hudiksvalls Konstgille


Bio Kontrast: Dagen efter denna

27/4 kl 19.00,

Folkets Hus Iggesund

Arr: Bio Kontrast

Läs mer här


Hudiksvalls Kammarkör hälsar våren välkommen på Möljen

30/4 kl 17.00,

Möljen, Hudiksvall

Arr: Hudiksvalls KammarkörI nyhetsbrevet tipsar vi om kultur från föreningar och Hudiksvalls kommun. Har du något tips eller några förslag, skicka ett mejl till emma.faxalv@hudiksvall.se.

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på nyhetsbrevet.

Avsluta din prenumeration? 
klicka här.
Ändra din mejladress? Klicka här.
Tipsa en vän? Klicka här.